Τέσσερα χρόνια έχουν περάσει σχεδόν από την στιγμή που βγήκε στις The New York Times η πρώτη δημοσίευση για τον Harvey Weinstein και τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις και κακοποιήσεις, που έχει διαπράξει. Τέσσερα χρόνια απ’ όταν αυτό το άρθρο των Megan Twohey και Jodi Kantor αποτέλεσε την αφορμή, για να μπει πλέον το κίνημα #MeToo σε πλήρη τροχιά. Βέβαια, η διαδρομή μέχρι να τα καταφέρουν δεν την εύκολη για τις δημοσιογράφους. Κατά την έρευνα και πριν τη δημοσίευση, συνάντησαν αρκετά εμπόδια από τον Weinstein και τους δικηγόρους του. Δέχτηκαν πολλές απειλές και εκφοβίστηκαν. Είχαν μέχρι και πληρωμένους πράκτορες της Mossad να τις παρακολουθούν και να προσεγγίζουν τα θύματα, με τα οποία έρχονταν σε επικοινωνία. Πώς τα ξέρουμε αυτά; Χάρη στο βιβλίο που κυκλοφόρησαν το 2019, με τίτλο She Said: Breaking the Sexual Harassment Story That Helped Ignite a Movement

Το βιβλίο τους γίνεται ταινία

Τα όσα περιγράφει αυτό το βιβλίο θα έχουμε τώρα την ευκαιρία να δούμε στη μεγάλη οθόνη. Η Universal Pictures έσπευσε να αγοράσει τα κινηματογραφικά του δικαιώματα. Η ταινία θα ονομάζεται επίσης She Said. Η παραγωγή της θα ξεκινήσει κάποια στιγμή μέσα στο καλοκαίρι. Για την ώρα, γνωρίζουμε σίγουρα ποιες θα δούμε στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Από τη μία, ως Twohey θα δούμε την Carey Mulligan, που μετά το Promising Young Woman φαίνεται να έχει βάλει στόχο να προασπίσει τα δικαιώματα των γυναικών με τις ταινίες της. Από την άλλη, στον ρόλο της Kantor θα δούμε τη Zoe Kazan. 

Όσο για τους υπόλοιπους συντελεστές; Η οσκαρική Rebecca Lenkiewicz θα υπογράψει το σενάριο. Η Maria Schrader θα βρεθεί στο σκηνοθετικό τιμόνι της ταινίας. Την παραγωγή έχουν αναλάβει οι εταιρείες Annapurna Pictures και Plan B Entertainment. Με τη δεύτερη, μάλιστα, στον ρόλο του παραγωγού θα δούμε και τον Brad Pitt. 

Η πλοκή του She Said

Από το She Said, δεν πρέπει να περιμένεις μία πλοκή επικεντρωμένη στον Harvey Weinstein και στα σεξουαλικά του αδικήματα αυτά καθαυτά. Στην πραγματικότητα, θυμίζει αρκετά τη λογική ταινιών, όπως το Spotlight, το The Post και το All the President’s Men. Επικεντρώνεται, δηλαδή, ξεκάθαρα στους δημοσιογράφους, στο πώς κατάφεραν να ξεσκεπάσουν το σκάνδαλο και στα εμπόδια που αντιμετώπισαν στην πορεία. Γι’ αυτό, εξάλλου, επισημαίνεται ότι το She Said δεν βασίζεται στα βραβευμένα με Pulitzer άρθρα των δύο δημοσιογράφων, αλλά στο ομώνυμο βιβλίο που περιλαμβάνει όλα τους τα βιώματα μέχρι να φτάσουν σε αυτά.  

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!