Η πριγκίπισσα Νταϊάνα αποτελεί μία ευρύτερα αγαπητή και δημοφιλή προσωπικότητα, ειδικά στη Μεγάλη Βρετανία. Αυτή η δημοφιλία επεκτάθηκε το 2020 σε περισσότερους ανθρώπους και χώρες. Ακόμα και σε εμάς, που γενικά αδιαφορούμε πλήρως για ό,τι σχετικό με τη βασιλική οικογένεια. Υποθέτω ότι καταλαβαίνεις τι μεσολάβησε. Η τελευταία σεζόν του The Crown, που περιλάμβανε την Emma Corrin στον ρόλο της πριγκίπισσας.  

Όλοι άρχισαν να ασχολούνται ξανά με τη Λαίδη Ντι πάνω από 20 χρόνια μετά τον ξαφνικό θάνατό της. Αν υπάρχει καλή περίοδος να βγάλει κάποιος ταινία για εκείνη, τότε αυτή είναι τώρα. Και γι’ αυτό το Spencer έχει ήδη ξεκινήσει γυρίσματα, ώστε να κυκλοφορήσει το ερχόμενο φθινόπωρο. Πρόκειται για μία βιογραφική ταινία από τον ειδικό του είδους, Pablo Larraín, σκηνοθέτη των Jackie και Neruda. Και στον πρωταγωνιστικό ρόλο; Η Kristen Stewart. 

Αν και οι περισσότεροι δεν ήμασταν σίγουροι για την επιλογή της ηθοποιού, η πρώτη της φωτογραφία ως Νταϊάνα κυκλοφόρησε και μπορούμε πλέον να βγάλουμε ένα λίγο πιο στοιχειοθετημένο συμπέρασμα. Κατ’ αρχάς, την βλέπουμε να φοράει ένα κόκκινο σακάκι, με μία μαύρη μπλούζα ζιβάγκο με φιόγκο στον λαιμό και ένα μαύρο καπέλα με ένα μικρό διχτυωτό βέλο. Ως προς τα vibes που μάς δίνει, σίγουρα αυτά μάς μεταφέρουν τη μελαγχολία που συχνά βλέπαμε στο βλέμμα της Νταϊάνα, ειδικά στα πριγκιπικά της χρόνια. Όσο για την εμφάνιση, πρέπει να παραδεχτούμε ότι η Stewart έχει κάποια παρόμοια στοιχεία με τη Λαίδη Ντι. Ωστόσο προσωπικά όταν την είδα, σκέφτηκα ότι μοιάζει περισσότερο στην Corrin στο The Crown, παρά ξεκάθαρα στην ίδια την Νταϊάνα.  

© Neon Production

Ποια θα είναι η πλοκή της ταινίας;  

Αν και η ταινία θεωρείται βιογραφική, θα δούμε μόλις τρεις μέρες από τη ζωή της Νταϊάνα. Όπως ο σκηνοθέτης έχει δηλώσει, γνωρίζουμε ήδη και έχουμε ακούσει ξανά και ξανά για τα γεγονότα που βίωσε. Από την γνωριμία και τον γάμο της με τον Κάρολο, μέχρι το διαζύγιο και τον θάνατό της. Οπότε δεν θεωρεί ότι υπάρχει λόγος να ασχοληθεί με αυτά. Το Spencer έχει βασικό σκοπό να γνωρίσουμε ουσιαστικά ποια ήταν η Νταϊάνα ως άνθρωπος, ποιες ήταν οι σκέψεις, τα συναισθήματα και ο χαρακτήρας της.  

Η πλοκή τοποθετείται σε κάποια Χριστούγεννα στις αρχές των 90s. Η Νταϊάνα, όπως πάντα, βρίσκεται με όλη τη βασιλική οικογένεια στο Sandringham. Είναι η στιγμή που αρχίζει να συνειδητοποιεί ότι θέλει να πάρει διαζύγιο και αποφασίζει ότι θα το κάνει. Εκτός αυτού, θα δούμε και τον μεγάλο συναισθηματικό δεσμό που είχε με τους δύο γιους της. Στην ουσία, η ταινία αποτυπώνει την στιγμή που η Νταϊάνα κατάλαβε ότι τα μόνα άτομα, στα οποία οφείλει να στέκεται, είναι ο εαυτός της και τα παιδιά της.  

Εκτός από την Kristen Stewart, στην ταινία γνωρίζουμε μέχρι στιγμής ότι θα παίζουν και οι Sally Hawkins, Sean Harris και Timothy Spal. Για την ώρα, όμως, είναι άγνωστο σε ποιους ακριβώς ρόλους θα τους δούμε.