Γνωρίζουμε ότι ένα τεράστιο μέρος των σκηνικών που βλέπουμε στις ταινίες με σούπερ ήρωες είναι απλά green screen. Επιπλέον, γνωρίζουμε ότι όπου βλέπουμε τους ήρωες να χτυπάνε και να κάνουν επικίνδυνα πράγματα, δεν βλέπουμε συνήθως τους ίδιους τους ηθοποιούς, αλλά κάποιον που τους ντουμπλάρει. Ωστόσο, στις σκηνές μάχης, που τους παρακολουθούμε να κάνουν περίπλοκες κινήσεις, τις περισσότερες φορές βλέπουμε τους ίδιους. 

Φυσικά, δεν φτάνουν στο σημείο να καταφέρνουν να χειριστούν με αυτόν τον τρόπο το σώμα τους από τη μια μέρα στην άλλη. Αυτό που καταλήγουμε να βλέπουμε είναι το αποτέλεσμα χρόνων γυμναστικής με αρκετά στοχευμένες ασκήσεις. Για παράδειγμα, η Scarlett Johansson δεν θυμήθηκε να εξασκηθεί το 2019, όταν ξεκίνησε η παραγωγή της Black Widow. Ήδη έναν χρόνο πριν είχε ξεκινήσει να γυμνάζεται ειδικά για την ταινία, ενώ είχαν προηγηθεί γύρω στα 12 χρόνια γυμναστικής επικεντρωμένης στις εκάστοτε επαγγελματικές απαιτήσεις. 

Πώς το ξέρουμε; Ο γυμναστής της, Eric Johnson, το μοιράστηκε με την αμερικανική έκδοση του Shape. Οι δυο τους ξεκίνησαν να δουλεύουν μαζί με την είσοδο της ηθοποιού στο Marvel Cinematic Universe και τον πρώτο της ρόλο ως Black Widow στο Iron Man 2. Αυτό βοήθησε ώστε το σώμα της να έχει μία αρκετά γερή βάση την στιγμή, που έπρεπε να προετοιμαστεί για τα γυρίσματα της δικής της σόλο ταινίας. “Είχε ήδη μία καταπληκτική προπονητική βάση, αυτή την τεράστια θεμελιώδη βάση δύναμης. Είχαμε μία μεγάλη μέσα-έξω νεκρή εποχή, είχαμε πολύ χρόνο να προετοιμαστούμε, σχεδόν μία χρονιά, οπότε μπορούσα πραγματικά να φέρω τη θεμελιώδη δύναμη και κατάστασή της στο σημείο που τις θέλαμε”. 

Το γενικό πρόγραμμα γυμναστικής της Scarlett Johansson

Σε αντίθεση με άλλους προπονητές, ο Johnson δεν ενδιαφέρεται να εξουθενώσει τον εκάστοτε πελάτη του και να τον φτάσει στα όρια του. Ήθελε να έχει αποτελέσματα, φροντίζοντας συγχρόνως όμως και την ψυχική και σωματική της υγεία. Είχε, εξάλλου, στο μυαλό του ότι σε αυτή την ταινία η Johansson δεν είχε μόνο το άγχος της ηθοποιού, αλλά και της executive producer. “Στα χαρτιά, είχα ένα τέλειο πλάνο, αλλά συνήθως απλά έμπαινα και έλεγα ‘Ωραία, πώς νιώθουμε σήμερα; Τι άγχη έχουμε;’. Τα προγράμματα γυμναστικής μας είναι πολύ αποτελεσματικά. Νομίζω ότι είναι μία παρανόηση πως χρειάζεται να λιώσεις και να ξοδέψεις τόνους χρόνου στο γυμναστήριο. Αρκεί να είσαι αποτελεσματικός με τον χρόνο σου, να διαλέξεις καλές και ποιοτικές στιγμές και τις βασικές ασκήσεις. Μπορεί να είναι squats, αλλά έχει να κάνει και με το να διαπιστώσεις ποιο squat είναι καλύτερο για εκείνη”. 

Πώς ακριβώς έμοιαζε, λοιπόν, μία μέρα γυμναστικής της Johansson όσο προετοιμαζόταν για το Black Widow; Ξεκινούσαν 5:30 με 6:00 το πρωί με ασκήσεις κινητικότητας, ώστε να αποκτήσει ένα εύρος κινήσεων χωρίς να νιώθει πόνο. Συνέχιζαν δίνοντας έμφαση στον κορμό της, για να δυναμώσει. Ορισμένες φορές έβαζε στο “παιχνίδι” και ασκήσεις με ρίψεις medicine balls, έτσι ώστε να ξυπνάει το νευρικό της σύστημα και να βρίσκεται σε εγρήγορση.