Ακόμα κι αν υποστηρίζεις ότι βλέπεις όλων των ειδών τις ταινίες και δεν κάνεις διακρίσεις, δεν είναι δυνατόν να μην έχεις ένα κινηματογραφικό είδος, το οποίο σταθερά ευχαριστιέσαι περισσότερο και ευκολότερα. Βάσει προσωπικότητα, εξάλλου, είναι απόλυτα φυσιολογικό κάτι να μάς τραβάει πιο πολύ. Και όχι, δεν εννοούμε απλά ότι σού αρέσει να γελάς, οπότε θα προτιμάς τις κωμωδίες. Τα κινηματογραφικά μας γούστα είναι συνδεδεμένα με πολύ πιο αναπάντεχα στοιχεία του χαρακτήρα μας. 

Κωμωδία

The Hangover Part Two GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Είσαι αρκετά δημιουργικός και ανοιχτός άνθρωπος, ενώ η οργάνωση σε καμιά των περιπτώσεων δεν είναι το δυνατό σου σημείο. Ταυτίζεσαι, λοιπόν, με τον τρόπο δομής των κωμωδιών, αφού αυτές δεν μένουν σταθερές σε συγκεκριμένες συνταγές και αφηγηματικές τεχνικές. Οι περισσότερες κωμικές ταινίες χρησιμοποιούν διαφορετικές ή και πολλαπλές φόρμουλες, που πηγαίνουν κόντρα στις κλασικές αφηγήσεις και που συνήθως μάς οδηγούν στο φινάλε με τον πιο αναπάντεχο τρόπο, χωρίς να αφήνουν περιθώριο να μαντέψουμε τι θα συμβεί. 

Δράσης

DIE HARD : Ο Άγιος Βασίλης μου έφερε ένα πολυβόλο. HO HO HO ! – THE BAT COUNTRY PRESS : Too Weird To Live, Toο GEEK To Die !

Σού αρέσει να υπάρχει σταθερότητα στη ζωή σου και πάντα αναζητάς το οικείο. Οι ταινίες δράσης μπορούν σχεδόν πάντα να σού προσφέρουν αυτά τα δύο στοιχεία. Οι συνταγές τους είναι πάνω κάτω ίδιες σε κάθε ταινία, με τούς ήρωες να να έχουν τα πάνω και τα κάτω τους, μέχρι να πετύχουν τον τελικό τους σκοπό. Ναι, υπάρχουν μέσα τους σκηνές υψηλής έντασης, αλλά είναι σχεδόν δεδομένο ότι στο φινάλε θα νικήσει το καλό και δεν θα έχεις αναπάντεχες εκπλήξεις. 

Ρομαντικές

Αποτέλεσμα εικόνας για la la land gif on We Heart It

Μιλάμε ξεκάθαρα για το πιο προβλέψιμο απ’ όλα τα είδη, με κάθε ταινία του να έχει ακριβώς το ίδιο σενάριο. Δύο ετερόφυλα συνήθως άτομα ερωτεύονται, ζούνε τρομερά ρομαντικές στιγμές, ξαφνικά κάτι πολύ βαρύ τούς οδηγεί στο να χωρίσουν και στο φινάλε καταλήγουν μαζί, γιατί η αγάπη πάντα κερδίζει. Το συγκεκριμένο είδος συνήθως αγαπούν οι άνθρωποι, που ζουν υπερβολικά σταθερές ζωές και είναι αρκετά ανοιχτοί, αλλά και που παράλληλα δεν μπορούν να βρουν τη σταθερότητα στα αισθηματικά τους και γι’ αυτό ποθούν ένα αισθηματικό happy ending. 

Φαντασίας

The Best 'Hobbit' GIFs on the Web

Έχεις ένα εξαιρετικά δημιουργικό μυαλό, που συχνά σε κάνει να ζεις σε έναν εντελώς δικό σου φανταστικό κόσμο, ο οποίος συχνά εναρμονίζεται με αυτόν των αγαπημένων σου ταινιών. Επιπλέον, οι ταινίες φαντασίας σε βοηθούν να κρατήσεις το μυαλό σου ανοιχτό και να βλέπεις πέρα από αυτό, που θεωρείται δυνατό, με αποτέλεσμα να είσαι αρκετά αισιόδοξος, αλλά και να δέχεσαι πιο εύκολα από τους υπόλοιπους ανθρώπους νέες ιδέες και προτάσεις. 

Επιστημονικής φαντασίας

star war gifs | WiffleGif

Είσαι τρομερά επαναστατική φύση και γι’ αυτό οι πρωταγωνιστές των ταινιών επιστημονικής φαντασίας είναι τα απόλυτα πρότυπά σου. Σκέψου μόνο πώς πάει η πλοκή στις περισσότερες από αυτές. Βρισκόμαστε σε ένα δυστοπικό μέλλον, που την εξουσία έχει αναλάβει κάποια αυταρχική δύναμη. Οι πρωταγωνιστές είναι η μόνη αντίσταση σε αυτήν, που κάνουν ό,τι μπορούν, για να την ανατρέψουν. 

Θρίλερ

Hannibal Lecter Animated GIF | Peliculas, Lectores, Silencio

Είναι αρκετά πιθανό να είσαι άνθρωπος αρκετά έξυπνος, αλλά και μορφωμένος, που δύσκολα ικανοποιείται από τις ταινίες. Ο λόγος, που αγαπάς τόσο τα θρίλερ, είναι ακριβώς γιατί είναι το μόνο είδος, που στην πλειοψηφία του καταφέρνει να σού ξυπνήσει το μυαλό. Με άλλα λόγια, στα θρίλερ εκτιμάς πως στις καλύτερες εκδοχές τους είναι ευφυέστατα, έχουν μία πολύ ολοκληρωμένη πλοκή και απαιτούν γρήγορη σκέψη, οπότε μπορούν να σε βάλουν σε μία διαδικασία νοητικού αγώνα δρόμου με το σενάριο και την πλοκή τους. 

Τρόμου

Us Movie GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Σίγουρα είσαι ένας άνθρωπος, που θέλει να κινητοποιείται η σκέψη του. Παράλληλα, όμως, είσαι και αρκετά αντιδραστική φύση και γι’ αυτό εκτιμάς τις καλές ταινίες τρόμου, που προκαλούν με το περιεχόμενό τους και αμφισβητούν τις κοινωνικές νόρμες. Η όλη ψυχοσύνθεσή σου σε κάνει συνήθως τρομερά ευσυνείδητο και στοχοπροσηλωμένο, αλλά την ίδια στιγμή σε κάνει πολλές φορές να διαφωνείς με τα πάντα και συχνά ακόμα και για το τίποτα. 

Διεθνείς

Parasite Movie GIF - Parasite Movie Park So Dam - Descubre & Comparte GIFs

Είσαι αρκετά καλλιτεχνική φύση και προσπαθείς να κρατάς σταθερά μία συγκεκριμένη αισθητική στη ζωή σου. Αυτή δεν θεωρείς ότι δεν μπορεί να έρθει μέσα από προϊόντα μαζικής κατανάλωσης, όπως οι ταινίες του Hollywood. Με άλλα λόγια, θες ουσιαστική ψυχαγωγία και όχι απλά διασκέδαση. Οι πιθανότητες λένε ότι επίσης ακούς jazz, στα ταξίδια σου πας συχνά σε μουσεία και διαβάζεις πολλά βιβλία, ειδικά ποίηση. 

Τηλεταινίες

I Watched "The Princess Switch" On Netflix And Had So Many Thoughts

Είσαι απλός άνθρωπος και προτιμάς ταινίες, που δεν θα σε αναγκάσουν να σκεφτείς υπερβολικά πολύ. Βασικά, συχνά βάζεις ταινία απλά και μόνο, για να έχεις κάτι να ακούγεται στο background. Πάνω κάτω, πάντως, θα λέγαμε ότι έχεις παρόμοια χαρακτηριστικά με τον μέσο πρωταγωνιστή τηλεταινίας. Με άλλα λόγια, είσαι ευχάριστος, χαλαρός, καθόλου περίπλοκος, επικεντρώνεσαι στις σχέσεις σου και δεν είσαι μεγάλος φαν των περιπετειών.