Μέσα στο 2022 πρόκειται να κυκλοφορήσει από το Netflix ένα νέο biopic με θέμα την ζωή της Merilyn Monroe. Η παραγωγή έρχεται να προστεθεί στην σχεδόν ανύπαρκτη λίστα με ταινίες που κοιτούν από την κλειδαρότρυπα την ζωή της μεγάλης αυτής σταρ, αφού η μόνη αντίστοιχη περίπτωση που μας έρχεται στο νου, είναι το “7 Μέρες με την Merilyn“, που κυκλοφόρησε το 2011, με πρωταγωνίστρια την αιθέρια Michelle Williams. Η αλήθεια είναι ότι η Monroe, υπήρξε σταρ τέτοιων διαστάσεων, που λίγοι δημιουργοί, και ακόμα λιγότεροι ηθοποιοί θα τολμούσαν να ακουμπήσουν σαν θέμα. Κι όμως όπως φαίνεται κάποιος αρκετά γενναίος βρέθηκε για να φέρει σε πέρας αυτό το εγχείρημα, αφού σύντομα πρόκειται να την δούμε να ζωντανεύει, 70 περίπου χρόνια μετά το θάνατό της, στην μεγάλη οθόνη.

American Masters: Marilyn Monroe | A glamorous Marilyn Monro… | Flickr

Ποια θα υποδυθεί την Merilyn Monroe

Η γυναίκα που πρόκειται να αναλάβει τον δύσκολο αυτό ρόλο είναι η Ana De Armas. Η νεόφερτη ηθοποιός έχει πολλές ταινίες ήδη στο βιογραφικό της, και αναμένεται να γίνει σούπερ σταρ μετά τον ρόλο της στην τελευταία ταινία του Bond, Νο Time To Die.

Παρ’ ότι τιτλοφορήθηκε ως άλλο ένα Bond-κορίτσι, η ηρωίδα της σε τίποτα δεν θύμιζε αυτά που είχαμε συνηθίσει από το θρυλικό franchise. Σε κάθε περίπτωση, το επερχόμενο biopic είναι αυτό που σίγουρα θα καθιερώσει την De Armas σαν μια Hollywood A-lister, αν βέβαια η ερμηνεία της ανταποκριθεί στις απαιτήσεις κοινού και κριτικών.

File:Ana De Armas.gif - Wikimedia Commons

 

Τι  θα δούμε στην ταινία

H ταινία βασίζεται στο βιβλίο της Joyce Carol Oates, Blonde, μια βιογραφία της Merilyn Monroe, που καλύπτει γεγονότα από τα παιδικά της χρόνια και την περίοδο που ονομαζόταν ακόμα Norma Jean, ως και τον (πρόωρο) θάνατό της. Εικάζεται λοιπόν ότι όπως στο βιβλίο έτσι και στην ταινία θα δούμε σκηνές από όλη της την ζωή. Ταυτόχρονα, καθώς η Oates πολύ συχνά έχει τονίσει πως το βιβλίο της είναι εμπνευσμένο από την ζωή της Monroe, και όχι μια αυστηρή καταγραφή γεγονότων, αναμένουμε και κάποια μυθοπλαστικά στοιχεία, τα οποία όπως λέει η συγγραφέας, προστίθενται με σκοπό να αναδείξουν την τοξικότητα της celebrity κουλτούρας στην Αμερική.

File:Marilyn Monroe, Korea, 1954 (3).jpg - Wikimedia Commons

O Brad Pitt ως συμπαραγωγός

Την σκηνοθεσία ανέλαβε ο Andrew Dominick, ένας δημιουργός που μας έχει συνηθίσει σε ποιοτικές παραγωγές που μπορεί να μην έκαναν εμπορική επιτυχία με την πρώτη κυκλοφορία τους, αλλά τουλάχιστον δυο εξ’ αυτών αποτελούν αυτή τη στιγμή cult classics.  Ο λόγος για το Assassination of Jesse James by the Coward Robert Ford (2007), και το  Killing Them Softly (2012), στα οποία επίσης τυχαίνει να πρωταγωνιστεί ο Brad Pitt. Όπως ακούγεται, οι δυο καλλιτέχνες έκτοτε διατηρούν μια καλή φιλία, γεγονός που δικαιολογεί την προσθήκη του μεγάλου ηθοποιού στη θέση του συμπαραγωγού, ενώ ταυτόχρονα αποδεικνύει την πίστη του στο εν λόγω project.

 

Πολλές αναβολές

Φήμες για την προσαρμογή του εν λόγω βιβλίου στη μεγάλη οθόνη κυκλοφορούν από το 2010 ακόμα. Τελικά μετά από χρόνια συζητήσεων μεταξύ της εταιρείας παραγωγής, του σκηνοθέτη, και του Brad Pitt ο οποίος είχε πολύ επιδραστικό ρόλο στην όλη διαδικασία, η επιλογή του casting έγινε επιτέλους το 2019 και τα γυρίσματα ξεκίνησαν τον Αύγουστο της ίδιας χρονιάς. Με την ολοκλήρωση του filming κάπου μέσα στο 2020, η ταινία επρόκειτο να ανοίξει αυλαία το 2021, κάτι που όπως καταλαβαίνουμε, δεν έγινε ποτέ. Ο λόγος; Σύμφωνα με ορισμένα διοικητικά στελέχη του Netflix, η ταινία που τους παρέδωσε ο Dominick  ήταν υπερβολικά σκληρή και κάπως προκλητική σε θέματα πολιτικής ορθότητας, αποκλείοντας έτσι μοιραία ένα μεγάλο μέρος του κοινού, κάτι που προφανώς δεν είναι στο συμφέρον της πλατφόρμας. Η νέα αναβολή ήρθε και πλέον περιμένουμε την ταινία κάπου μέσα στο 2022.

Soundtrack

Το soundtrack της ταινίας είναι ίσως το μόνο πράγμα που μπορούμε να ξέρουμε αυτή τη στιγμή με σιγουριά, αφού το άλμπουμ έχει ήδη ηχογραφηθεί. Την μουσική λοιπόν ανέλαβε ο Nick Cave, άλλος ένας στενός φίλος του σκηνοθέτη.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!