Στα όμορφα νέα της ημέρας, ο ηθοποιός Elliot Page (που έγινε γνωστός ως Ellen Page σε ταινίες όπως το Juno και το Inception και σειρές όπως το Umbrella Academy) πριν λίγες ώρες ανακοίνωσε πως είναι ένας transgender άνδρας, οι αντωνυμίες του είναι he/him ή they/them και αισθάνεται χαρούμενος με την απόφασή του να το μοιραστεί μαζί μας.

Με μία ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, o Elliot χαιρέτησε τους φίλους και φαν του και ανακοίνωσε τα σπουδαία νέα, ενώ συνέχισε την δήλωσή του λέγοντας πως είναι χαρούμενος που γράφει αυτά τα λόγια και τυχερός που έφτασε σε αυτό το στάδιο της ζωής του.  “Δεν ξέρω πώς εκφράσω το πόσο συγκλονιστικό είναι ότι αγαπώ το ποιος είμαι αρκετά ώστε να γίνω ο αυθεντικός εαυτός μου. Έχω εμπνευστεί τόσο πολύ από άλλους στην trans κοινότητα. Ευχαριστώ για το κουράγιο, την γενναιοδωρία και την ακούραστη δουλειά σας για να κάνετε τον κόσμο πιο inclusive και με περισσότερη κατανόηση. Θα προσφέρω όποια υποστήριξη μπορώ και θα συνεχίσω να παλεύω για μία κοινωνία με αγάπη και ισότητα.”


Ο ηθοποιός φυσικά δεν στάθηκε μόνο στην χαρά του αλλά εξέφρασε τον φόβο του και επεσήμανε τις δυσκολίες που λιγότερο προνομιούχα άτομα έχουν βιώσει κάνοντας το ίδιο με εκείνον. “Η αλήθεια είναι πως, ενώ νιώθω απίστευτα χαρούμενος και γνωρίζω όλα τα προνόμια που με συνοδεύουν, είμαι και φοβισμένος. Φοβάμαι τα αδιάκριτα σχόλια, το μίσος, τα ‘αστεία’ και την βία. Δεν προσπαθώ να χαλάσω μία ευτυχισμένη στιγμή, απλά θέλω να περιγράφω ολόκληρη την εικόνα.”

 

“Tα στατιστικά είναι θλιβερά. Η προκατάληψη εναντίον των trans ατόμων είναι τεράστια και σκληρή και έχει τρομακτικές συνέπειες. Το 2020 και μόνο, έχουν καταγραφεί τουλάχιστον 40 φόνοι transgender ατόμων, η πλειοψηφία των οποίων ήταν Black και Latinx γυναίκες.
Έχω να πω στους πολιτικούς αρχηγούς που καθιστούν παράνομο το σύστημα υγείας για τα trans άτομα και μας στερούν το δικαίωμα ύπαρξης και σε αυτούς που έχουν τεράστια πλατφόρμα και συνεχίζουν να εκτοξεύουν εχθρότητες εναντίον της κοινότητας: έχετε αίμα στα χέρια σας. Απελευθερώνετε έναν ανεμοστρόβιλο οργής και μίσους που προσγειώνεται στους ώμους της trans κοινότητας, της οποίας ένα 40%  κάνει απόπειρα αυτοκτονίας. Φτάνει πια. Δεν σας κάνουμε “cancel”, εσείς πληγώνετε κόσμο. Κόσμο σαν και εμένα. Δεν θα μείνουμε σιωπηλοί όσο μας επιτίθεστε.”

Ο Elliot κατέληξε: “Αγαπώ το γεγονός ότι είμαι trans. Και αγαπώ το γεγονός ότι είμαι queer. Και όσο περισσότερο αποδέχομαι ποιος είμαι, τόσο περισσότερο ονειρεύομαι, τόσο περισσότερο η καρδιά μου μεγαλώνει και εξελίσσομαι. Έχω να πω στα trans άτομα που αντιμετωπίζουν επιθέσεις, μίσος του εαυτού τους, κακοποίηση και βία: σας βλέπω, σας αγαπώ και θα κάνω ό,τι μπορώ για να αλλάξω τον κόσμο.”