Το Harry Potter τελευταία μάς δημιουργεί εντελώς αντιφατικά αισθήματα. Από τη μία, έχουμε την J. K. Rowling που η τρανσφοβική ρητορική της μάς έχει κάνει να θέλουμε να απομακρυνθούμε από οτιδήποτε σχετικό με αυτήν. Από την άλλη, έχουμε όλα εκείνα που ξυπνάνε μέσα μας το παιδί που λάτρεψε όλο τον κόσμο, που δημιούργησε στα βιβλία της. Από τη σειρά που φαίνεται να ετοιμάζεται για το HBO Max, μέχρι τα μαθήματα τηλεκπαίδευσης στο Hogwarts και όλα τα αντικείμενα που συνεχώς κυκλοφορούν.  

Τώρα, τα βρετανικά καταστήματα Aldi έφεραν στο e-shop τους ένα από εκείνα τα κομμάτια, που ζηλεύαμε κάθε φορά που τα φόραγε ο Harry. Ναι, τον αόρατο μανδύα. Και δεν είναι μόνο ότι μοιάζει γενικότερα, αλλά και ότι κατά έναν τρόπο πράγματι μάς κάνει αόρατους. 

Appear to Disappear with Harry Potter's Invisibility Cloak

Τι εννοούμε “κατά έναν τρόπο”; Ότι δεν θα τον φοράς στον δρόμο και θα κρύβεσαι από τους περαστικούς. Άσε που και να το έκανε αυτό, μάλλον δεν θα τον σήκωνε η τσέπη των περισσότερων από εμάς. Η δυνατότητα που μάς δίνει είναι να γυρίσουμε βίντεο πάνω σε σκηνές από όλες τις ταινίες του franchise και, ενώ φαινόμαστε κανονικά, να εξαφανιστούμε με ένα γύρισμα του μανδύα μας. Πώς γίνεται αυτό; Μαζί με τον μανδύα, παίρνεις και μία βάση για το κινητό σου. Κατεβάζεις τη δωρεάν εφαρμογή του Aldi, βάζεις το κινητό στη βάση και διαλέγεις ποια σκηνή θες να γυρίσεις. Το εσωτερικό του μανδύα είναι πράσινο, οπότε με το που τον γυρίζεις ανάποδα γίνεται κατά έναν τρόπο green screen και εξαφανίζεται από το βίντεο μαζί με τα μέρη του σώματός σου που καλύπτει.  

Πόσο εύκολο είναι να τον αποκτήσεις; Κατ΄ αρχάς, κοστίζει 27,99 λίρες, δηλαδή 32,54 ευρώ. Το Aldi κάνει διανομή παγκοσμίως, οπότε αυτό δεν αποτελεί πρόβλημα. Ωστόσο, αυτή την στιγμή έχει ξεπουλήσει, οπότε θα πρέπει να περιμένει μέχρι να ξαναμπεί στο e-shop του.  

© Aldi

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!