Το 2019 το Knives Out και ο Daniel Craig στον ρόλο του Benoit Blanc αγαπήθηκαν τρομερά από τους περισσότερους από εμάς. Ίσως έφταιγαν οι ξεκάθαρες επιρροές από την Agatha Christie και τον χαρακτήρα του Ηρακλή Πουαρό. Ίσως έφταιγε που αυτές οι επιρροές προβλήθηκαν από μία διαφορετική, λιγότερη σκοτεινή και αρκετά πιο αστεία πλευρά. Ίσως έφταιγε ότι λίγο πολύ λατρέψαμε τον Craig απομακρυσμένο από την σκυθρωπότητα του πράκτορα 007. Ίσως να ήταν ο συνδυασμός όλων των παραπάνω. 

Keep Calm and Move Along — Benoit Blanc on the case in Knives Out (2019)

Σε κάθε περίπτωση, μπορούμε να πούμε ότι τουλάχιστον ενθουσιαστήκαμε όταν μάθαμε ότι το Netflix έκλεισε συμφωνία για δύο ακόμα sequels της ταινίας. Και ενθουσιαστήκαμε ακόμα περισσότερο όταν ανακαλύψαμε ότι τα γυρίσματα του Knives Out 2 θα ξεκινήσουν στις 28 Ιουνίου στην Ελλάδα. Ένα, λοιπόν, ερώτημα μένει για να φτάσει ο ενθουσιασμός μας στο αποκορύφωμά του. Ποιους θα δούμε να περνάνε από μπροστά μας αν το καλοκαίρι στηθούμε στις Σπέτσες και στο Πόρτο Χέλι (εκεί φαίνεται ότι θα τοποθετηθεί η πλοκή); 

Το cast του Knives Out 2

Ένα κομμάτι της επιτυχίας της πρώτης ταινίας οφειλόταν στο all-star cast που είχε δημιουργηθεί. Ωστόσο, μοναδικός κοινός παρονομαστής μεταξύ αυτής και των sequels θα αποτελέσει ο Benoit Blanc. Με άλλα λόγια, μπορεί να πετύχεις τον Craig, αλλά δυστυχώς δεν θα καταφέρεις να φωτογραφηθείς με τον Chris Evans. 

Spam The Notes, You Get Voted Off The Island (18+) — May I ask for 11, 14, 22 and 28 for Benoit Blanc...

Μην στενοχωριέσαι, όμως. Το cast θα συνεχίσει να είναι all-star. Απλά με διαφορετικούς stars. Τα ονόματα που γνωρίζουμε και μόλις ανακοινώθηκαν; Η Janelle Monáe, ο Edward Norton, ο Dave Bautista και η Kathryn Hahn. Δεν έχουμε, βέβαια, καμία πληροφορία για τους ρόλους τους και για το αν θα είναι ανάμεσα στους υπόπτους ή το θύμα του εγκλήματος της ταινίας. Ο μόνος που έχει κάνει, μάλιστα, κάποια δήλωση για τη συμμετοχή του είναι ο Bautista στο Polygon 

“Εάν γνωρίζεις το πρώτο Knives Out, ξέεις ότι δεν ήταν πολύ συναισθηματικό, δεν είναι μία βαθιά δραματική ταινία. Ήταν, όμως, μία τόσο ιδιαίτερη ταινία και τόσο ενδιαφέρουσα. Είχε ένα καταπληκτικό σύνολο, ένα ταλαντούχο cast. Και θέλω απεγνωσμένα να δουλέψω με τον Rian (Johnson). Οπότε είναι πολλοί παράγοντες. Δεν έχει αυτή τη δραματική χροιά που αγαπάω και αυτό επιδιώκω. Αισθάνομαι ότι είναι μία τεράστια δήλωση, εξαιτίας της αξίας όλων των συντελεστών και του πόσο πετυχημένη ήταν η πρώτη ταινία”.  

Dave Bautista Cine GIF by Diamond Films España

Για την πλοκή γνωρίζουμε μόνο ότι θα δούμε, όπως και στην πρώτη ταινία, τον Blanc να λύνει ένα μυστήριο που περιστρέφεται γύρω από έναν μεγάλο αριθμό υπόπτων. Αυτό μπορεί να μην μάς λέει σχεδόν τίποτα για το τι πρόκειται να δούμε, αλλά μάς προετοιμάζει για την ανακοίνωση αρκετών ακόμα ονομάτων.  

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!