Το Harry Potter έχει μία αρκετά περίεργη θέση στο μυαλό και στην καρδιά των περισσότερων ανθρώπων. Από τη μία, είναι συνδεδεμένο άμεσα με τα παιδικά και εφηβικά μας χρόνια, με τους περισσότερους να μην μπορούμε να ξεχάσουμε τον ενθουσιασμό μας, λίγο πριν κυκλοφορήσει ένα καινούργιο βιβλίο ή ταινία. Από την άλλη, τα τελευταία χρόνια νιώθουμε εξαιρετικά άβολα όποτε ασχολούμαστε μαζί του, μιας και η δημιουργός του franchise, J.K. Rowling, έχει καταντήσει να είναι μία εξαιρετικά προβληματική προσωπικότητα, με τον τρανσφοβικό λόγο της να είναι ακατάπαυστος

Σε κάθε περίπτωση, δεν έχουμε καταφέρει ακόμα να μην αισθανόμαστε μία νοσταλγία να μάς πλημμυρίζει ολόκληρους κάθε φορά, που γίνεται συζήτηση για κάποιο βιβλίο ή ταινία. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι όλα μάς είχαν ικανοποιήσει. Αρκετά σημεία των ταινιών μάς είχαν απογοητεύσει, μιας και δεν κατάφεραν να μείνουν όσο πιστά θα έπρεπε στο βιβλίο, με χαρακτηριστική σκηνή εκείνη στο Harry Potter and the Goblet of Fire, με τον Dumbledore της ταινίας να πηγαίνει με τεράστια ένταση στον Harry, αντίθετα με την ηρεμία και την πραότητα, που είχε στα βιβλία. Ωστόσο, αυτή η ταινία δεν είναι εκείνη, που οι περισσότεροι fans θεωρούν μέχρι σήμερα τη χειρότερη κινηματογραφική μεταφορά του franchise. 

Ένα thread στο Reddit ξεκίνησε τη συζήτηση για το ποια είναι η χειρότερη μεταφορά του Harry Potter στη μεγάλη οθόνη. Η τεράστια πλειοψηφία έδωσε την ίδια απάντηση. Όλοι θεωρούν το Harry Potter and the Half-Blood Prince τη χειρότερη κινηματογραφική μεταφορά απ’ όλες. Κάποιες από τις δικαιολογήσεις τους; “Πολύ άβολες και πιεσμένες ρομαντικές αλληλεπιδράσεις ανάμεσα σε Harry και Ginny, κάνοντας όλη την σχέση τους τρομερά περίεργη, χωρίς το πλαίσιο του βιβλίου”, “Το βιβλίο ήταν εμβληματικό και κατέστρεψαν το αρχικό υλικό”, “Η ταινία προσπέρασε όλη την πλοκή του τίτλου του βιβλίου λίγο πολύ” και “Όλο το βιβλίο σχετίζεται με το παρελθόν του Tom Riddle και δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα από αυτό στην ταινία”.

The Half-Blood Prince Harmony gif - Harry Potter photo (30945819) - fanpop