Όταν σκεφτόμαστε ηθοποιούς, που υποδύονται τους υπερήρωες, σχεδόν πάντα έχουμε στο μυαλό μας κάποιον όχι απλά αδύνατο, αλλά και εξαιρετικά γυμνασμένο. Ο Chris Evans, ο Henry Cavill και ο Chris Hemsworth είναι από τα χαρακτηριστικότερα παραδείγματα. Δεν αδικούμε, λοιπόν, τον Brian Tyree Henry, που πίστευε ότι η Marvel θα του ζητήσει τουλάχιστον να χάσει μερικά κιλά. 

Ο ηθοποιός είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της ταινίας Eternals. Συγκεκριμένα, υποδύεται τον Phastos. Αυτός είναι ένας τρομερά ευφυής εφευρέτης, στον οποίο ουσιαστικά η ανθρωπότητα οφείλει κάποιες από τις καταλυτικότερες για τη συνέχιση της ύπαρξής της εφευρέσεις, αλλά και τις πιο θανατηφόρες. Από τον τροχό, μέχρι την ατομική βόμβα. Επιπλέον, ο Phastos είναι και ο πρώτος ανοιχτά gay ήρωας του Marvel Cinematic Universe, τον οποίο μάλιστα βλέπουμε να έχει φτιάξει και τη δική του οικογένεια. 

Ο Henry προσεγγίστηκε για τον ρόλο του από την σκηνοθέτη της ταινίας, Chloé Zhao, και τον παραγωγό Nate Moore. Όπως ο ίδιος περιέγραψε σε ψηφιακή συνέντευξη τύπου για την ταινία, όταν του είπαν ότι θέλουν να υποδυθεί ήρωα της Marvel είπε αμέσως το ναι. Η επόμενη αντίδρασή του ήταν να ρωτήσει πόσα κιλά θα χρειαστεί να χάσει. Ωστόσο, η απάντηση δεν ήταν αυτή, που περίμενε. Η Zhao του απάντησε ότι τον θέλουν ακριβώς έτσι όπως είναι και για εκείνον αυτό είχε τεράστια αξία. 

“Θυμάμαι ότι την πρώτη φορά ήταν κάπως, ‘Λοιπόν, θέλουμε να γίνεις ένας υπερήρωας’. Εγώ ήμουν κάπως, ‘Ωραία. Πόσο βάρος χρειάζεται να χάσω;’. Η Chloé απάντηση, ‘Για τι πράγμα μιλάς; Σε θέλουμε ακριβώς όπως είσαι’. Το να είσαι ένας μαύρος άντρας και να έχεις κάποιον να σε κοιτάει και να σου λέει ‘Σε θέλουμε ακριβώς όπως είσαι’, είναι διαφορετικό απ’ οτιδήποτε έχω νιώσει ποτέ μου. 

Απλά μου ξύπνησε το να είμαι ένα 11χρονο παιδί, που βλέπει όλες αυτές τις ταινίες με υπερδυνάμεις, τις ταινίες με υπερήρωες, και να μην βλέπει ποτέ κανέναν σαν εμένα να αντανακλάται. Μεγαλώνοντας είχα αφίσες στο ντουλάπι μου, με την ελπίδα ότι μια μέρα θα υπήρχε κάποιος, που εκπροσωπεί εμένα και το ποιος είμαι. Πραγματικά πιστεύω ότι αυτό ξεκίνησε όταν κάθισα με την Chloé. Δεν έχει καμία σχέση με κανένα αίσθημα, που έχω ποτέ βιώσει”. 

Σε αυτό το σημείο, έχει σημασία να θυμηθούμε ότι ο συμπρωταγωνιστής του, Kumail Nanjiani, γυμνάστηκε υπερβολικά για χάρη της ταινίας. Ωστόσο, όπως ο ίδιος είχε αποκαλύψει πρόσφατα, όχι απλά δεν του το ζήτησε η Marvel ή η Zhao, αλλά η σκηνοθέτης νευρίασε μαζί του όταν είδε πόσο είχε “φουσκώσει”.