Ακόμα κι αν δεν είχες ακούσει καν για τη νέα ταινία της Olivia Wilde, είναι σίγουρο ότι έμαθες γι’ αυτήν τον Σεπτέμβριο. Την στιγμή, δηλαδή, που ανακοινώθηκε ότι ο Harry Styles μπήκε στο κεντρικό καστ του Don’t Worry Darling -ίσως, βέβαια, βοήθησε και η αποκάλυψη ότι είναι σε σχέση με τη Wilde-. 

Πέντε μήνες περίπου μετά, συνεχίζουμε να μην έχουμε πολύ συγκεκριμένες πληροφορίες για την ταινία. Υπάρχουν, ωστόσο, πράγματα που ξέρουμε, όπως το καστ, η πλοκή και το στάδιο στο οποίο βρίσκεται.  

Ποια είναι η πλοκή της ταινίας; 

Το Don’t Worry Darling είναι ψυχολογικό θρίλερ. Τοποθετείται στα 50s σε μία ουτοπική πειραματική πόλη στην έρημο της Καλιφόρνια. Πρωταγωνίστρια είναι η Alice, μία δυστυχισμένη νοικοκυρά, που αρχίζει να αμφισβητεί την πραγματικότητά της. Έχει ένα φαινομενικά τέλειο σύζυγο, τον Jack, για τον οποίο αρχίζει να υποπτεύεται ότι έχει ένα σκοτεινό μυστικό, που συνδέεται με την εταιρεία του. Αφορμή είναι μία σειρά περίεργων γεγονότων, που ξεκινούν να συμβαίνουν στην πόλη.  

Ποιοι παίζουν στην ταινία; 

Όπως είπαμε, η Olivia Wilde σκηνοθετεί, αλλά θα την δούμε και στην οθόνη μας σε κάποιον δευτερεύοντα ρόλο. Η πλειοψηφία του καστ αποτελείται από μεγάλα ονόματα. Η υποψήφια για Oscar Florence Pugh βρίσκεται στον πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Chris Pine φαίνεται ότι υποδύεται τον αρχηγό κάποιου εργοταξίου, όπου ίσως κρύβεται μία αίρεση. Η Gemma Chan και η Kiky Layne θα βρεθούν στους ρόλους της Shelley και της Margaret αντίστοιχα, χωρίς να γνωρίζουμε κάτι παραπάνω. Η δεύτερη, μάλιστα, ήρθε να αντικαταστήσει την Dakota Johnson, που έφυγε από την παραγωγή λόγω προγράμματος.  

Άλλα ονόματα που γνωρίζουμε είναι αυτά των Sydney ChandlerNick KrollDouglas SmithKate BerlantAsif AliTimothy SimonsAri’el Stachel και Dita Von Teese. Για την ώρα, όμως, δεν ξέρουμε σε τι ακριβώς θα τους δούμε. 

Ο ρόλος του Jack είχε δοθεί αρχικά στον Shia LaBeouf, αλλά τελικά αντικαταστάθηκε. Πρώτα ακουγόταν ότι οι λόγοι είχαν να κάνουν με το πρόγραμμά του. Τελικά επιβεβαιώθηκε ότι η Wilde τον απομάκρυνε. Οι λόγοι ήταν δύο. Από τη μία, συμπεριφερόταν άσχημα στο καστ και το συνεργείο της ταινίας. Από την άλλη, έγινε γνωστή η καταγγελία της πρώην συντρόφου του, FKA Twigs, για κακοποίηση. Η σκηνοθέτης και ηθοποιός, εξάλλου, έχει δεσμευτεί να μην επιτρέπει κανένα είδος τοξικότητας στις παραγωγές της.  

Την αντικατάστασή του, λοιπόν, ανέλαβε ο Harry Styles. Η Wilde φαίνεται να τον ήθελε πολύ στο καστ, μιας και παραδέχτηκε στη Vogue ότι έκανε έναν χορό νίκης μόλις έμαθε ότι τον έκλεισαν για τον ρόλο. Επιπροσθέτως, με ένα post στο Instagram, του έπλεξε το εγκώμιο, λέγοντας ότι είναι ελάχιστοι οι άντρες ηθοποιοί που δέχονται να παίξουν σε ταινίες με γυναίκα πρωταγωνίστρια. “Όχι μόνο απήλαυσε την ευκαιρία να επιτρέψει στην καταπληκτική Florence Pugh να μπει στο επίκεντρο, αλλά γέμισε και κάθε σκηνή με μία αίσθηση ανθρωπιάς. Δεν χρειαζόταν να μπει στο τσίρκο μας, αλλά το έκανε με ταπεινότητα και χάρη και μάς συνέπαιρνε καθημερινά με το ταλέντο, τη ζεστασιά και την ικανότητά του να οδηγεί με την όπισθεν”. 

Σε τι στάδιο βρίσκεται η παραγωγή; 

Τα γυρίσματα ξεκίνησαν στις αρχές του φθινοπώρου του 2020, στις 15 Οκτωβρίου. Είχαν, όμως, μία καθυστέρηση δύο εβδομάδων τον Νοέμβριο, εξαιτίας θετικού κρούσματος κορωνοϊού στην παραγωγή. Ωστόσο, ολοκληρώθηκαν ήδη, στις 14 Φεβρουαρίου. Πληροφορία που γνωρίζουμε χάρη σε posts της Wilde, της Pugh και της Chan.  

Δεν έχει δημοσιευτεί κάποιο trailer ή ημερομηνία κυκλοφορίας. Ωστόσο, γνωρίζοντας ότι το post-production στάδιο έχει πλέον ξεκινήσει, μπορούμε να κάνουμε την υπόθεση πως, εκτός απροόπτου, θα δούμε το Don’t Worry Darling γύρω στα τέλη του 2021.