Στις 9 Οκτωβρίου κυκλοφόρησε στο YouTube το τρέιλερ για μία καινούρια ταινία ονόματι Come Away, η οποία σίγουρα θα σου κινήσει το ενδιαφέρον αν σου αρέσουν τα παραμύθια με σκοτεινά twist. Οι πρώτες προβολές της έγιναν στο Sundance Festival καθώς και σε κάποια άλλα φεστιβάλ ταινιών, και συγκέντρωσε διφορούμενες κριτικές. Αλλά εμείς είμαστε απλοί άνθρωποι. Βλέπουμε Angelina Jolie; Πατάμε αμέσως να δούμε τι είναι αυτό.
Εδώ ουσιαστικά βλέπουμε μία καινούρια εκδοχή και “πάντρεμα” δύο αγαπητών παραμυθιών με τα οποία μεγαλώσαμε –Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων και Πίτερ Παν. Σε αυτήν την βερσιόν λοιπόν βλέπουμε την Αλίκη και τον Πίτερ πριν η μία πάει στην Χώρα των Θαυμάτων κι ο άλλος στην Χώρα του Ποτέ. Όμως εδώ έχουν προσθέσει και κάποια παραπάνω χαρακτηριστικά σε αυτά τα παιδιά: Πρώτον είναι αδέρφια και δεύτερον είναι αφρικανικής καταγωγής.

Περιγραφή

Σύμφωνα με την επίσημη περιγραφή, η ταινία παρουσιάζει την ζωή τριών αδερφών, της Αλίκης (Keira Chansa), του Πίτερ (Jordan A. Nash) και του μεγάλου τους αδερφού Ντέιβιντ (Reece Yates). Ένα ειδυλλιακό καλοκαίρι στην βρετανική εξοχή τα αδέρφια παίζουν χρησιμοποιώντας την φαντασία τους, προσποιούμενοι ότι οργανώνουν πάρτι με τσάι, ξιφομαχίες και  περιπέτειες με πειρατές. Οι γονείς τους όμως, o Jack και η  Rose (David Oyelowo, Angelina Jolie), βρίσκονται αντιμέτωποι με μία τραγωδία, η οποία έρχεται σε οδυνηρό συνδυασμό με την οικονομική τους κατάρρευση. Έτσι ο μικρός Πίτερ με σκοπό να τους σώσει αποφασίζει με την αδερφή του να πάνε στο Λονδίνο και να πουλήσουν ένα πολύτιμο οικογενειακό κειμήλιο σε ένα shady ενεχυροδανειστήριο. Γυρίζοντας προς το σπίτι, κάθε παιδί ψάχνει να βρει καταφύγιο. Η Αλίκη βρίσκει την γνωστή στους πάντες μαγική λαγότρυπα και ο Πίτερ εισέρχεται σε μία μαγική διάσταση όπου και γίνεται ο αρχηγός των Χαμένων Παιδιών.

Αρχικές κριτικές

Σε εμάς ακούγεται ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα ταινία ως προς το concept παρόλο που αρκετοί την κατακεραύνωσαν πριν καν την δουν. Άλλοι είπαν πως αν ήταν ταινία κινουμένων σχεδίων ίσως και να ελάφρυνε κάπως το κλίμα το οποίο είναι σχετικά βαρύ.  Άλλοι δήλωσαν κατηγορηματικά ότι η σκηνοθέτιδα της ταινίας Brenda Chapman έχει κάνει μακράν καλύτερες ταινίες στο παρελθόν. Καλό θα ήταν λοιπόν στις 13 Νοεμβρίου που θα κυκλοφορήσει για το ευρύ κοινό, να πάμε να την δούμε (covid επιτρέποντος) για να αποκτήσουμε κι εμείς μία δικαιολογημένη καλή ή κακή εντύπωση . Ας μην ξεχνάμε όμως ότι πρόκειται για ένα παραμύθι και ίσως έτσι πρέπει να το αντιμετωπίσουμε. Προς το παρόν, ας χαζέψουμε το τρέιλερ.