Αν υπάρχει ένα στούντιο, που μοιάζει αποφασισμένο να εκνευρίζει και να μη χαροποιεί ποτέ το κοινό του, τότε αυτό είναι σίγουρα η Warner Bros. Discovery, ειδικά όταν συζητάμε για το DC Extended Universe. Από πού να το πιάσουμε; Από το ότι για καιρό αρνούνταν στο κοινό να κυκλοφορήσουν το Justice League του Zack Snyder και, όταν το έκαναν και η ταινία αποθεώθηκε, ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται να δοθεί συνέχεια στο Snyderverse; Από το γεγονός ότι αποφάσισαν να μην ακούσουν τους fans, που ζητούσαν επανειλημμένα η Amber Heard να μην επιστρέψει στο Aquaman 2; Από το ότι δεν παρουσίασαν τίποτα σημαντικό στο τελευταίο Comic Con, ούτε έφεραν έναν από τους θεμελιωμένους υπερήρωές τους, με αποτέλεσμα το γιουχάρισμα του The Rock; Ή από το γεγονός ότι οι φήμες λένε ότι ετοιμάζονται να χάσουν έναν από τους πιο αγαπητούς ηθοποιούς τους, τον Henry Cavill;

Ωστόσο, η διεύθυνση φαίνεται αποφασισμένη να εξαντλήσει πλήρως την υπομονή των fans. Απόδειξη; Η είδηση, που μόλις έσκασε, ότι αποφάσισαν να ακυρώσουν εντελώς την ταινία Batgirl και να μη την κυκλοφορήσουν ούτε στην streaming πλατφόρμα τους, HBO Max. Προσοχή! Δεν μιλάμε για μία παραγωγή, που απλά συζητιόταν ή βρισκόταν σε ένα στάδιο προπαραγωγής. Το Batgirl είχε ολοκληρώσει τα γυρίσματά του και σχεδόν είχε τελειώσει το post-production στάδιο του, ενώ είχαν ξοδευτεί γι’ αυτό 90 εκατομμύρια δολάρια. Παράλληλα, αποτελούσε ένα project, που είχε συζητηθεί εξαιρετικά πολύ, αφού είχε για πρωταγωνίστρια τη Leslie Grace, μία γυναίκα ηθοποιό of color, θα περιλάμβανε τον πρώτο τρανς χαρακτήρα σε ταινία της DC, θα επανέφερε τον Michael Keaton στον ρόλο του Batman και θα αποτελούσε τη μεγάλη επιστροφή του Brendan Fraser στη μεγάλη οθόνη στον ρόλο του κακού. 

Αιτία της ακύρωσης της ταινίας; Ως φήμη ακούγεται ότι το στούντιο ήθελε να γλιτώσει χρήματα από τη φορολογία της. Ωστόσο, η επικρατούσα άποψη και η επίσημη τοποθέτηση της Warner Bros. είναι ότι αποφάσισαν πλέον να κυκλοφορούν μόνο “big theatrical event films”, δηλαδή ταινίες με τις οποίες θα γίνεται ντόρος και θα επηρεάζουν τρανταχτά DC Extended Universe, και θεώρησαν ότι το Batgirl δεν χωράει σε αυτόν τον στόχο τους. Μάλιστα, πολλοί σύνδεσαν αυτή τη δήλωση με τη φήμη, που κυκλοφορεί τις τελευταίες μέρες, ότι ο Ben Affleck επέστρεψε στον ρόλο του Batman και ότι θα τον δούμε να εμφανίζεται στο Aquaman 2, που θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2023. Κάποιοι έχουν ελπίδες μέχρι και για επαναφορά του Snyderverse, παρά το γεγονός ότι μόλις πριν ούτε δύο εβδομάδες οι ιθύνοντες ξεκαθάρισαν ότι δεν πρόκειται αυτό να συμβεί. 

Όποια κι αν ήταν η αιτία για την απόφαση της Warner Bros., αυτή άφησε τους fans έξαλλους. Με εξαίρεση τους ελάχιστους, που χαίρονται με την πιθανότητα αυτή να σημαίνει την επαναφορά του Snyderverse, όλοι οι υπόλοιποι μιλάνε για το πόσο άδικο είναι αυτό, που συνέβη για όλους τους συντελεστές του Batgirl, αλλά και για τους fans, που ανυπομονούσαν επιτέλους να δουν μία ταινία με επίκεντρο μία από τις σημαντικότερες ηρωίδες της DC. Επιπλέον, πολλοί δεν μπόρεσαν να μην παρατηρήσουν την ειρωνία η Warner Bros. να πετά ουσιαστικά στα σκουπίδια μία έτοιμη παραγωγή 90 εκατομμυρίων, την στιγμή που με επιχείρημα το κόστος της ταινίας αρνείται να ακυρώσει ή να κάνει αλλαγές στο Flash, όταν σε αυτό πρωταγωνιστεί το Ezra Miller, ένα άτομο που έχει συλληφθεί δύο φορές για επιθέσεις, έχει κατηγορηθεί για grooming έφηβης κοπέλας και αυτή την περίοδο κρύβεται από τις αρχές.