Όλα τα βλέμματα έχουν στραφεί στον Austin Butler μετά την πρεμιέρα της πολυαναμενόμενης βιογραφικής ταινίας, “Elvis”, στην οποία υποδύεται τον Elvis Presley. Για να μεταμορφωθεί ο Butler στον Βασιλιά του Rock n’ Roll χρησιμοποίησε “τη μέθοδο” πράγμα που σημαίνει ότι παρέμεινε στον χαρακτήρα του Presley πολύ πριν, αλλά και μετά τα γυρίσματα.

Ο κύριος τρόπος με τον οποίο ο Butler υποδύεται τον Presley είναι μιμούμενος την απαλή και λάγνα προφορά του Νότου που διέθετε το απόλυτο είδωλο. Ωστόσο, πολλοί ήταν εκείνοι που παρατήρησαν ότι κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων Τύπου και των συνεντεύξεων στο κόκκινο χαλί για την ταινία, ο Butler εξακολουθεί να χρησιμοποιεί την προφορά του Presley, ακόμη και όταν τα γυρίσματα είχαν προ πολλού ολοκληρωθεί. Μάλιστα, βασικό τους επιχείρημα είναι το γεγονός ότι ο Butler κατάγεται από την Καλιφόρνια, οπότε η προφορά του ήταν πάντα πιο “σερφάδικη”.

Ειδικά οι χρήστες του TikTok έχουν κάνει χαμό με σχόλια για το πόσο επιτηδευμένη και παράξενη είναι η συνεχής χρήση της προφοράς του Elvis από τον Butler. Κάποιοι πιστεύουν ότι τα κάνει όλα αυτά ως τέχνασμα για να πάρει μια υποψηφιότητα για Όσκαρ. Ποια είναι όμως η αλήθεια; Τα κάνει όλα αυτά για τη δημοσιότητα;

Με έναν τόσο μνημειώδη ρόλο όπως του Elvis Presly, φαίνεται ότι ο Austin Butler αναλώθηκε από τον όγκο της δουλειάς που έβαλε στην ταινία. Σε συνέντευξή του στο Elle Australia, ο Butler εξήγησε ότι πέρασε δύο χρόνια για τα γυρίσματα της ταινίας, χωρίς να περάσει πολύ χρόνο εκτός ρόλου. “Ξοδεύεις τόσο πολύ χρόνο παθιασμένος με ένα πράγμα, και είναι πραγματικά σαν τις μυϊκές συνήθειες, το στόμα σου μπορεί να αλλάξει”, δήλωσε ο Butler.

Όταν είπαν στον Μπάτλερ ότι η φωνή του εξακολουθεί να ακούγεται σαν του Έλβις, γέλασε: “Το ακούω συχνά αυτό. Αυτό που ξέρω είναι ότι αλλάζω συνεχώς. Δείτε με σε 20 χρόνια, όταν θα έχω παίξει πολλούς ρόλους, ποιος ξέρει πώς θα ακούγομαι!”.

Είτε πρόκειται για τέχνασμα, είτε για ένα βίωμα που σιγά – σιγά ίσως ξεθωριάσει, ο Butler άκουσε εκθειαστικά σχόλια για την ερμηνεία του και από από το κοινό αλλά και από τη σύζυγο του Elvis Presley, Priscilla, “Είναι εξαιρετικός. Μπράβο του… ήξερε σε τι μέγεθος έπρεπε να ανταποκριθεί”, έγραψε στο Facebook.