Δεν είναι νέο ότι στον κόσμο του Hollywood η νηφαλιότητα δεν είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Ακόμα κι αν μιλάμε για μεμονωμένη χρήση αλκοόλ ή ναρκωτικών ουσιών, σχεδόν όλοι οι μεγάλοι σταρ έχουν βρεθεί υπό την επήρεια κάποιας ουσίας, ακόμα και σε περιστάσεις, που μπορεί να μην το φανταζόμασταν καν. Γι’ αυτό και δεν μάς κάνει τεράστια εντύπωση ότι κάποιοι διάσημοι ηθοποιοί γύρισαν σκηνές σε ταινίες τους, ενώ δεν ήταν νηφάλιοι. 

Margot Robbie: The Wolf of Wall Street

Μιλώντας στη The New York Times, η Robbie εξήγησε ότι για μία σκηνή της ταινίας θα έπρεπε να σταθεί όρθια στην πόρτα εντελώς γυμνή. Τη μέρα των γυρισμάτων εμφανίστηκε γεμάτη στο άγχος, τρομοκρατημένη και μετα χέρια της να τρέμουν. Έτσι, ένα μέλος του συνεργείου της έδωσε ένα σφηνάκι τεκίλα, για να ηρεμήσουν τα νεύρα της. Εκείνη κατέληξε να πίνει τρία, γεγονός που τη βοήθησε αρκετά, ώστε να γυρίσει την σκηνή χωρίς καθόλου τρέμουλο. 

Billy Bob Thornton: Bad Santa

Ο ηθοποιός έπαιζε στην ταινία έναν ληστή, ο οποίος ήταν λίγο πολύ αλκοολικός. Για να μπει, λοιπόν, στον ρόλο, πέρασε αρκετές πίνοντας αλκοόλ όλη την ώρα. Στην σκηνή του Bad Santa, όπου τον βλέπουμε να καταρρέει σε ένα εμπορικό κέντρο από το αλκοόλ, ήταν εντελώς μεθυσμένος. Συγκεκριμένα, στο Couch Surfing αποκάλυψε ότι ξεκίνησε τη μέρα του με τρία ποτήρια βότκα και συνέχισε με μερικές μπύρες. 

Olivia Wilde: Drinking Buddies

Η ταινία λάμβανε χώρα και γυριζόταν σε ζυθοποιία, με αποτέλεσμα οι χαρακτήρες σε πολλές σκηνές να πίνουν μπύρα. Σε κάποιες από αυτές, η μπύρα ήταν ψεύτικη, αλλά στις περισσότερες ήταν αληθινή. Όπως εξήγησε η Wilde στο People, εκεί που γίνονταν τα γυρίσματα, ήταν φτηνότερο να πίνουν μπύρα παρά νερό. Έτσι, σε πολλές σκηνές κατέληγε να είναι μεθυσμένη, όπως και η συμπρωταγωνίστριά της, Anna Kendrick. 

Joey King: Kissing Booth 2

Σε συνέντευξη με την Chelsea Handler στο Jimmy Kimmel Live, η King αποκάλυψε ότι ο συμπρωταγωνιστής της, Taylor Zakhar Perez, της έδωσε ένα μανιτάρι, όταν ο ίδιος είχε τελειώσει με όλες τις σκηνές του. Εκείνη, ωστόσο, το πήρε πριν τελειώσει, με αποτέλεσμα να καταλήξει να γυρίζει την σκηνή της Elle και του Lee στο λούνα παρκ, ώντας εντελώς φτιαγμένη και χωρίς να μπορεί να λειτουργήσει ιδιαίτερα καλά. 

Gunnar Hansen: Texas Chainsaw Massacre

Ο ηθοποιός αποκάλυψε τα πάντα γύρω από την ταινία στα απομνημονεύματά του, Chain Saw Confidential: How We Made the World’s Most Notorious Horror Movie. Εκεί έγραψε ότι ο ιδιοκτήτης του σπιτιού, όπου γύρισαν την ταινία, καλλιεργούσε κάνναβη στον κήπο του και ότι όλοι όσοι δούλευαν στην παραγωγή είχαν καπνίσει στη διάρκειά της. Μάλιστα, σημείωσε ότι τις τελευταίες μέρες έφτιαξε brownies με κάνναβη, από τα οποία έφαγαν πριν γυρίσουν τις τελευταίες σκηνές της ταινίας, στις οποίες συμπεριλαμβάνονταν και επικίνδυνα stunts. 

Wesley Snipes: Blade Trinity

Σύμφωνα με δήλωση του συμπρωταγωνιστή του, Patton Oswalt, στο AV Club, ο Snipes ήταν ιδιαίτερος συνεργάτης. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι ο ηθοποιός ήταν μαστουρωμένος στη διάρκεια όλων των γυρισμάτων, ενώ πολλές φορές κλειδωνόταν στο καμαρίνι του και δεν έβγαινε όλη μέρα, για να καπνίζει κάνναβη. 

Josh Duhamel: Spaceman

Την πρώτη μέρα των γυρισμάτων, ο Duhamel γύρισε σκηνή, όπου ο χαρακτήρας του κάπνιζε κάνναβη. Υπό κανονικές συνθήκες, το τσιγάρο, που τού είχαν στρίψει θα ήταν ψεύτικο. Ωστόσο, ο ηθοποιός αποκάλυψε στο E! News ότι ήταν πραγματικό, αλλά κανένας δεν του το είχε πει, με αποτέλεσμα να περάσει τις επόμενες ώρες των γυρισμάτων φτιαγμένος.

Michael Rapaport: True Romance

Σε μία από τις σκηνές του στην ταινία, ο Rapaport έπρεπε να βρίσκεται σε roller coaster. Ωστόσο, ο ίδιος δεν τα αντέχει καθόλου, με αποτέλεσμα να κάνει εμετό όσο γύριζαν την σκηνή. Μία εβδομάδα αργότερα, την γύρισαν ξανά και, για να είναι σίγουροι ότι δεν θα έχουν πάλι ατυχήματα, τού έδωσαν κάποιο είδος ναρκωτικού, ώστε να είναι χαλαρωμένος. Όπως περιέγραψε ο ίδιος στο Maxim, υπάρχουν λήψεις που χαμογελάει χωρίς λόγο από τα ναρκωτικά και άλλες όπου κλαίει γιατί πιστεύει ότι θα τα κάνει πάνω του.

Denise Richards: Wild Things 

Στα απομνημονεύματά της, Real Girl Next Door, η Richards μίλησε για το backstage του φιλιού της με τη Neve Campbell. Οι παραγωγοί τις ρώτησαν άμα είναι εντάξει με το να δώσουν κανονικό φιλί μεταξύ τους, με τις ηθοποιούς να δέχονται. Καμιά τους, όμως, δεν είχε φιλήσει ξανά άλλη γυναίκα και, για να βρουν το θάρρος να το κάνουν, πήγαν στο καμαρίνι της Campbell και ήπιαν μερικές μαργαρίτες πριν τη γυρίσουν.