Παγκοσμίως, ο μήνας Σεπτέμβριος είναι αφιερωμένος στην άνοια και την νόσο Alzheimer. Κάθε χρόνο στις 21 Σεπτεμβρίου γιορτάζεται η παγκόσμια ημέρα Alzheimer με σκοπό την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την νόσο.

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα Alzheimer ξαναθυμόμαστε το τραγούδι του Θοδωρή Μαυρογιώργη και της Ειρήνης Τσαγκαράκη με τίτλο Superman, ένα τραγούδι που μιλάει για την απώλεια. Και την μνήμη. Και την απώλεια της μνήμης.

Για πρώτη φορά ο Θοδωρής Μαυρογιώργης βάζει την μουσική και από την άλλη μία νέα στιχουργός βάζει τους στίχους, την ιστορία και την απώλεια. Η Ειρήνη Τσαγκαράκη πιάνει ένα θέμα από αυτά που δε θέλουμε να κάνουμε ότι υπάρχουν, πιάνει ένα φόβο από αυτούς που βάζουμε στην άκρη και τον κοιτάει στα μάτια. Και ο Θοδωρής Μαυρογιώργης τον κάνει τραγούδι με την δική του μελωδία και την δική του ευαισθησία και την δική του φωνή. Και αυτό δεν είναι τόσο εύκολο, γιατί στους φόβους δεν βάζεις εύκολα φωνή.

Έπαιξαν οι μουσικοί: Χάρης Παρασκευάς στα τύμπανα, Διονύσης Μόρφης στην κιθάρα, Κώστας Κωστίδης στα πλήκτρα και Παντελής Νικηφόρος στο μπάσο.

Η ενορχήστρωση έγινε από τον Διονύση Μόρφη, η μίξη από τον Παντελή Νικηφόρο και το mastering από τον Νίκο Λάβδα στο Kiwi Studio. Την παραγωγή υπογράφουν από κοινού οι Παντελής Νικηφόρος και Θοδωρής Μαυρογιώργης.

Η σκηνοθεσία του video clip είναι του Βασίλη Λιάκου με διευθυντή φωτογραφίας τον Ιάσονα Αρβανιτάκη. Ενδυματολόγος η Βάνα Γιαννούλα και μακιγιάζ η Μελίνα Γλαντζή. Έπαιξαν οι Anouk Arra, Λίνα Τζιάτα, Γιώργος Μαρτίνος, Μαριέττα Σπηλιοπούλου, Σταμάτης Λεόντιος, Κατερίνα Κουτσονίκου, Λυδία Σιδέρη, Χρήστος Θωμαϊδης, Κώστας Λουκόπουλος, Idra Kayne, Γιάννης Χόρτης, Αννίτα Βακάλη και Χριστίνα Χατζηζαχαρίου

Buy link της κυκλοφορίας: https://ThodorisMavrogiorgis.lnk.to/SupermanPR

Ακολουθήστε τον Θοδωρή Μαυρογιώργη στα social media:

Facebook

Instagram

 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!