Έξι χρόνια έχουν περάσει από την τελευταία φορά που η Adele μάς χάρισε κομμάτιου του μουσικού της ταλέντου. Κι ας είμαστε ειλικρινείς, μάς έλειψε. Λίγοι σύγχρονοι τραγουδιστές έχουν ακουμπήσει τόσο την ψυχοσύνθεσή μας. Και για όποιον τυχαίνει να αμφισβητεί την καλλιτεχνική της αξία, έχει 86 βραβεία να του δείξει, 15 από αυτά Grammys, 18 Billboards και, φυσικά, ένα Oscar. 

Φαίνεται ότι πλέον βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ στο να ακούσουμε κάτι καινούργιο από εκείνη. Το τέταρτο album της ακούγεται ότι είναι σχεδόν έτοιμο και εμείς μαζέψαμε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούμε γι’ αυτό. 

Πότε θα κυκλοφορήσει;

Αν η Adele γνωρίζει, τότε το κρύβει πολύ καλά, μιας και δηλώνει ότι δεν έχει ιδέα. Στην πραγματικότητα, ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει τον περασμένο Σεπτέμβριο, αλλά ο κορωνοϊός άλλαξε τα δεδομένα. Ξέρουμε, ωστόσο, ότι τον τελευταίο χρόνο η τραγουδίστρια έμπαινε σχεδόν κάθε μέρα στο στούντιο για να βγει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Οι φήμες, πάντως, λένε ότι θα το ακούσουμε πριν φύγει το 2021. 

Ποιος είναι ο τίτλος του;

Η Adele μάς έχει συνηθίσει να ονομάζει τα albums της, βάσει της ηλικίας που τα κυκλοφορεί. Έτσι, μέχρι στιγμής είχαμε τα 19, 21 και 25. Ωστόσο, όταν κυκλοφόρησε το τελευταίο, μάς πληροφόρησε ότι αυτό δεν θα συνεχιστεί. Της αρέσουν οι τριλογίες και ως τέτοια βλέπει τα πρώτα τρία albums της. 

Βέβαια, φαίνεται ότι ίσως τελικά εννοούσε πως δεν θα δίνει την τωρινή της ηλικία και όχι γενικά κάποια ηλικία. Τι εννοούμε; Εδώ και κάποιες μέρες ένα προμοτάρισμα έχει ξεκινήσει σε σημεία του πλανήτη, όπως ο Πύργος του Άιφελ και το Κολοσσαίο, με τον αριθμό 30. Δεν αναφέρεται πουθενά τίποτα περισσότερο, ωστόσο λόγω της χρονικής στιγμής και της συνήθειας της Adele, όλοι πιστεύουν ότι πρόκειται για τον τίτλο του νέου της album.  Η διαφορά με τα προηγούμενα, αν ισχύει; Η Adele δεν είναι 30, αλλά 33. Ωστόσο, φαίνεται ότι θα αφιερώσει το album σε μία από τις σημαντικότερες χρονιές για εκείνη. Το 2019 είχε πει, εξάλλου: “Τα 30 με δοκίμασαν τόσο πολύ, αλλά το δέχομαι και προσπαθώ όσο περισσότερο γίνεται να έρθω σε αρμονία με αυτό. Άσχετα με το πόσο καιρό βρισκόμαστε εδώ, η ζωή είναι συνεχής και περίπλοκη μερικές φορές. Έχω αλλάξει δραστικά τα τελευταία δύο χρόνια και συνεχίζω να αλλάζω και αυτό είναι εντάξει”. Μεταξύ άλλων, στα 30 της η τραγουδίστρια χώρισε από τον άντρα της και πατέρα του παιδιού της.

Τι θα αφορά;

Να είσαι προετοιμασμένος να πονέσεις. Η περίοδος, που η Adele έγραφε τα νέα της κομμάτια, ήταν αμέσως μετά το διαζύγιο της με τον επί επτά χρόνια σύντροφό της και πατέρα του γιου της, Simon Konecki. Το νέο album, λοιπόν, θα αφορά όλη την περίοδο του διαζυγίου και πώς η ίδια την βίωσε συναισθηματικά. Βάσει, πάντως, όσων έχουν ακούσει κάποια κομμάτια, αυτό που θα ακούσουμε θα είναι καταπληκτικό και θα μάς θυμίσει ότι υπάρχει μία μόνο Adele. 

Περιλαμβάνει συνεργασίες; 

Σε επίπεδο ντουέτων, δεν υπάρχει κάτι γνωστό. Ακουγόταν πάρα πολύ έντονα η φήμη ότι ίσως την ακούσουμε σε ένα κομμάτι μαζί με την Beyonce. Δυστυχώς, όμως, αυτό το ενδεχόμενο φαίνεται να μην είναι πλέον στο τραπέζι. 

Αυτό που γνωρίζουμε σίγουρα είναι ότι ο Matt Chamberlain συμμετέχει στο album. Αν δεν γνωρίζεις ποιος είναι, πρόκειται για τον πρώην drummer των Pearl Jam. Τον περασμένο Δεκέμβριο ανέφερε ότι βρέθηκε στο στούντιο με την Adele και ότι ήταν ανατριχιαστικό να έχει τη φωνή της στα ακουστικά του. 

Έχουμε ακούσει κάποιο από τα κομμάτια που θα περιλαμβάνει;

Περίπου. Στις 5 Οκτωβρίου η Adele ανακοίνωσε ότι στις 15 του μήνα θα έχουμε επιτέλους ένα νέο της κομμάτι. Αυτό θα ονομάζεται Easy On Me και έχουμε ακούσει ήδη ένα μικρό instrumental μέρος του. Η τραγουδίστρια το δημοσίευσε με ένα teaser βίντεο 21 δευτερολέπτων, στο οποίο βλέπουμε και την ίδια να οδηγεί σε ασπρόμαυρες αποχρώσεις. Να πούμε ότι μπορεί να μην ακούσαμε ούτε έναν στίχο του, αλλά κάτι στη μελωδία μάς λέει ότι ίσως και να δακρύσουμε όταν κυκλοφορήσει ολόκληρο.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!