Γράφει η Μύριαμ Παρασκευοπούλου από το Local Music Alert
Η Eva Sakellari είναι μια μοναδική jazz soul τραγουδίστρια που λατρεύει το τραγούδι και ό,τι εμπεριέχεται σε αυτό. Η ενασχόληση της με τη μουσική ξεκίνησε από πολύ μικρή ηλικία και σιγά-σιγά εξερεύνησε και ανακάλυψε κάθε πιθανό σταθμό που θα την οδηγούσε ακόμα πιο μακριά στο ταξίδι της.

Από το 2015 συνθέτει και γράφει τα δικά της κομμάτια έχοντας στο ενεργητικό της αρκετές επιτυχίες με ακροάσεις στα μεγαλύτερα ραδιόφωνα της Ελλάδος και του εξωτερικού, αφού το κομμάτι της “Maybe” κατάφερε να βγει έκτος συνόρων

Επιστρέφει στα μουσικά δρώμενα, με ένα ραδιοφωνικό mashup το οποίο έχει φυσικά την ιδιαίτερη καλλιτεχνική υπογραφή της. Οι χαρακτηριστικοί στίχοι του Monday Morning και το εθιστικό tempo του Part Time Lover ενώνονται με μαεστρία από τον γνωστό παραγωγό G.Pal σε μία νέα κυκλοφορία με γκρουβάτη διάθεση και lounge αισθητική.
Τι λέτε πάμε να την γνωρίσουμε λίγο καλύτερα ;

Επέστρεψες με μια πολύ δυνατή ραδιοφωνική πρόταση! Μίλησε μας για το mashup των δυο εξαιρετικών τραγουδιών “Monday Morning” και “Part Time Lover” . Ποιο ήταν το έναυσμα για την ένωση τους ;

To έναυσμα ήταν ένα live στο οποίο ο μπασίστας ξεκίνησε να παίζει το Part Time Lover ενώ παίζαμε το Monday Morning γιατί οι μπασογραμμές τους μοιάζουν πολύ. Είδαμε πως είχε απήχηση στον κόσμο και έτσι είπαμε να το κάνουμε single! Ουσιαστικά ο μεγαλύτερος παράγοντας ήταν ο ενθουσιασμός του κοινού που οδήγησε στην απόφαση αυτή.

Την διαδικασία της ένωσης ανέλαβε ο G.Pal. Πώς προέκυψε η συνεργασία σας;

Με τον G.Pal  είχαμε κάνει μια συνεργασία στο προηγούμενο κομμάτι μου το “Afraid” όπου είχε κάνει το mastering. Του άρεσε το κομμάτι, ταιριάξαμε και μεταξύ μας, οπότε είπαμε να κάνουμε και κάτι επιπλέον και έτσι προέκυψε το mashup του “Monday Morning  / Part Time Lover”. Και φυσικά έχουμε πει και για μελλοντικές συνεργασίες αν οι συνθήκες μας ευνοήσουν λίγο.

Ήταν εύκολη η διαδικασία της δημιουργίας εν μέσω lockdown;

Όχι ιδιαίτερα! Δεν είμαι άνθρωπος της τεχνολογίας και επίσης δεν είμαι γνώστης του αντικειμένου ώστε να ηχογραφώ μόνη μου στο σπίτι, οπότε μου ήταν αρκετά δύσκολο να συνεννοούμαι με την υπόλοιπη ομάδα. Η απαγόρευση της κυκλοφορίας ήταν το χειρότερο αλλά τελικά με μια μικρή καθυστέρηση τα καταφέραμε!

PHOTO CREDITS : Κατερίνα Αδραχτά

Σε αυτή τη πρωτόγνωρη κατάσταση που βιώσαμε όλοι, ο καλλιτεχνικός κόσμος φαίνεται πως επωμίζεται ακόμη και τώρα το μεγαλύτερο βάρος. Έχεις σκεφτεί το γιατί;

Νομίζω πως το βασικό πρόβλημα πως ο περισσότερος κόσμος θεωρεί ότι αυτό που κάνουμε είναι χόμπι και όχι επάγγελμα και μάλιστα με αρκετές δυσκολίες. Δεν τους ενδιαφέρει αν εσύ μέσα από αυτό καλύπτεις τα προς το ζην, θεωρούν ότι είναι μια “λόξα” και άρα δεν έχεις δικαίωμα να απαιτείς πράγματα όπως απαιτούν οι υπόλοιποι άνθρωποι που εργάζονται σε μια οποιαδήποτε άλλη δουλειά. Γι’ αυτό πάντα ο καλλιτεχνικός κόσμος είναι ένα βήμα πίσω από τους υπολοίπους.

Διαβάζω πως ενώνεις δυο κόσμους εντελώς αντίθετους. Διδασκαλία και κανόνες από τη μία, performing και ελευθερία από την άλλη. Νιώθεις πως απελευθερώνεσαι μέσω της μουσικής;

Ναι υπάρχουν στιγμές που ακόμα και εγώ η ίδια νιώθω εντελώς άλλος άνθρωπος! Αλλά και άνθρωποι που με γνωρίζουν μου λένε συχνά πως στη σκηνή είμαι πολύ διαφορετική από οποιαδήποτε “στιγμή” μου με έχουν δει.

Πως από τη metal σκηνή κατέληξες στον χώρο της jazz και της soul;

Ας ξεκινήσουμε από το γεγονός πως όλα είναι μουσική! Μπορεί να ξεκινήσεις να δοκιμάζεις και να κάνεις κάτι πάνω στο είδος που σου αρέσει, αλλά σιγά-σιγά , τα ακούσματα σου, η ηλικία σου, τα γούστα σου αλλάζουν και έτσι μετακινείσαι. Και το θεωρώ πολύ φυσιολογικό και καλό να καταφέρεις να μεταπηδήσεις και να βρεις αυτό που πραγματικά σου ταιριάζει γιατί εν τέλει, και τους ορίζοντες σου ανοίγεις αλλά κατασταλάζοντας κάνεις αυτό που αγαπάς ακόμη καλύτερα!

PHOTO CREDITS : Κατερίνα Αδραχτά

Την θέση της γυναίκας στη μουσική το 2021 πως την βλέπεις;

Ό,τι αντιμετωπίζουμε στην καθημερινότητα μας, αντιμετωπίζουμε και στη μουσική δεν υπάρχει κάποια διαφορά.

Πότε κατάλαβες πως η ενασχόληση σου με το τραγούδι είναι αυτό που θες να ακολουθήσεις επαγγελματικά;

Το αστείο είναι πως δεν έχω συγκεκριμένη απάντηση πάνω σε αυτό. Η αλήθεια είναι πως δεν έγινε κάτι ξαφνικά που να με οδηγήσει σε αυτή την απόφαση. Με τα χρόνια και ενώ ασχολούμουν ερασιτεχνικά προέκυψαν τα δικά μου τραγούδια και έπειτα κυκλοφόρησα και το πρώτο μου βίντεο, εκεί αποφάσισα να το κάνω πιο επαγγελματικά και δεν ήταν συνειδητό, το έκανα επειδή μου βγήκε. Φυσικά, συνετέλεσε το γεγονός ότι ξεκίνησα να ασχολούμαι με μπάντες ενώ πιο παλιά ήμουν μέλος χορωδιών. Έτσι λοιπόν το 2013 γράφω το πρώτο μου κομμάτι αρχίζω να ψάχνω για τους υπόλοιπους συντελεστές και το 2015 κυκλοφορεί το “Maybe” εντελώς ασυνείδητα ξανά.

PHOTO CREDITS : Κατερίνα Αδραχτά

Μετά το  “Monday Morning/Part Time Lover” τι περιμένουμε από εσένα;

Ελπίζω πως αν όλα πάνε καλά, γιατί πλέον έχω σταματήσει να προγραμματίζω πράγματα, μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχω ένα ή δύο νέα τραγούδια και live εμφανίσεις!

Τι μήνυμα στέλνεις σε όσους μας διαβάζουν αυτή την περίοδο;

Να ηρεμήσουν, να απολαύσουν την θάλασσα, να δουν αγαπημένα πρόσωπα! Να πάρουμε όλοι δυνάμεις και ενέργεια γιατί το χρειαζόμαστε!

Mπορείς να βρεις την Eva στο instagram  

 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!