Από τις αρχές της μουσικής καριέρας της μέχρι σήμερα, η Katerine Duska μάς έχει συνηθίσει στο να μάς ταξιδεύει με την χροιά της φωνής της και τις μελωδίες των κομματιών της. Φαίνεται ότι δεν θα μάς χαλάσει αυτή μας τη συνήθεια. Απόδειξη; Το νέο της κομμάτι. 

Ο λόγος για το Athenian Skies, που κυκλοφόρησε μόλις πριν μερικές μέρες. Το νέο single της τραγουδίστριας έρχεται να συντροφεύσει όλο μας το καλοκαίρι. Συγκεκριμένα, τις καλοκαιρινές μας νύχτες. Ακόμα πιο συγκεκριμένα, τις καλοκαιρινές μας νύχτες κάτω από τον ουρανό της Αθήνας. Εξάλλου, όλο το Athenian Skies αποτελεί μία ωδή στις αθηναϊκές νύχτες, που μάς έχουν χαρίσει κάποιες από τις πιο έντονες και μοναδικές στιγμές μας. Αποτελεί, μάλιστα, και πρόδρομο του νέου album της Katerine Duska, όλο αφιερωμένο στη νύχτα. 

Το τραγούδι υπογράφει η ίδια, μαζί με τον συνεργάτη της, David Sneddon, ενώ την παραγωγή του ανέλαβε ο Anu Pilai. Αν πατήσεις το play, τότε θα καταλάβεις γιατί το αγαπήσαμε αμέσως. Από τη μία, η τραγουδίστρια συνεχίζει να ξετυλίγει την περσόνα της Nyx. Από την άλλη, μάς παρουσιάζει ένα νέο προφίλ της και έναν νέο ήχο, που συνδυάζουν στοιχείο της new disco glam με αναφορές στους pop ήχους των girl bands από τα 90s. Ο ήχος αυτός έρχεται να “αγκαλιάσει” τους στίχους, που μάς καλούν να αρχίσουμε να ζούμε ελεύθερα. 

Βέβαια, το κομμάτι δεν βγήκε μόνο του, αλλά μαζί με το video clip του. Αυτό σκηνοθετήθηκε από τον Γιάννη Μιχελόπουλο με μία αρκετά έντονη 70s αισθητική. Φυσικά, πρωταγωνίστρια, εκτός από την ίδια την Katerine Duska, είναι και η Αθήνα, με τον βραδινό ουρανό της, αλλά και τα φώτα που τη γεμίζουν. 

Η Katerine Duska για το Athenian Skies και την σχέση της με την Αθήνα

Η ίδια η Katerine Duska χαρακτηρίζει στο Instagram της το Athenian Skies ως το ερωτικό της γράμμα στην Αθήνα. Στο κείμενό της, μάλιστα, εξηγεί πώς κατέληξε στη δημιουργία του κομματιού για μία πόλη, με την οποία οι σχέσεις της είναι μπερδεμένες. Τη λατρεύει, αλλα συγχρόνως τη δυσκολεύει και την πονάει.

Συγκεκριμένα, διαβάζουμε να γράφει: “Αυτό το τραγούδι είναι πραγματικά το ερωτικό μου γράμμα στην Αθήνα. Η σχέση μου με την πόλη ήταν πάντα μπερδεμένη, όπως και για τους περισσότερους δημιουργούς της γενιάς μου. Μία γενιά, που σέβομαι βαθιά, που έχει αντέξει πολλά, έχει περάσει όλη της την επαγγελματική ζωή μέσα σε μία οικονομική κρίση και τώρα μέσα σε μία πανδημία. Όσο κι αν λατρεύω την Αθήνα, συχνά έχω νιώσει ότι δεν μπορούσα να ανταπεξέλθω οικονομικά σε αυτήν και πάλευα να την κρατήσω ως το κύριο σπίτι μου, μεταξύ Λονδίνου και Μόντρεαλ.

Θυμάμαι να πηγαίνω αυτό το κομμάτι στο Λονδίνο στον David Sneddon πριν δύο καλοκαίρια. Ήταν ήδη ένα ολοκληρωμένο τραγούδι, αλλά ένιωθα ότι χρειαζόταν μία φρέσκια οπτική. Καθώς μοιραζόμουν όλες αυτές τις σκέψεις μαζί του, προσπαθώντας να εκφράσω πλήρως όλα όσα αγαπώ σε αυτή την πόλη, είπε: ‘So, it’s like you’re living a million lives under Athenian skies’ (Οπότε είναι σαν να ζεις ένα εκατομμύριο ζωές κάτω από τους αθηναϊκούς ουρανούς) και ειλικρινά δάκρυσα. Αυτός ο στίχος συμπεριλαμβάνει τόσα πολλά συναισθήματα και γι’ αυτό αγαπώ τον David. Η Αθήνα για εμένα είναι όλη η ελευθερία που αντανακλά αυτός ο στίχος και δεν υπάρχει σίγουρα άλλο μέρος σε αυτό τον κόσμο που θα προτιμούσα να αναπνέω”.