Πρωτοτυπίες

1. Δεν βγήκε κανένας φίλος του για να πει ότι πρόκειται για μεγάλο ταλέντο στα ανέκδοτα και η σχετική τέχνη θα υποστεί μεγάλο πλήγμα σε περίπτωση που χάσει το τηλεοπτικό του βήμα.
2. Οι τηλεοπτικοί ρεπόρτερ δεν αναζήτησαν κάποιο βετεράνο του θεάματος για να δηλώσει ότι δεν πιστεύει στις καταγγελίες γιατί δεν έγιναν την σωστή στιγμή και μετά να εκδώσει την απόφαση του, ότι δηλαδή η καταγγέλλουσα προχώρησε στην δημοσιοποίηση του τραύματος μόνο και μόνο για να εισπράξει  μία εξ αντανακλάσεως πρόσκαιρη φήμη.
3. Κανείς δεν ισχυρίστηκε ότι με την καταγγελία ο χώρος της τηλεόρασης κλονίστηκε και πρέπει η υπόθεση να κουκουλωθεί ώστε να προστατευθεί το κύρος του μέσου.
4. Δεν εμφανίστηκαν κάποιοι συνάδελφοί του ανεκδοτολόγοι για να του κάνουν πρόταση συνεργασίας.
5. Ούτε ο ίδιος ο Παναγιωτόπουλος δεν αμφισβήτησε την βασιμότητα της καταγγελίας, οπότε αυτομάτως χάθηκαν κι αυτοί που συνηθίζουν να αναμασούν διάφορες παραλλαγές της φράσης “δεν πρέπει να πιστεύουμε τα θύματα, γιατί πίσω κρύβονται συμφέροντα / ζήλιες / συναλλαγές”.

Μια από τα ίδια

1.Για ακόμη μία φορά το θύμα εξαφανίστηκε ή έμεινε στο περιθώριο. Οι εκπομπές και τα social σύντομα ξέχασαν την ουσία, έκλεισαν τα μάτια στην ιστορία και το έπαιξαν ντέντεκτιβ αναζητώντας τα ίχνη του Κανάκη. Ήξερε ή δεν ήξερε; Μήπως ήταν συνεργός; Οι συζητήσεις σχετικά με την κατάφωρη παραβίαση των προσωπικών επιλογών περιορίστηκαν στο ελάχιστο και αυτό από υποχρέωση.
2. Όπως συνηθίζουν όλοι οι σχετικοί εμπλεκόμενοι, ο Παναγιωτόπουλος ψέλλισε μία δειλή “συγγνώμη”. Επικαλέστηκε την “κακή συγκυρία” (η οποία πρέπει να ήταν συνεχόμενη γιατί οι πράξεις του είχαν διάρκεια), διαβεβαίωσε ότι “επανόρθωσα εμπράκτως” (όχι μόνο δεν κατέβασε το πρώτο βίντεο, αλλά προσέθεσε κι άλλο υλικό) και ανακοίνωσε ότι “στο εξής απέχω από την εκπομπή” (μία ημέρα μετά την αποπομπή του).
3.Η πρώτη καταγγελία έδωσε το σύνθημα για να ξυπνήσουν κι άλλοι εφιάλτες. Όλοι με το γνωστό κοινό παρονομαστή. Την κατάχρηση της εξουσίας που δίνει μία τέχνη, μία θέση, ένα μέσο.