Η Μάρα Μεϊμαρίδη θα μπορούσε να είναι ηρωίδα του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Να κόβει τα μαλλιά του λεγάμενου ώστε να παντρευτεί το κορίτσι, να δένει κόμπους σε μία νυχτερίδα για να σταματήσει η ζωντοχήρα να κάνει ερωτικά κόλπα που πλανεύουν τα ανύπαντρα παλικάρια, να ραντίζει με μουρουνέλαιο τα κρεβάτια προκειμένου να γεννηθούν λεβέντες ίσαμε εκεί πάνω. Όμως δεν είναι ασπρόμαυρη, βγαίνει στην έγχρωμη τηλεόραση για να δώσει συμβουλές στις σύγχρονες τηλεθεάτριες και εδώ αρχίζει το πρόβλημα. Για μεγάλη περίοδο διατηρούσε μία στήλη που είχε τίτλο “Σχολή Γυναικών”, μέσω της οποίας έδινε μαγικές συνταγές σε όσες τηλεφωνούσαν και ήθελαν να μάθουν τον τρόπο που θα βρουν δουλευταρά γαμπρό με γαλάζια μάτια.

Τελευταία η Μάρα Μεϊμαρίδη έχει μεταφέρει τα ματζούνια της στο J2US, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της Μαρίας Μπακοδήμου, αλλά ο υπόλοιπος μηχανισμός την αγκάλιασε ακόμη πιο θερμά και της έδωσε χώρο ώστε να κάνει ερωτήσεις στους καλεσμένους της ομόσταυλης εκπομπής “Σούπερ Κατερίνα”. Την περασμένη Πέμπτη φιλοξενήθηκε η Λάουρα Νάργες και η συζήτηση πήγε στον Χρήστο Σαντικάι, με τον οποίο είναι ζευγάρι. Στο άκουσμα του ονόματος “Σαντικάι” η Μάρα Μεϊμαρίδη πήρε το ύφος που διατηρεί όταν ακούει τις κριτικές της Μαρίας Μπακοδήμου και έκανε την εξής ερώτηση: “Τι ράτσα είναι;” Διατηρώντας την ψυχραιμία της η Λάουρα Νάργες την πληροφόρησε ότι έχει γεννηθεί στην Αλβανία και βρίσκεται στην Ελλάδα από δύο ετών. Αυτομάτως το ύφος της καθηγήτριας στη “Λέσχη Γυναικών” έγινε ακόμη πιο στιφό και παρήγγειλε στον απόντα  καλλιτέχνη να της βρει οικόπεδα στην Αλβανία για να τα αγοράσει.

Υπό κανονικές συνθήκες κάποιος έπρεπε να επανορθώσει για τα όσα απίστευτα ακούστηκαν, αλλά η εκπομπή συνεχίστηκε κανονικά ωσαν να μη συμβαίνει τίποτε, λες και τους είχαν δώσει το αμίλητό νερό, και τους είχα ραντίσει με το ξόρκι από μαρουλόφυλλα που συνήθως χρησιμοποιείται για να μη βγάζουν γλώσσα οι πεθερές.

Μετά τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, και αφού πέρασαν 24 ώρες , η Μάρα Μεϊμαρίδη ένιωσε την ανάγκη να δικαιολογήσει την παρέμβαση της και τα έκανε χειρότερα. Δήλωσε ότι “οι ράτσες είναι πέντε”, ότι μπερδεύτηκε θεωρώντας ότι “ο Σαντικάι είναι Αμέρικαν” και έριξε την ευθύνη στην Νάργες γιατί “η κοπέλα έπρεπε να μου πει ότι είναι Γιουροπίαν”. Προς επιβεβαίωση των ισχυρισμών της, υπενθύμισε ότι πέρα από ειδικός στις κατάρες, τις γλωσσοφαγιές και το Άστρο της Αγάπης (σύμφωνα με την Μεϊμαρίδη το κορίτσι φυσάει στο στόμα μιας κούκλας την πρώτη Παρασκευή μετά από Νέα Σελήνη και μετά τον τυλίγει τον άντρα που επιθυμεί), είναι επιστήμων της ανθρωπολογίας και κάλεσε όσους δυσανασχέτησαν με την ερώτηση περί ράτσας, να μάθουν πέντε πραγματάκια γκουγκλάροντας την σχετική λέξη.

Ακολουθώντας την προτροπή της ανθρωπολόγου και ξεπερνώντας το γεγονός ότι στην αναζήτηση ξεπετάγονται δεκάδες σελίδες με φωτογραφίες του Χίτλερ, του Μένγκελε και άλλων οπαδών του όρου «ράτσα», βρήκαμε την ανακοίνωση της Ουνέσκο του 1950 με τίτλο “Το Φυλετικό Ζήτημα”. Εκεί αναφέρεται ότι η “ράτσα είναι ένας κοινωνικός μύθος που έχει δημιουργήσει τεράστιες ανθρωπιστικές και κοινωνικές πληγές”.

Το Σάββατο  η Μάρα Μεϊμαρίδη θα εμφανιστεί στο J2US για να τραγουδήσει ένα από τα κεφάτα τραγούδια της. Αυτή τη φορά δεν πρέπει να έχει την κάλυψη που της προσφέρεται εδώ και καιρό, περιμένουμε αντίδραση, εκτός και αν η ανθρωπολόγος-αστροφυσικός -βιολόγος-ιατρός-αρχαιολόγος (όλα σύμφωνα με δήλωση της ίδιας) τους έχει ρίξει κρυφά το ξόρκι που σε κάνει ίδιο με αυτόν που το έριξε.

Πέρα από ανθρωπολόγος-βιολόγος-γιατρός- αρχαιολόγος η Μάρα Μεϊμαρίδη ήταν και σύζυγος του Αποστόλου Παύλου. Το έχει κι αυτό υποστηρίξει η ίδια.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!