Αν είσαι βέρος Αθηναίος, μέρος της αθηναϊκής ιντελιγκέντσιας ή/ και δορυφόρος της, δεινός πότης, μονίμως ερωτικά απογοητεύμενος και κατατρεγμένος, επίδοξος συγγραφέας, μεγαλοεκδότης ή νεοφερμένος επαρχιώτης και δη ψαγμένος, αποπροσανατολισμένος millennial ή αιώνιος 40άρης, εξαντλημένος δημοσιογράφος, μαχητικός φωτορεπόρτερ ή εικαστικός σε δημιουργικό τέλμα τότε λογικά σου λείπει το Galaxy Bar. Το μπαρ – σύμβολο της στοάς στην Σταδίου, ένα αθηναϊκό τοπωνύμιο πλέον που αποτελεί στέκι όχι μονάχα όλων των παραπάνω, αλλά όσων περνούν το κατώφλι του.

Σου λείπει ο αυστηρός κ. Γιάννης που θα σου ισιώσει τα σουβέρ παραπάνω από τρεις φορές μες την ίδια βραδιά, αλλά θα κάνει τα πάντα για να σου βρει θέση στη μπάρα. Σου λείπει ο προσηνής και πάντα γρήγορος Στέλιος, δεξί χέρι του κ. Γιάννη, στις εύκολες βραδιές και στις δύσκολες. Σου λείπει να χαζεύεις το περίφημο “wall of fame”, ανακαλύπτωντας κάθε φορά κι από μία “καινούργια” γνωστή φάτσα. Σου λείπει το αναπαυτικό δερμάτινο μαξιλαράκι της μπάρας – πού όλοι ξέρουμε πολύ καλά, αλλά κανείς δεν ομολογεί ότι δεν είναι εκεί για να ακουμπάς αναπαυτικά τα χέρια σου, μα για να χτυπάς όταν βρίσκεσαι σε (ερωτική) απελπισία το κεφάλι σου -. Σου λείπει το ψυχρό φως της στοάς όταν κλείνεις τη βαριά του πόρτα πίσω σου. Η θέα του Κολοκτoρώνη καθώς βγαίνεις προς την Σταδίου που συνωμοτικά εδώ και χρόνια μας δείχνει το δρόμο προς το Galaxy.

Αν και δύσκολα κάτι μπορεί να αντικαταστήσει μια βραδιά στο Galaxy, το μπαρ θεσμό της αθηναϊκής νυχτερινής ζωής από το 1972 που άνοιξε, ο DJ Bwana, ο άθρωπος που επέλεξε μερικά από τα χαμηλής έντασης κομμάτια που ακούγονταν από τα ηχεία του Galaxy, δημιουργεί μια λίστα που μας ταξιδεύει σε βραδιές που νοσταλγούμε. Ακούστε τη λίστα on-demand στο Movement Radio, τον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό της Στέγης.

Το Movement Radio, ο διεθνής διαδικτυακός ραδιοφωνικός σταθμός με έδρα την Αθήνα, σε επιμέλεια των Detach (Voltnoi & Quetempo). Μέσα από τη συνέργεια με το Onassis Stegi εκπέμπει 24 ώρες την ημέρα, 7 μέρες την εβδομάδα, με πρωτότυπες ραδιοφωνικές δράσεις από μια πολυάριθμη ομάδα παραγωγών από την ελληνική και παγκόσμια σκηνή. Αναζητά τις σχέσεις και αλληλεπιδράσεις των πολιτισμών γύρω από τη Μεσόγειο ψάχνοντας για τα ανάλογα πολιτιστικά παραδείγματα και πέρα από αυτή. Αποσκοπεί στη δημιουργία ενός διευρυμένου χάρτη της περιοχής, που περιλαμβάνει την καλλιτεχνική δυναμική η οποία εκτείνεται από τη Μέση Ανατολή, τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, τη Βόρεια Αφρική έως το Χαρτούμ και την Καμπάλα, το Ντέρμπαν και την Κινσάσα, το Ντιτρόιτ και το Κίνγκστον, την Ινδία και την Ινδονησία.

Το πρόγραμμα αποτελείται από καθημερινές ζωντανές εκπομπές, dj-sets και θεματικά μουσικά αφιερώματα, συνεντεύξεις και εκπομπές λόγου, ζωντανά events κ.ά. Το δυναμικό του σταθμού είναι μια πολυσυλλεκτική σύνθεση από τη γεμάτη παλμό και εξωστρέφεια ελληνική dj, hip hop και electronica σκηνή, καθώς και από σκηνές και υβρίδια που αναδύονται σε κάθε γωνιά του πλανήτη, με έμφαση στην περιοχή της Μεσογείου.

Πατήστε play και σήμερα που ο καιρός το σηκώνει, πιέτε κι ένα ουισκάκι στην υγεία του κ. Γιάννη και του Galaxy.