Τα βιβλιοπωλεία είναι ένας μαγικός τόπος. Μπορείς να χαθείς στα ράφια και τους πάγκους τους με τις ώρες, να γεμίσεις τα χέρια σου με μια στοίβα βιβλία που να σε ξεπερνά σε ύψος μέχρι να καταλήξεις σε εκείνα που τελικά θα αγοράσεις, να μυρίσεις τις φρεσκοτυπωμένες σελίδες. Τα βιβλία δεν αναπνέουν αν δεν τα πιάσουμε στα χέρια μας. Δεν θα ξεκινήσει η ζωή τους αν δεν τα πάρουμε από το ράφι να τα πάμε σπίτι να βολευτούν στο κομοδίνο μας ή μέσα στο χάος της τσάντας μας.

Για αυτό και τα βιβλιοπωλεία είναι ένας τόπος που οφείλουμε να στηρίζουμε και ίσως λίγο,πολύ λίγο, περισσότερο εκείνα που εξειδικεύονται σε κάτι συγκεκριμένο.Ταξιδιωτικοί οδηγοί, χάρτες, τέχνη, μαγειρική, θρησκεία, comics. Αυτά είναι τα 10 εξειδικευμένα βιβλιοπωλεία της Αθήνας που θα γίνουν οι νέοι σας προορισμοί βιβλίου.

Travel Bookstore

Το Travel Bookstore αποτελεί πια τοπόσημο της οδού Σόλωνος. Είναι από τα αγαπημένα βιβλιοπωλεία των ταξιδιωτών και των περιπατητών, ενώ δεν ονομάζεται τυχαία και “ταξιδιωτικό στέκι”, καθώς πάνω από τα βιβλία του και τους χάρτες του ξεκινούν ιδέες για εκδρομές ή πεζοπορίες στα βουνά της Ελλάδας. Χάρτες και ταξιδιωτικοί οδηγοί για κάθε γωνιά του πλανήτη από όλους τους μεγάλους εγχώριους και διεθνείς εκδοτικούς οίκους και άλλες πολλές εκδόσεις ταξιδιωτικού ενδιαφέροντος είναι μονάχα μερικά από τα προϊόντα που μπορείτε να βρείτε στο Travel Bookstore.

Σόλωνος 71 Αθήνα, τηλ. 2103616943

Anavasi Maps & Guides

Από τις πιο όμορφες βιτρίνες της Αθήνας, αν όχι την πιο όμορφη, με τις φωτισμένες υδρόγειους σφαίρες και τα λαμπιόνια, την έχει το βιβλιοπωλείο των εκδόσεων “Ανάβαση” στην οδό Βουλής, που ειδικεύεται στον ορεινό χώρο και την πεζοπορία, με 24 χρόνια εμπειρία στην παραγωγή χαρτών και οδηγών, έντυπων και ψηφιακών, πινακίδων με χάρτες και στην αξιοποίηση δικτύων μονοπατιών. Εκτός από τους πεζοπορικούς χάρτες στην “Ανάβαση” θα βρείτε επίσης ταξιδιωτικά βιβλία και οδηγούς.

Βουλής 32 Αθήνα, τηλ. 2103218104

Lexikopoleio

Γίνεται ένα γωνιακό βιβλιοπωλείο στη γειτονιά του Παγκρατίου να αποτελεί κόμβο γλωσσών και πολιτισμών; Όταν πρόκειται για το “Λεξικοπωλείο“, γίνεται. Ξεκίνησε ως το πρώτο βιβλιοπωλείο που εξειδικεύεται σε λεξικά στην Ελλάδα και πλέον αποτελεί το μοναδικό βιβλιοπωλείο με διεθνή χαρακτήρα στην Αθήνα. Στα ράφια του, εκτός από λεξικά σε πολλές γλώσσες, θα βρείτε βιβλία φράσεων / παροιμιών ή slang, μυθιστορήματα, θεατρικά έργα, ποίηση, παιδικά βιβλία, ταξιδιωτικούς οδηγούς, λευκώματα, βιβλία τέχνης και κόμικ στα ελληνικά αλλά και στα αγγλικά, γαλλικά, ισπανικά και ιταλικά. Συχνά πραγματοποιούνται παρουσιάσεις βιβλίων σε διάφορες γλώσσες και με ταυτόχρονη διερμηνεία όταν χρειάζεται, καθώς και άλλες εκδηλώσεις, όπως μουσικές βραδιές.

Στασίνου 13 Παγκράτι, τηλ. 2107231201

Hyper Hypo

Είναι η νέα είσοδος στο χώρο των εξειδικευμένων βιβλιοπωλείων και ήδη “talk of the town”. Το “Hyper Hypo” είναι ένα βιβλιοπωλείο που επικεντρώνεται αποκλειστικά στην τέχνη, το design, τη φωτογραφία, την αρχιτεκτονική, τη μόδα και την ποπ και underground κουλτούρα. Στον υπέροχο νέο χώρο της οδού Βορέου, που ενσωματώνεται άριστα στο τοπίο παλιάς Αθήνας του ανηφορικού στενού, θα βρείτε από φωτογραφικά λευκώματα μεγάλων φωτογράφων, μέχρι DIY fanzines. Επίσης, εκτός από βιβλία στο “Hyper Hypo” φιλοξενείται μικρός αριθμός designer items, καθώς και prints λόκαλ καλλιτεχνών.

Βορέου 10 Αθήνα, τηλ. 2117359628

BusinessBooks

Κι όμως υπάρχει τόπος συνάντησης για όλους τους επίδοξους entrepreneurs και τους ανθρώπους των επιχειρήσεων. Είναι το βιβλιοπωλείο “BusinessBooks” αποκλειστικά με επιχειρησιακά βιβλία που φιλοδοξεί να καλύψει τις ανάγκες ενός “ιδιαίτερου και απαιτητικού αναγνωστικού κοινού”, όπως αναφέρουν οι άνθρωποι της εκδοτικής εταιρείας πίσω από το βιβλιοπωλείο, Rosili που δραστηριοποιείται στο χώρο των επιχειρησιακών βιβλίων εδώ και 25 χρόνια, το οποίο αποτελείται κυρίως από καθηγητές, φοιτητές, σπουδαστές, στελέχη επιχειρήσεων όλων των βαθμίδων και άτομα που θέλουν να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις στο πεδίο της επιχειρηματικότητας και αναζητούν βιβλία επιχειρησιακού περιεχομένου, που θα διευρύνουν το γνωστικό τους πεδίο. Το “BusinessBooks” τα καταφέρνει παρέχοντας ανανεωμένα – σύγχρονα ακαδημαϊκά συγγράμματα και πρακτικά εγχειρίδια για όλους τους κλάδους.

Μαυρομιχάλη 5 Αθήνα, τηλ. 2103387288

Tilt

Φωτογραφία: Facebook.com/Tilt-Comics

Το ημιυπόγειο “Tilt” της οδού Ασκληπιού είναι το πρώτο κομιξάδικο της Αθήνας και, από το 1996 που άνοιξε μέχρι σήμερα, αποτελεί σημείο αναφοράς για τους εραστές των comics και σχεδόν “αξιοθέατο” πόλης. Αυτό που το κάνει ακόμα ξεχωριστό είναι η ποικιλία των προϊόντων που διαθέτει. Στα πλούσια και πολύχρωμα ράφια του, το περιεχόμενο των οποίων ανανεώνεται συνέχεια, θα βρείτε από ιστορίες υπερηρώων από αγαπημένα σύμπαντα, μέχρι αυτοεκδόσεις, ενώ αν δεν είναι εκεί αυτό που αναζητάτε οι άνθρωποι του καταστήματος δεσμεύονται ότι θα κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να σας το αποκτήσουν. Συχνά διοργανώνονται workshops εκθέσεις και signings από τους καλύτερους Έλληνες κομίστες. “Μας αρέσει να θεωρούμε το κατάστημά μας ως την απόλυτη πύλη προς τον Παράδεισο του comic”, λέει η ομάδα του “Tilt” και είναι σίγουρα έτσι.

Ασκληπιού 37 Εξάρχεια, τηλ. 2103636028

Comicon

Φωτογραφία: comicon-shop.gr

Εξίσου σημαντική διεύθυνση για τους λάτρεις των comics με 22 χρόνια ζωής είναι το “Comicon” στην οδό Σόλωνος, που δεν εξειδικεύεται απλά στο comic, αλλά πιο συγκεκριμένα φέρνει σχεδόν όλα τα Ελληνικά comics, αλλά και όλες τις εκδόσεις της ΜΑΜΟΥΘ-Comix. Παράλληλα διαθέτει και μεγάλη μεγάλη ποικιλία από βιβλία sci-fi, φαντασίας, τρόμου κ.α, καθώς και φιγούρες, αφίσες, δώρα.

Σόλωνος 128 Αθήνα, τηλ. 2130080255

Φιλοκαλία

Φωτογραφία: philokalia.gr

Το ορθόδοξο χριστιανικό βιβλιοπωλείο “Φιλοκαλία βρίσκεται στην οδό Βουλής κοντά στην Πλάκα από το 1982 με σκοπό τη δημιουργία ενός φιλόξενου πνευματικού χώρου για τον επισκέπτη που αγαπά το ορθόδοξο χριστιανικό βιβλίο και τη βυζαντινή τέχνη. Στη “Φιλοκαλία” εκτός από μία μεγάλη συλλογή ορθόδοξων χριστιανικών βιβλίων σε ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά και ρώσικα, μπορείτε να βρείτε περίτεχνα, πανέμορφα επιστολόχαρτα, κάρτες ευχών και μπλοκάκια αποκλειστικά από την Τοσκάνη Ιταλίας και ξύλινες, σκαλιστές στο χέρι από αγιορείτες μοναχούς, σφραγίδες για πρόσφορο.

Βουλής 36 Πλάκα, τηλ. 2103234411

Fagottobooks

Στην ήδη κινηματογραφική οδό Βαλτετσίου το “Fagottobooks”, το εξειδικευμένο μουσικό βιβλιοπωλείο και κατάστημα μουσικών οργάνων που φιλοξενεί οτιδήποτε αφορά τη μουσική, τις δικές του ομώνυμες εκδόσεις, αλλά και κρουστά μουσικά όργανα για παιδιά και ενήλικες από όλο τον κόσμο, απογειώνει την ατμόσφαιρα του πεζοδρομημένου στενού. O εκδοτικός οίκος Fagottobooks δραστηριοποιείται από το 1982 με κύριο αντικείμενο του τις μουσικές εκδόσεις και τα πανεπιστημιακά συγγράμματα. Μάλιστα, το πρώτο βιβλίο των εκδόσεων είναι το “Πώς να παίξετε κιθάρα”, που σίγουρα όλοι όσοι έπιασαν κιθάρα στα χέρια τους ως παιδιά θα θυμούνται νοσταλγικά ως το πρώτο τους βιβλίο. Μέχρι το 2003 το κατάστημα ήταν στην πλατεία Αμερικής και από το 2003 μέχρι σήμερα είναι στα Εξάρχεια (Διαθέτει επίσης “αδελφάκι” στη Λευκάδα).

Βαλτετσίου 15 Εξάρχεια, τηλ. 2103645147

CookBookStore

Από τη λίστα δεν θα μπορούσε να λείπει φυσικά το αθηναϊκό βιβλιοπωλείο που ειδικεύεται σε ελληνικούς και διεθνείς τίτλους βιβλίων μαγειρικής από καταξιωμένους σεφ, το “CookBookStore“. Στα ράφια του θα βρείτε βιβλία με σύγχρονες τεχνικές αλλά και παραδοσιακές συνταγές, συγκλονιστικά ενδιαφέρουσες εκδόσεις για τοπικές κουζίνες και φυσικά εργαλεία, μαχαίρια και προϊόντα ένδυσης για επαγγελματίες σεφ.

Εμ. Μπενάκη 17 Αθήνα, τηλ. 2103837140

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!