Πριν μερικά χρόνια, η Jessica Walsh συνειδητοποίησε κάτι για τα εργασιακά περιβάλλοντα. Οι γυναίκες συνάδελφοι της σε αυτά δεν φρόντιζαν να αλληλοστηρίζονται. Στην πραγματικότητα, μεταξύ τους υπήρχε μία σχέση περισσότερο ανταγωνιστική. Σκοπός ήταν η μία να ξεπεράσει την άλλη, αντί όλες μαζί να προσπαθήσουν να ανέβουν όσο πιο ψηλά γίνεται.  

Κάπως έτσι, αποφάσισε να δημιουργήσει το LadiesWine & Design (LWD). Πρόκειται για μία παγκόσμια μη κερδοσκοπική πρωτοβουλία, που μέσα από καμπάνιες, events, ομιλίες και meet-ups, έρχεται να στηρίξει και να προβάλει τη δουλειά ταλαντούχων γυναικών της δημιουργικής βιομηχανίας σε διαφορετικές πόλεις και χώρες του κόσμου. Παράλληλα, αποτελεί το μέσο ώστε να ανοίξει η συζήτηση γύρω από θέματα που απασχολούν τα μέλη της. Χωρίς κολλήματα, με βασικό γνώμονα την υποστήριξη.  

Ladies, Wine & Design Athens

Αυτή την στιγμή το LWD έχει παραρτήματα σε περισσότερες από 280 πόλεις παγκοσμίως. Πριν από περίπου έναν χρόνο δημιουργήθηκε και το LWD Athens. Στο σύντομο χρονικό αυτό διάστημα έχει ήδη καταφέρει να προβάλει τη δημιουργική δουλειά 15 γυναικών και να οργανώσει 6 events και 5 meet-ups. Το πρώτο το κατάφερε μέσω της καμπάνιας #WomanToWatch, που πραγματοποιεί στο Instagram. Αυτή δεν μάς συστήνει μόνο δημιουργικές γυναίκες και τη δουλειά τους, αλλά μάς επιτρέπει να προτείνουμε κι εμείς πρόσωπα, που θεωρούμε ότι αξίζουν μία θέση προβολής στην καμπάνια.  

Τα events και τα meet-ups αποτελούν τη βασική δίοδο επικοινωνίας μεταξύ των μελών. Τα meet-ups, ειδικά, είναι αυτά που δίνουν στις γυναίκες την ευκαιρία και τη δυνατότητα να συζητήσουν για όλα τα ζητήματα που τις απασχολούν. Από την άλλη, τα events μάς φέρνουν σε επαφή με τις ομιλίες σημαντικών γυναικών τόσο της δημιουργικής βιομηχανίας, όσο και άλλων χώρων. Πού μπορείς να τα βρεις; Στο Instagram του LWD Athens βρίσκονται όσα events τρέχουν, στο YouTube μπορείς να δεις όσα δεν έχεις προλάβει, ενώ με μία εγγραφή στα newsletters θα είσαι μόνιμα ενημερωμένος για όσα έρχονται.  

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!