Μια νέα εκπαιδευτική και πολιτιστική συνάντηση, η Μουσική Ακαδημία της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών-MAAKΣΣ, διοργανώνεται για πρώτη φορά φέτος στο ιστορικό νησί του Αργοσαρωνικού από τις 6 έως τις 15 Ιουλίου. Το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στηρίζει έμπρακτα αυτή την σημαντική πρωτοβουλία για την ανάδειξη των Σπετσών σε μουσικοπαιδαγωγικό και καλλιτεχνικό κέντρο διεθνούς ακτινοβολίας, προσφέροντας στο κοινό μια εορταστική συναυλία των Μουσικών της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής, την Πέμπτη 15 Ιουλίου στις 8:30 το βράδυ (παραγωγή ΜΜΑ, είσοδος ελεύθερη). Για την βραδιά αυτή, η οποία σηματοδοτεί το τέλος των masterclasses της Μουσικής Ακαδημίας της ΑΚΣΣ, το γνωστό αθηναϊκό σύνολο ετοίμασε ένα πρόγραμμα με έργα του Αντόνιο Βιβάλντι, από τα οποία ξεχωρίζουν οι κοσμαγάπητες “Τέσσερις εποχές”, από τα δημοφιλέστερα έργα της κλασικής μουσικής εδώ και τέσσερις αιώνες.

Επιπλέον, το Μέγαρο δίνει την δυνατότητα σε έναν / μία αριστούχο σολίστ της ΜΑΑΚΣΣ να συμμετάσχει, την επόμενη σεζόν, σε συναυλία των Μουσικών της Καμεράτας στην Αθήνα.

Δωδεκαμελές σχήμα του διακεκριμένου συνόλου θα παρουσιάσει στο θέατρο της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών “Μια μουσική βραδιά με έργα Βιβάλντι”, με τους βιολονίστες της Μουσικής Ακαδημίας της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών-ΜΑΑΚΣΣ Dimitri Serebrennikov [Ντμίτρι Σερεμπρένικοφ] (“Άνοιξη” και “Χειμώνας”), Zhixin Zhang [Ζίξιν Τσανγκ] (“Καλοκαίρι”) και Wojciech Chmielewski [Βόιτσεχ Σμιλέφσκι] (“Φθινόπωρο”) στα σολιστικά μέρη των “Τεσσάρων εποχών”. Θα ακουστεί ακόμη το “Κοντσέρτο για δύο βιολοντσέλα σε σολ ελάσσονα”, RV 531, επίσης του Βιβάλντι, με σολίστ τους Denis Severin [Ντένις Σεβερίν] και Vyara Tultukova [Βάρια Τουλτούκοβα]. Το πρόγραμμα ολοκληρώνεται με τις άριες “Vedrò con mio diletto” (“Με χαρά μου θα δω”) και “Sposa son disprezzata” (“Σύζυγος είμαι παραμελημένη”) από τις όπερες του Βιβάλντι “Ιουστίνος” (RV 717) και “Βαγιαζήτ (Ταμερλάνος)” (RV 703) αντίστοιχα, τις οποίες θα ερμηνεύσει η νεαρή μεσόφωνος Élodie Merlaud [Ελοντί Μερλώ] της ΜAAKΣΣ.

Με την συναυλία αυτή, το Μέγαρο και Οι Μουσικοί της Καμεράτας-Ορχήστρας των Φίλων της Μουσικής αγκαλιάζουν τις παιδαγωγικές και καλλιτεχνικές δράσεις της νεοϊδρυθείσας Μουσικής Ακαδημίας της Αναργυρείου και Κοργιαλενείου Σχολής Σπετσών, στο πλαίσιο της οποίας παιδιά και ενήλικες θα έχουν φέτος την ευκαιρία να παρακολουθήσουν masterclasses καταξιωμένων καθηγητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Πρόγραμμα

Πέμπτη – 15.07.2021, 20:30

 

Antonio Vivaldi: Οι τέσσερις εποχές, έργο 8

Kοντσέρτο αρ. 1 σε μι μείζονα, έργο 8, RV 269, “Άνοιξη”
Allegro | Largo e pianissimo sempre | Allegro pastorale
Ντμίτρι Σερεμπρένικοφ βιολί

 

Κοντσέρτο αρ. 2 σε σολ ελάσσονα, έργο 8, RV 315, “Καλοκαίρι”
Allegro non molto| Adagio e piano – Presto e forte | Presto
Ζίξιν Τσανγκ βιολί

 

Κοντσέρτο αρ. 3 σε φα μείζονα, έργο 8, RV 293, “Φθινόπωρο”
Allegro | Adagio molto | Allegro
Βόιτσεχ Σμιλέφσκι βιολί

 

Κοντσέρτο αρ. 4 σε φα ελάσσονα, έργο 8, RV 297, “Χειμώνας”
Allegro non molto | Largo | Allegro
Ντμίτρι Σερεμπρένικοφ βιολί

 

 Κοντσέρτο για δύο βιολοντσέλα σε σολ ελάσσονα, RV 531
Allegro (moderato) | Largo | Allegro
Ντένις Σεβερίν, Βάρια Τουλτούκοβα βιολοντσέλο

 

 Άρια του Αναστάσιου από την Α΄ πράξη της όπερας Ιουστίνος, RV 717
“Με χαρά μου θα δω”

 

Άρια της Ειρήνης από την B΄ πράξη της όπερας Βαγιαζήτ (Ταμερλάνος), RV 703, “Σύζυγος είμαι παραμελημένη”
Élodie Merlaud, μεσόφωνος

 

Είσοδος ελεύθερη
Πληροφορίες και προκρατήσεις θέσεων [email protected] Τ. 22980 72306, 6978 769760