Το Hyper Hypo, το talk of the town βλιοπωλείο που επικεντρώνεται αποκλειστικά στην τέχνη, το design, τη φωτογραφία, την αρχιτεκτονική, τη μόδα και την ποπ και underground κουλτούρα, φιλοξενεί την πρώτη επί ελληνικού εδάφους ατομική έκθεση του φωτογράφου Spyros Rennt με αφορμή την κυκλοφορία της νέας του φωτογραφικής έκδοσης με τίτλο Portraits. Ο καλλιτέχνης επιλέγει τα υποκείμενα του από τον κοντινό του κύκλο, μέλη της queer κοινότητας της Αθήνας ή του Βερολίνου, όπου και κατοικεί. Αυτοί είναι οι ήρωες του βιβλίου, αλλά και της έκθεσης που έχει τα εγκαίνια της την Παρασκευή 17 Ιουνίου στις 7 το απόγευμα, μία μέρα πριν το φετινό Athens Pride και στην οποία είναι όλοι καλεσμένοι.

Ο Σπύρος Rennt ξεκίνησε να ασχολείται με τη φωτογραφία πριν από κάποια χρόνια που έβγαινε στα κλαμπ του Βερολίνου και φωτογράφιζε τους φίλους του και τις διάφορες ενδιαφέρουσες καταστάσεις που συνέβαιναν εκεί. Ανέβαζε τις αγαπημένες του φωτογραφίες στο Instagram και σιγά – σιγά απέκτησε ένα following και άρχισε ο κόσμος να γνωρίζει τη δουλειά του και πέρα από αυτήν την πλατφόρμα. Ο πρώτος μεγάλος σταθμός, και κάτι που βοήθησε πολύ στην καριέρα του, ήταν η αυτοέκδοση του πρώτου του βιβλίου “Another Excess” τον Σεπτέμβριο του 2018. Όπως σημειώνει υπήρξε τυχερός και βρήκε ένα χώρο με έναν curator που πίστεψε σε εκείνον και οργάνωσαν ένα book launch event στο οποίο ήρθε πολύς κόσμος και δημιούργησε ένα hype γύρω από το βιβλίο. Δύο μήνες μετά, το Νοέμβριο του 2018 έκανε την πρώτη του ατομική έκθεση στον ίδιο χώρo.

Τον Φεβρουάριο του 2020 συμμετείχε στην ομαδική έκθεση “Disconstructions” στο Βερολίνο σχετικά με την club σκηνή της πόλης, η οποία είχε μεγάλη απήχηση. Στην διάρκεια του πρώτου lockdown, συμμετείχε στην πρωτοβουλία Solidarity2020 που οργανώθηκε από τον Wolfgang Tillmans, στo πλαίσιo της οποίας καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο έκαναν διαθέσιμα έργα τους τα οποία τυπώθηκαν ως poster. Τα έσοδα από τις πωλήσεις των πόστερ ενίσχυσαν πολιτιστικούς οργανισμούς που είχαν δεχτεί οικονομικό πλήγμα από την πανδημία. H τελευταία του δημοσίευση είναι το δεύτερο κατά σειρά φωτογραφικό του βιβλίο “Lust Surrender”.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!