Μάης σημαίνει άνοιξη και η άνοιξη μοιάζει με μουσική. Μουσική βγαλμένη σαν από όνειρο, σαν από ουτοπία. Την Δευτέρα 9 Μαΐου, στις 20:30, ετοιμαζόμαστε για μια μαγική είσοδο στην Ονειροχώρα που είναι φτιαγμένη από Μουσική. Το όνομα αυτής; Sonquisera. Πιο συγκεκριμένα, Sonquisera: the dreamland, Μια χώρα φτιαγμένη από μουσική.

Oι Athens Classical Players, το δυναμικό σύνολο εγχόρδων της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, μας προσκαλούν στο Μουσείο Μπενάκη, στην οδό Πειραιώς, για να μας ξεναγήσουν στον κόσμο τους που κατασκευάζουν οι ίδιοι, υφαίνοντάς τον με τα υλικά της μουσικής των μεγάλων συνθετών. Η Son-ata (Solo Violin Sonata) του S.Prokofieff -για πολλούς βιολονίστες unisono, A’ εκτέλεση στην Ελλάδα-, το Qui-nteto (String Quintet in C minor) του W.A.Mozart και η Ser-enata (Serenade for strings) του P.I.Tchaikovsky, δημιουργούν το ιδανικό ουτοπικό μέρος, όπου συναντώνται άνθρωποι από διαφορετικές αφετηρίες και συνδιαλέγονται είτε ως unisono soli σε μία μελωδία, είτε ως πέντε διαφορετικές μελωδικές γραμμές στο κουιντέτο, είτε τέλος, στη σερενάτα, ως ομάδες οργάνων που, αν και ξεχωριστές, υπηρετούν όλες μαζί το άρρητο αποτύπωμα της μουσικής: την ένωση, την κοινή αναπνοή και το κοινό όραμα.

Περισσότερες πληροφορίες:

Δευτέρα 9/5/22, 20:30

Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138

Η παρακολούθηση της συναυλίας είναι δυνατή με την αγορά εισιτηρίου εισόδου στο ταμείο του Μουσείου Μπενάκη, Πειραιώς 138 ή ηλεκτρονικά στο tickets.benaki.gr.

Απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 210-3671014, Τρίτη – Πέμπτη 11:00-15:00