Η Αντιγόνη του Σοφοκλή δεν θέλει πολλές συστάσεις. Είναι μία από τις αρχαιότερες και πιο διάσημες τραγωδίες. Στο επίκεντρο, προφανώς, η Αντιγόνη, που προσπαθεί να θάψει τον αδερφό της, Πολυνείκη, κόντρα στις διαταγές του θείου της και βασιλιά της Θήβας, Κρέοντα. Μία ιστορία, που μάς δείχνει πως η αγάπη και κυρίως η υποχρέωση προς τους θεϊκούς/ηθικούς νόμους συχνά ξεπερνά τον όποιο ανθρώπινο νόμο. 

Τώρα, για ακόμα μία φορά, έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε το έργο του Σοφοκλή επί σκηνής. Πού; Στο Θέατρο Θησείον. Ο Χάρης Φραγκούλης σκηνοθετεί 19 συνολικά ηθοποιούς και μάς χαρίζει ένα αποτέλεσμα, που συνολικά δουλεύτηκε για πάνω από εννέα μήνες. Τι διαφορετικό, όμως, έχει αυτή η θεατρική μεταφορά της Αντιγόνης σε σχέση με άλλες, που έχουμε δει; Οι συντελεστές μάς υπόσχονται ότι στην σκηνή δεν θα δούμε απλά την υποκριτική πλευρά τους, αλλά και όλες τις άλλες επαγγελματικές ιδιότητες, που ο καθένας ξεχωριστά φέρει, είτε είναι δικηγόρος, είτε φαρμακοποιός, είτε οτιδήποτε άλλο. Αυτό τελικά οδηγεί σε ένα γοητευτικό αποτέλεσμα, με την αφήγηση να αποτελεί ένα κράμα σωματικοτήτων και προσωπικοτήτων, που επιτρέπει στον θεατή όχι μόνο να απολαύσει την παράσταση, αλλά και να συνυπάρχει και να συμμετέχει σε αυτήν. 

© Βλαδίμηρος Νικολούζος

Όσο για το ποιους θα δεις στην σκηνή; Οι 19 ηθοποιοί είναι οι Βάνια Αγγελάρα, Μαρία Αρζόγλου, Σέτα Αστραίου Καρύδη, Άντα Δημητρίου, Πολυξένη Θάνου, Ερατώ Καραθανάση, Ραλλού Καρέλλα, Γιώργος Κοκκίνης, Χριστόφορος Κώνστας, Λεωνίδας Μικρόπουλος, Μιχαηλία Μουσάκου, Δέσποινα Νικοπούλου, Σοφία Οικονόμου, Γιώργος Ορφανουδάκης, Τάσος Πάζας, Έλενα Παπαβασιλείου, Παναγιώτης Ρενιέρης, Γιάννης Σέπε και Ιωάννα Χαλά.

© Βλαδίμηρος Νικολούζος

Περισσότερες πληροφορίες

Πρεμιέρα: Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου
Ημέρες και ώρα παραστάσεων: Δευτέρα & Τρίτη 21:00
Αγορά εισιτηρίων: Ticket Services
Τιμή εισιτηρίων: 15€ (γενικη είσοδος), 10€ (μειωμένο)

Διεύθυνση: Τουρναβίτου 7, Ψυρρή
Επικοινωνία: 2103255444

© Βλαδίμηρος Νικολούζος