Το Shila Athens “γεννήθηκε” για να δώσει μία νέα υπόσταση στην έννοια του boutique hotel. Στεγάζεται σε ένα νέο κλασικό κτήριο, του οποίου σέβεται σταθερά την αρχική αρχιτεκτονική και αισθητική. Παράλληλα, όμως, έχει στόχο να τις δέσει αρμονικά με το σύγχρονο design και τη δημιουργικότητα, χαρίζοντας μία έντονη αισθητική εμπειρία σε κάθε επισκέπτη. Αυτό θέλει να πετύχει και με μία σειρά εφήμερων παρεμβάσεων, που δεν σταματά να πραγματοποιεί. Σκοπός τους η δημιουργία νέων διαλόγων μεταξύ της σύγχρονης τέχνης, του design και των εσωτερικών χώρων. 

Μία τέτοια παρέμβαση είναι και η Songs of Clay. Πρόκειται για μία έκθεση περιορισμένης διάρκειας, που θα κρατήσει μόλις για δύο 24ώρα. Γιατί μόνο τόσο; Ακριβώς για να υπογραμμιστεί το πόσο εφήμερο είναι συχνά το ωραίο.

Στο επίκεντρό της είναι η κεραμική, με δημιουργίες διαφορετικών υφών και τεχνικών, που κινούνται στο φάσμα του εκκεντρικού και του εκλεπτισμένου. Αυτές θα αναδείξουν την αρχιτεκτονική του κτηρίου και τη διαδρομή του στον χρόνο, αφού θα τοποθετηθούν στις σουίτες του ξενοδοχείου, στις αίθουσες, στους διαδρόμους και στους εξωτερικούς του χώρους. Οι δημιουργίες, μάλιστα, θα είναι διαθέσιμες προς πώληση Shila Maison d’Objects. 

Τα έργα δεν είναι τυχαία. Αποτελούν δημιουργίες σημαντικών διεθνών και Ελλήνων καλλιτεχνών. Αυτοί είναι οι Diane Alexandre, Elina Belou, Μάρα Δεσύπρη, Άννα Καρούντζου, Mugly.NYC, Νάσια Παυλίδου, Πάνος Προφήτης, Camille Romagnani, Terpsichore, Yiorgos Trichas, Κλεοπάτρα Τσαλή, Γιώργος Τσεριώνης, Δέσποινα Χαριτωνίδη και Venetia Sacred Young. Αν θες να δεις τις δημιουργίες τους, αρκεί να βρεθείς στο Shila Athens στις 15 ή στις 16 Νοεμβρίου, για να τις θαυμάσεις μαζί με ένα Eminente cocktail.

Περισσότερες πληροφορίες

Μάντζαρου 10, Αθήνα
Μέρες & ώρες λειτουργίας: Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 19:00-22:00, Τρίτη 16 Νοεμβρίου 12:00-22:00
Private Tours: [email protected]
Προκράτηση θέσης: [email protected]