Αν και κάποιοι μερικές φορές το ξεχνούν, οι άνθρωποι που εργάζονται στην καθαριότητα είναι εξαιρετικά σημαντικοί. Είτε μιλάμε για το σπίτι μας, είτε για έναν χώρο εργασίας, είτε για τα ΜΜΜ, είτε φυσικά για τους δρόμους της πόλης. Αν δεν ήταν αυτοί, η καθημερινότητά μας θα ήταν πολύ πιο χαοτική και σαφώς λιγότερο ευχάριστη. Σκέψου μόνο πόσο άσχημη και ανυπόφορη γίνεται η όψη και η αίσθηση των χώρων όποτε για τον όποιον λόγο δεν εργάζονται. 

Οπότε μήπως έφτασε η ώρα να αρχίσουμε να τους ευχαριστούμε για όσα μάς προσφέρουν; Η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος φρόντισε να το κάνουμε. Πώς; Θεσπίζοντας την Καθαρή Εβδομάδα. Μία εβδομάδα, που κάθε χρονιά θα ξεκινάει από το τελευταίο Σάββατο του Νοεμβρίου, ώστε να μάς θυμίζει να λέμε ένα “ευχαριστώ” σε όλους όσους εργάζονται στην καθαριότητα, αλλά και να σεβόμαστε τους ίδιους και τη δουλειά τους και να μην τους αντιμετωπίζουμε ως δεδομένους ή αόρατους. 

Μαζί με το μήνυμα της Καθαρής Εβδομάδας, έρχονται βέβαια και κάποιες δράσεις να το ενισχύσουν. Για φέτος, με την στήριξη της εταιρείας Kärcher. Η Θεσσαλονίκη, τα Τρίκαλα και ο Πειραιάς φωτίστηκαν, με αφορμή την Καθαρή Εβδομάδα, από το περασμένο Σάββατο. Παράλληλα, όμως, είδαμε και κίτρινες καρδιές να εμφανίζονται σε κάποια σημεία της χώρας. Ένα από αυτά είναι και η Πλατεία Κοραή στο κέντρο της Αθήνας, ενώ λίγο αργότερα μία παρόμοια καρδιά εμφανίστηκε και στην Αρχαία Ολυμπία. Φυσικά, οι καρδιές είναι ακόμα μία επέκταση όλης της πρωτοβουλίας, αφού έρχονται να συμβολίσουν την αγάπη και την ευγνωμοσύνη μας προς όλους τους ανθρώπους, που κρατούν καθαρή την καθημερινότητά μας. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!