Το 2021 είναι η χρονιά της αναμονής. Ολόκληρος ο πλανήτης περιμένει να νικηθεί ο κορονοϊός και η ζωή να ξαναρχίσει από εκεί όπου σταμάτησε τον καταραμένο χειμώνα του 2020. Η ιδέα του ταξιδιού και της ελευθερίας να μετακινούμαστε ανέμελα από χώρα σε χώρα, βρίσκεται στον πυρήνα αυτής της αναμονής και μας τροφοδοτεί με κουράγιο.

Σε αυτό το πνεύμα, η Airbnb δημοσίευσε την λίστα με τα 10 σπίτια με τα περισσότερα likes στο Instagram.

1 Ένα αγροτόσπιτο στην Προβηγκία

Πρώτο στην λίστα, με περισσότερα από 76.000 likes είναι ένα πετρόχτιστο αγροτόσπιτο του ενός δωματίου, το  Château St-Victor-La-Coste με την υπέροχη πισίνα του.


2 Ένα παραθαλάσσιο εξοχικό στην Χιλή

Βρίσκεται στην ακτή Valparaiso της Χιλής, είναι σαν να βουτά στον Ειρηνικό Ωκεανό. Έχει συγκεντρώσει 67.000 likes ενώ προσφέρει ένα υπνοδωμάτιο, ένα καθιστικό με μεγάλα παράθυρα και μια βεράντα που βλέπει την θάλασσα.


3 Μια βίλλα στην Γουατεμάλα

Αυτή η βίλλα με τα μεγάλα ανοίγματα βρίσκεται σκαρφαλωμένη στους λόφους Pasajcap, ενώ τα παράθυρά της βλέπουν την λίμνη Atitlan και τα γύρω βουνά. Προσφέρει ένα υπνοδωμάτιο, ένα καθιστικό, βεράντα κι έναν μικρό κήπο. Συγκέντρωσε περισσότερα από 66.000 likes


4 Ένα εξοχικό στα δάση του Βερμόντ

Ως @tanglebloom_cabin μπορούν να βρουν αυτήν την εξοχική κατοικία η χρήστες της εφαρμογής. Βρίσκεται μέσα στο δάσος, δίπλα σε μια φάρμα και οι γυάλινοι τοίχοι του κάνουν την εμπειρία της διαμονής εξωπραγματική. 52.000 likes


5 Ένα μινιμαλιστκό σπίτι στην Καλιφόρνια

Ιδανικό για όσους θέλουν να γνωρίσουν την εμπειρία της καλιφορνέζικης ερήμου, το απλό αυτό σπίτι έχει συγκεντρώσει περισσότερα από 46.000 likes.


6 Ένα παλιό σχολείο στην Νέα Υόρκη

Πρόσφατα ανακαινισμένο και έχοντας συγκεντρώσει 43000 likes, αυτό το παλιό σχολείο στα βόρεια της Νέας Υόρκης, έχει να προσφέρει τρεις κρεβατοκάμαρες, ενώ βρίσκεται σε ένα από τα ωραιότερα σημεία της Hudson Valley.


7 Ένα ξύλινο σπίτι στις ΗΠΑ

Darby House ονομάζεται αυτό εδώ το ξύλινο σπίτι και βρίσκεται βόρεια της Νέας Υόρκης μέσα σε ένα πανέμορφο δάσος και δίπλα στον ποταμό Delaware.

8 Ένα διαμέρισμα που βλέπει από τα παράθυρά του το Duomo της Φλωρεντίας

Με θέα τον εμβληματικό καθεδρικό της Φλωρεντίας, το διαμέρισμα αυτό της μιας κρεβατοκάμαρας φωτογραφημένο από @girlgoneabroad, είναι ένα από τα διαμάντια του Airbnb.


9 Ένα chalet στην Καλιφόρνια

Το άνετο αυτό chalet με τις δύο κρεβατοκάμαρες βρίσκεται στα βουνά San Jacinto της περιοχής Riverside στην Καλιφόρνια.


10 Ένα σπίτι πάνω στο νερό στην Βραζιλία

Το πλωτό αυτό σπίτι βρίσκεται στην περιοχή Joanópolis του São Paulo της Βραζιλίας. Έχει μια κρεβατοκάμαρα ενώ βρίσκεται πραγματικά βουτηγμένο στην φύση.