Όσο οι εμβολιασμοί προχωράνε και οι περιορισμοί αναιρούνται ο ένας μετά τον άλλον, μια έρευνα του Travelocity βρήκε ότι η επανένωση των οικογενειών που είχαν μείνει μακριά για τόσον καιρό λόγω της πανδημίας και των τοπικών ή γενικότερων lockdown είναι η μεγαλύτερη τάση στα ταξίδια για το καλοκαίρι που μας έρχεται. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι οι ταξιδιώτες δεν ονειρεύονται διακοπές σε μέρη μακρινά κι εξωτικά, η πρώτη τους επιθυμία όμως είναι να ξεκινήσουν με κοντινότερα ταξίδια εκεί όπου ζουν οι αγαπημένοι τους συγγενείς που τόσον καιρό είχαν να σφίξουν στην αγκαλιά τους.

Ένα από τα δυσκολότερα κομμάτια της καραντίνας ήταν η απαγόρευση της μετακίνησης προς τα χωριά και τα πατρικά μας, εκεί όπου πιθανά ζουν οι γονείς μας, οι παππούδες μας ή κάποιοι αγαπημένοι φίλοι. Εξοχικά έμειναν κλειστά για μήνες και μήνες, με τους ντόπιους φίλους να αναλαμβάνουν την φροντίδα τους όσο εμείς αδυνατούσαμε να τα προσεγγίσουμε. Η επανένωση με όλους αυτούς τους τόσο σημαντικούς για την ζωή μας ανθρώπους, φαίνεται πως είναι σημαντικότερη για πολλούς από εμάς, πριν αποφασίσουμε σε ποιο νησί ή σε ποιο μέρος του εξωτερικού θα πάμε για να βγάλουμε το άχτι της κλεισούρας. Αυτό φαίνεται να αποδεικνύει και η έρευνα του Travelocity και προβλέπει ότι το καλοκαίρι του 2021 θα είναι “το καλοκαίρι της επανένωσης των οικογενειών.”

Ρωτήθηκαν άτομα που δεν είχαν την ευκαιρία να ταξιδέψουν καθόλου στην διάρκεια της καραντίνας και οι απαντήσεις τους δείχνουν καθαρά την πρόθεση της επανένωσης με συγγενείς και αγαπημένους πριν από κάθε άλλη σκέψη για ταξίδι φέτος: 69% των ερωτηθέντων απάντησε ότι προτίθεται να ταξιδέψει τους προσεχείς 9 μήνες. Από αυτούς, το 24% επιθυμεί να πάει κοντά σε συγγενείς, 26% να πάει για μπάνια, 13% να κάνει ένα road trip, 12% να φύγει άμεσα το επόμενο Σαββατοκύριακο και ένα μικρό 9% να κάνει κάποιο ταξίδι σε άλλη χώρα. Άσχετα όμως με τα όποια σχέδια κάνουν οι πιθανοί ταξιδιώτες, στην υποθετική ερώτηση του “ποιο θα ήθελαν να είναι το επόμενο ταξίδι τους αν είχαν άμεσα την ευκαιρία να το κάνουν”, η απάντηση ήταν να επισκεφθούν τις οικογένειές τους κατά 43% περισσότερο από τα μπάνια ή το εξωτερικό, εκτός φυσικά αν οι τελευταίες δύο επιλογές θα τους φέρουν κοντά στους αγαπημένους τους.

Άλλοι παράγοντες που επηρεάζουν τα ταξιδιωτικά τους πλάνα- όποια και να είναι αυτά- είναι η ασφάλεια σε σχέση με τον Covid-19, τόσο κατά την μεταφορά τους, όσο και κατά την διαμονή τους, ενώ η ιδέα της συμμετοχής σε κάποιο μεγάλο ταξιδιωτικό γκρουπ είναι χαμηλά στις προτιμήσεις των ταξιδιωτών.