Αν είστε σε μια νέα σχέση και έχετε διανύσει το πρώτο δύσκολο χιλιόμετρό της, είναι πολύ φυσικό να θέλετε να πάτε ένα ταξιδάκι παρέα. Τα ταξιδάκια όμως, είναι όπως γνωρίζουμε όλοι αρκετά αγχώδη όταν πηγαίνουμε με ανθρώπους που δεν είμαστε αρκετά εξοικειωμένοι μαζί τους σε καθημερινό επίπεδο, είτε αυτοί είναι ερωτικοί σύντροφοι, είτε απλοί φίλοι.

Η οργάνωση του πρώτου ταξιδιού με έναν νέο σύντροφο μπορεί να γίνει μια πολύ ευχάριστη εμπειρία, είναι όμως πολύ πιθανό να προσθέσει επιπλέον πίεση και στους δύο, η οποία σχετίζεται κυρίως με τις προσδοκίες του καθενός.

Επίσης στο ταξίδι, το πιο πιθανό είναι να διαπιστώσουμε ότι δεν γνωρίζουμε και τόσο καλά τον σύντροφό μας και κάποιες συνήθειες του να μας ξενίσουν ή να μας εκνευρίσουν. Το κλειδί είναι να έχουμε κι οι δυο στο μυαλό μας ότι θέλουμε να περάσουμε καλά και όχι να βάλουμε την σχέση μας σε μια άτυπη δοκιμασία αντοχής ή λειτουργικότητας. (Αυτό βεβαίως μπορεί να προκύψει από μόνο του, οπότε ας έχουμε λίγο τον νου μας).

Με όλη λοιπόν την οργάνωση του ταξιδιού από οικονομικής και πρακτικής άποψης, είναι δυνατό να νιώσουμε μια κάποια πίεση. Με ποιόν τρόπο λοιπόν θα την διαχειριστούμε και θα καταφέρουμε να πετύχουμε το μέγιστο της χαράς και της απόλαυσης;

Διαχειριζόμαστε τις προσδοκίες μας

Η καλύτερη συμβουλή σε αυτό το πεδίο είναι να πάμε με χαμηλές προσδοκίες. Αυτό δεν έχει εφαρμογή μόνο στην συμπεριφορά του νέου συντρόφου αλλά και στο τι περιμένουμε να ζήσουμε εκεί που θα πάμε. Αν για παράδειγμα ευελπιστούμε ότι θα κάνουμε μια εκδρομή όπου θα συναντήσουμε μαγευτικά άδεια τοπία και τελικά συναντήσουμε κάτι λιγότερο μαγευτικό και πηγμένο από στίφη τουριστών, τότε σίγουρα θα απογοητευθούμε λίγο.

Για να μην καταλήξουμε απογοητευμένοι λοιπόν, ας κρατήσουμε τα όνειρά μας για το ταξίδι κάπως περιορισμένα. Είναι καλύτερα να εκπλαγούμε ευχάριστα, παρά δυσάρεστα.

Φτιάξτε ένα ευέλικτο πρόγραμμα της κάθε μέρας

Κοιτάξτε πιο είναι το ζήτημα με τον σχεδιασμό πριν από οποιαδήποτε εμπειρία: όσο λεπτομερής και αν είναι, υπάρχει πάντα η πιθανότητα να μην μπορέσει να υπηρετηθεί, τόσο από εξωγενείς, όσο και από προσωπικούς παράγοντες. Και ενώ είναι πραγματικά ουσιώδης για κάθε πετυχημένο ταξίδι, θα πρέπει να είναι παράλληλα και ευέλικτος ώστε να μην στενοχωρηθούμε. Κλείστε λοιπόν από πριν τα fast pass εισιτήρια για το μουσείο που θέλετε να επισκεφθείτε, μην κλείνετε όμως απαραίτητα και όλες τις υπόλοιπες δραστηριότητες της μέρας, όπως περιπάτους, εστιατόρια και καφέ. Αφήστε και κάτι πιο χαλαρά σχεδιασμένο ώστε να χωρέσει η κούραση, η αλλαγή επιθυμίας ή οι απλές κακοτυχίες που μπορεί να προκύψουν. Δίνετε έτσι την ευκαιρία στο τυχαίο, καταπληκτικό μέρος που θα συναντήσετε μπροστά σας να αλλάξει την μαγεία του ταξιδιού σε κάτι ωραιότερο.

Δοκιμάστε κάτι νέο

Αυτό το νέο μπορεί να είναι μια δραστηριότητα που κανείς από τους δύο δεν έχει δοκιμάσει στο παρελθόν, ένα φαγητό ή ποτό ή ότι άλλο σας γυαλίσει εκεί που θα πάτε. Αυτό θα σας δώσει την ευκαιρία να δεθείτε με έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο και θα σας προσφέρει κοινές αναμνήσεις και ωραίες ιστορίες για να διηγείστε στους φίλους πίσω στο σπίτι.

Είναι επίσης αρκετά έξυπνο να πάτε σε ένα μέρος που κανείς από τους δύο δεν έχει ξαναπάει στο παρελθόν και ιδιαίτερα με άλλη του σχέση. Θα είναι πολύ σπαστικό να χρειαστεί να ακούτε ή να διηγείστε εσείς τις παλιότερες εμπειρίες και το πόσο ωραία είχατε περάσει.

Αφιερώστε χρόνο για ρομαντικές στιγμές

Ναι, ένα ταξίδι με έναν νέο σύντροφο μπορεί να μοιάζει σαν ένα ραντεβού διαρκείας, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να ξεπατωνόμαστε όλη την ημέρα με τις ξεναγήσεις και τις επισκέψεις και να πέφτουμε μισοπεθαμένοι το βράδυ στο κρεβάτι. Καλό θα είναι να φυλάξουμε χρόνο για ρομαντικές στιγμές, όπως όμορφες βόλτες ή ένα δείπνο με καλό κρασί και ωραία θέα. Αυτό θα μας προστατέψει από τα καταλήξουμε να φερόμαστε διαδικαστικά προσπαθώντας να προλάβουμε όλα τα αξιοθέατα και τις δραστηριότητες και να σκοτώνουμε τις γνωστές πεταλουδίτσες στο στομάχι μας.

Μην δίνετε μεγάλη σημασία στα μικροπράγματα

Θέλετε να μάθετε έναν σίγουρο τρόπο για να καταστρέψετε το ταξίδι σας; Να δίνετε μεγάλη σημασία στα μικροπράγματα και να αφήνετε τις μικροδιαφωνίες να σας χαλάνε περισσότερο από όσο χρειάζεται. Το να είμαστε με κάποιον όλο το 24-ωρο μπορεί να φανεί δύσκολο, είτε αυτός είναι ο καλύτερος μας φίλος ή φίλη, είτε ένα νέο ταίρι. Είναι φυσικό να μας την σπάσει κάποια στιγμή και μπορεί το ίδιο συναίσθημα να προκαλέσουμε κι εμείς σε αυτούς.  Είναι λοιπόν κάτι που μπορούμε συνειδητά να αποφασίσουμε ότι δεν θα επιτρέψουμε να μας χαλάσει την συνολική μας διάθεση.

Προσοχή: μιλάμε για μικροπράγματα και όχι για κάτι που μας προσβάλει με οποιονδήποτε τρόπο.

Ας είμαστε ανοιχτόμυαλοι

Η ιδέα που έχουμε εμείς για τις διακοπές και τα ταξίδια είναι ίσως εντελώς διαφορετική από την ιδέα που έχει ο νέος μας σύντροφος και αυτό είναι κάτι που θα διαπιστώσουμε στο πρώτο αυτό ταξίδι μας παρέα. Εμείς μπορεί να θέλουμε να γυρνάμε όλη μέρα αλλά το νέο μας αμόρε να θέλει να ξαπλώσει λίγο το μεσημέρι. Τέτοιες διαφορές μπορεί να υπάρχουν για το φαγητό, τις βόλτες, τα αξιοθέατα κλπ και να μας χαλάσουν την διάθεση περισσότερο από όσο αντέχουμε.

Εδώ λοιπόν θα πρέπει να είμαστε ανοιχτόμυαλοι και ευέλικτοι και να θυμόμαστε ότι τα ταξίδια όπως και οι σχέσεις απαιτούν και μερικούς συμβιβασμούς. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να αρχίσουμε να προσποιούμαστε ή να υποχρεωθούμε να κάνουμε πράγματα που δεν μας αρέσουν καθόλου. Κάποιες μικρές υποχωρήσεις όμως μπορούμε να τις κάνουμε και οι δύο ώστε να περάσουμε καλύτερα χωρίς εντάσεις.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!