Υποθέτω ότι σε όλους μας έχει συμβεί. Εκεί που μιλάγαμε μια χαρά με κάποιον (ή τουλάχιστον έτσι πιστεύαμε) ξαφνικά μάς άφησε στο “διαβάστηκε”. Άγνωστο το αν είναι για λίγο ή αν δεν θα ξαναδούμε ποτέ το όνομά του στις ειδοποιήσεις του κινητού μας. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι μένουμε με ένα μείγμα αρνητικών συναισθημάτων, που περιλαμβάνει ανασφάλεια, απογοήτευση, αμφιβολίες και ένα μεγάλο ερώτημα για το τι στο καλό κάναμε λάθος. Αντί να αφήσεις, όμως, το “διαβάστηκε” να σε βαλτώσει, είναι προτιμότερο να το αντιμετωπίσεις. 

Μην φαντάζεσαι αμέσως το χειρότερο

Ναι, το να σε αφήσουν στο “διαβάστηκε” μπορεί να σημαίνει πράγματι ότι δεν θα ξανακούσεις ποτέ από το άτομο, που μιλάς. Ωστόσο, μπορεί και να μην σημαίνει τίποτα. Πρέπει να συνειδητοποιήσεις ότι κανένας δεν γίνεται να είναι διαθέσιμος να απαντάει αμέσως ανά πάσα στιγμή. Ακόμα κι αν άνοιξε το μήνυμά σου, αυτό δεν ακυρώνει ότι μπορεί ξαφνικά κάτι να τού απέσπασε την προσοχή, να προέκυψε δουλειά ή να τού έτυχε κάτι απρόσμενο και επείγον. Γενικά, θα σού προτείναμε να το πάρεις ως αρνητικό, μόνο αν έχουν περάσει 12 με 24 ώρες, που έμεινες στο “διαβάστηκε”. 

Please Dont Panic Relax GIF - Please Dont Panic Relax Chill - Discover & Share GIFs

Μην συνεχίσεις να στέλνεις

Ειδικά αν είσαι στις πρώτες ώρες, που έμεινες στο “διαβάστηκε”, μην αρχίσεις να στέλνεις το ένα μήνυμα μετά το άλλο και σίγουρα μην πάρεις τηλέφωνο και μην κάνεις βιντεοκλήση. Ό,τι κι αν έχει συμβεί, το τελευταίο που θες είναι να φανείς εμμονικός ή απελπισμένος. Μάλιστα, αν απλά σκόπευε να σού απαντήσει αργότερα, μία τέτοια συμπεριφορά είναι πιθανόν να τον τρομάξει αρκετά, ώστε τελικά να σε αφήσει πράγματι μία και καλή στο “διαβάστηκε”. 

Stop Texting GIF - Stop Texting - Discover & Share GIFs

Ξαναδές το μήνυμά σου

Δες το τελευταίο μήνυμα, που του έστειλες, προσπάθησε να το διαβάσεις όσο πιο ουδέτερα μπορείς. Έχρηζε σίγουρα απάντησης ή έμοιαζε σαν να έκλεισες με αυτό τη συζήτηση. Αν πιστεύεις ότι υπάρχει πιθανότητα για το τελευταίο, τότε θα σού προτείναμε να αφήσεις μερικές ώρες να περάσουν και να στείλεις ένα εντελώς άσχετο μήνυμα, για να τεστάρεις την κατάσταση και να δεις αν θα σε αφήσει ξανά στο “διαβάστηκε”. 

Privates app deletes or recalls messages you've sent before anyone reads it | Metro News

Κάνε κάτι άσχετο

Σε καμία περίπτωση, δεν θα σε βοηθήσει να κάθεσαι και να παθαίνεις εμμονή πάνω από το κινητό σου. Ούτε για να κοιτάς τη συνομιλία και μήπως αρχίσει να πληκτρολογεί, ούτε για να παρακολουθείς όλες τις ιστορίες του στο Instagram, ούτε για να ελέγχεις μη τυχόν και κάποιος τον ταγκάρει σε κάτι. Κάνε οτιδήποτε άλλο θα σε βοηθήσει να ξεχαστείς και να περάσεις καλά, είτε μόνος είτε με φίλους. 

Daily Rant – College Stress and Society's Expectations – Hatter Life

Προχώρησε

Εκτός κι αν βγαίνεις καιρό με τον άλλον και νιώθεις ότι πρέπει να το συζητήσεις, απλά προχώρα. Αν έχει περάσει πάνω από μέρα και δεν έχεις πάρει απάντηση, δεν υπάρχει λόγος να σπαταλάς χρόνο και ενέργεια σε κάποιον, που προφανώς δεν ενδιαφέρεται και που έτσι κι αλλιώς μόλις τώρα γνώρισες, οπότε δεν έχεις κάποιο ιδιαίτερα μεγάλο συναισθηματικό δέσιμο μαζί του. 

Next GIFs | Tenor

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!