Όταν μιλάμε για ραντεβού, όλοι έχουμε ακούσει εξαιρετικά πολλές συμβουλές από τον περίγυρό μας, είτε τις ζητήσαμε είτε όχι. Ανάμεσά τους είναι και κάποιες εξαιρετικά κλισέ, που λίγο πολύ τις έχουν απευθύνει σε όλους μας κάποια στιγμή και που βασικό τους στόχο έχουν να μάς υποδείξουν πώς θα φανούμε χαλαροί και όχι απελπισμένοι. Τις περισσότερες φορές, ωστόσο, αν ακολουθήσεις αυτές τις συμβουλές, δεν καταφέρνεις τίποτα περισσότερο από το να χαλάσεις το πράγμα ή από το να καταπιεστείς. Ώρα, λοιπόν, να σταματήσεις να τούς δίνεις σημασία. 

“Παίξ’ το δύσκολος”

Ειδικά αν είσαι γυναίκα/θηλυκότητα, το έχεις ακούσει εξαιρετικά πολλές φορές. Η λογική είναι να μην καταλάβει ο άλλος πόσο τον θες, έτσι ώστε να μη σε θεωρήσει δεδομένο, να μην ξενερώσει ή/και να μη σε εκμεταλλευτεί με τον όποιον τρόπο. Η λογική αυτή, όμως, είναι αρκετά προβληματική, μιας και σε περιορίζει από το να είσαι ανοιχτός συναισθηματικά και από το να επιτρέπεις στον εαυτό σου να είναι συναισθηματικά ευάλωτος. Εξέφρασε τα συναισθήματα και τον ενθουσιασμό σου, όπως εσύ θες, και μην καταπιέζεσαι. 

Playing Hard To Get GIFs | Tenor

“Μην μιλάς για πρώην σου”

Προφανώς, δεν λέμε να μιλάς σε όλο το ραντεβού για πρώην σου. Δεν υπάρχει λόγος, όμως, να το αντιμετωπίζεις ως απαγορευτικό θέμα συζήτησης. Οι συζητήσεις για πρώην και για άτομα, που έχεις βγει στο παρελθόν, μπορούν πολύ εύκολα να σπάσουν τον πάγο, να κάνουν εσένα και το ραντεβού σου να σκάσετε στα γέλια και πιθανώς να σάς βοηθήσουν να καταλάβετε λίγο καλύτερα ο ένας τον άλλον. 

12 Old-Fashioned Dating Rules That Need to Die so Your Love Life Can Thrive

“Μην κάνεις το τάδε πράγμα στο πρώτο ραντεβού”

Για κάποιον λόγο, κάποιοι έχουν αποφασίσει ότι υπάρχουν άγραφοι κανόνες σχετικά με το σε ποιο ραντεβού πρέπει, για παράδειγμα, να φιληθείς με τον άλλον ή να κάνεις οτιδήποτε σεξουαλικό μαζί του. Ωστόσο, αυτό συνήθως δεν έχει καμία βάση και, επειδή κυρίως απευθύνεται σε γυναίκες και θηλυκότητες, είναι αρκετά σεξιστικό. Η λογική, εξάλλου, είναι ο άλλος να σε πάρει σοβαρά και να μη σε περάσει για εύκολη. Να έχεις στο μυαλό σου ότι η καλύτερη επιλογή είναι να λειτουργείς, όπως αισθάνεσαι, άσχετα με το σε ποιον αριθμό ραντεβού είσαι και με μόνο γνώμονα τη συναίνεση κάθε πλευράς. 

YARN | You don't flamenco on the first date. | Seinfeld (1989) - S06E17 The Kiss Hello | Video gifs by quotes | 56903fd6 | 紗

“Μην μιλήσεις πολύ για τον εαυτό σου”

Η λογική της συμβουλής είναι να νιώσει ο άλλος ότι όλη η προσοχή είναι πάνω του και να μη σε περάσει για φλύαρο ή/και εγωμανή. Ωστόσο, έτσι δεν χάνεται η ουσία του ραντεβού; Υποτίθεται ότι βγαίνετε, για να γνωριστείτε καλύτερα, οπότε ώστε και οι δύο να μιλήσετε εξίσου για τον εαυτό σας. Γενικότερα, η καλύτερη επιλογή είναι να μη βάλεις στον εαυτό σου το άγχος ότι πρέπει να πάρεις συνέντευξη από τον άλλον, αλλά να αφήσετε τη συζήτηση να κυλήσει φυσικά. 

Married to medicine quad GIF - Find on GIFER

“Μην απαντάς πολύ γρήγορα στα μηνύματα”

Έχεις βγει ραντεβού και μετά ανταλλάσσετε μηνύματα. Ξαφνικά όλοι σού λένε τι πρέπει να κάνεις, με τη βασική συμβουλή να είναι να μην αργείς πολύ να απαντήσεις και φανείς αδιάφορος, αλλά ακόμα περισσότερο να μην απαντήσεις πολύ γρήγορα και φανείς απελπισμένος. Διέγραψε όλα αυτά από το μυαλό σου και απλά απάντα στα μηνύματα όποτε μπορείς, ακριβώς όπως θα έκανες και με έναν φίλο σου. 

Late Reply GIFs | Tenor