Δυστυχώς, σε όλους μας έχει συμβεί. Ένας φίλος, με τον οποίο ήμασταν αρκετά κοντά, μπήκε σε σχέση και, πριν προλάβεις να χαρείς με τη χαρά του, αυτός έγινε άλλος άνθρωπος. Ξαφνικά δεν τον βλέπεις ποτέ, ενώ ξεκάθαρα αντιμετωπίζει την σχέση σας ως υποχρέωση, που πρέπει να στριμώξει στο πρόγραμμά του, όπου προτεραιότητα σταθερά και αμετάκλητα είναι το νέο του αμόρε. Συν του ότι κάθε σας συζήτηση με κάποιον τρόπο καταλήγει στο νέο άτομο στη ζωή του ή στο να μη σου δίνει σημασία, γιατί ανταλλάσει μηνύματα μαζί του. Εναλλακτικά, βγαίνει μαζί σου, μόνο αν είσαι διατεθειμένος να φέρει και την σχέση του μαζί, ακόμα κι αν ξέρει ότι θέλεις να συζητήσετε κάτι εξαιρετικά προσωπικό. 

Πάρε ανάσα και μην κάνεις σπασμωδικές κινήσεις. Η κατάσταση θέλει συγκεκριμένη αντιμετώπιση. 

Άσ’ τον να ζήσει την περίοδο του μέλιτος

Ναι, είναι εξαιρετικά δύσκολο και εκνευριστικό, ειδικά αν εσύ ξέρεις ότι στη θέση του δεν είχες τη συμπεριφορά του. Ωστόσο, τους πρώτους μήνες μίας νέας σχέσης πολλοί καταλήγουν να είναι σαν υπνωτισμένοι και να ασχολούνται μόνο με τον έρωτά τους. Κάνε υπομονή αυτό το διάστημα, λοιπόν, και προσπάθησε να τον υποστηρίξεις, γνωρίζοντας τον σύντροφό του και προσποιούμενος έστω ενδιαφέρον για εκείνον. 

I Love The Third GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Γνώρισε την σχέση του και προσπάθησε να γίνετε φίλοι

Αν ο φίλος σου σού προτείνει να γνωρίσεις την σχέση του, κάνε την καρδιά σου πέτρα και δώσε μία ευκαιρία σε αυτό το νέο άτομο. Δεν θα κάνει καλό μόνο στην σχέση σου με τον ίδιο, αλλά και στην ψυχολογία σου. Βλέπεις, όσο δεν γνωρίζεις το νέο πρόσωπο, είναι πιθανόν να έχεις στήσει μία άκρως κακή εικόνα στο μυαλό σου για έναν άνθρωπο, που νιώθεις ότι σού κλέβει τον φίλο σου. Αν γνωριστείτε, είναι πολύ πιθανό να αλλάξεις γνώμη.

Μην κακολογήσεις την σχέση του

Βαθιά μέσα σου ίσως σκέφτεσαι πόσο καλύτερα ήταν τα πράγματα, όταν ο φίλος σου δεν ήταν σε σχέση. Αυτό, λοιπόν, στην περίπτωση καβγά ή διαλείμματός τους, ίσως σε βάλει στον πειρασμό να εκμεταλλευτείς την ευκαιρία και να μιλήσεις άσχημα για τον σύντροφό του. Συγκρατήσου, όμως, και κράτα ουδέτερη στάση, εκτός κι αν ο φίλος σου σού περιγράφει κάτι πραγματικά τοξικό και επικίνδυνο. Είναι πολύ πιθανό να τα ξαναβρούν αμέσως και εσύ να έχεις μείνει να είσαι ο πικρόχολος φίλος, που προσπάθησε να ρίξει λάδι στη φωτιά. 

ugly love gif | Explore Tumblr Posts and Blogs | Tumgir

Κάλυψε το κενό του

Για εκείνος, προφανώς, δεν είσαι προτεραιότητα. Οπότε γιατί να είναι εκείνος για εσένα; Δεν λέμε να τον διαγράψεις εντελώς, αλλά μάλλον ήρθε η ώρα να καλύψεις το κενό, που εκείνος έχει αφήσει. Μπορείς να το κάνεις γνωρίζοντας νέους ανθρώπους, αλλά και δίνοντας περισσότερο χρόνο σε άτομα, που αποδεδειγμένα έμειναν δίπλα σου σε κάθε συνθήκη. Μπορείς, όμως, και να αφιερωθείς περισσότερο στον εαυτό σου, να σε φροντίσεις και να κάνεις πράγματα, που αγαπάς. 

Βρείτε μία στάνταρ έξοδο

Ναι, πλέον δεν είναι τόσο εύκολο να συγχρονιστείτε και να βγείτε για ποτά, αφότου αυθόρμητα τον πήρες τηλέφωνο Σάββατο βράδυ. Και ναι, λογικά είναι τρομερά απογοητευτικό για εσένα να αρνείται ό,τι κι αν τού προτείνεις, για να περάσει χρόνο (ξανά) με την σχέση του. Μην εγκαταλείψεις, όμως, εντελώς τα όπλα. Συζήτησε μαζί του και συμφωνείστε ότι θα βρίσκεστε, για παράδειγμα, κάθε δεύτερη Παρασκευή για φαγητό ή κάτι αντίστοιχο. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα απογοητεύεσαι τόσο, όταν απορρίπτει τις πιο αναπάντεχες προσκλήσεις σου, για να μείνει με την σχέση του. Φυσικά, θα σού προτείναμε να βάλετε κάποιον κοινό κανόνα, τύπου ότι δεν θα ασχολείστε καθόλου με τα κινητά σας όσο είστε μαζί.

Dexter®

Μην τα κρατάς μέσα σου

Είναι πιθανόν τα παραπάνω να μη λειτουργήσουν, να αισθάνεσαι ότι δεν υπάρχει ανταπόκριση και απλά να απογοητεύεσαι όλο και περισσότερο. Μην περιμένεις να φτάσεις στα όρια σου, για να το συζητήσεις με τον φίλο σου. Αντί να καταλήξεις να τού ουρλιάζεις ή να πεις σκληρά πράγματα, προτίμησε να του ζητήσεις να μιλήσετε από κοντά οι δυο σας έστω και για λίγο, ώστε να του εξηγήσεις ακριβώς πώς αισθάνεσαι. Αν και πάλι δεν δεις ανταπόκριση, τότε ίσως ήρθε η ώρα να σκεφτείς πού πάει η φιλία σας και κατά πόσο είναι μονόπλευρη.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!