Το να είσαι single έχει αρκετά θετικά. Δεν είναι, όμως, πάντα εύκολο, ειδικά αν θες να βρεις κάτι παραπάνω. Ο κόσμος των ραντεβού είναι εξαιρετικά περίπλοκος και πολλές φορές μπορεί να έχει απογοητεύσεις. Είτε επειδή κάποιος σε απέρριψε, είτε γιατί κανένας δεν σού κάνει, είτε γιατί δεν καταφέρνεις να βγεις πάνω από ένα ραντεβού, είτε γιατί δεν κανονίζεις ούτε ένα ραντεβού. Προσπάθησε να μην απελπιστείς. Η κατάσταση είναι αναστρέψιμη. Αρκεί να εντοπίσεις τη βάση του προβλήματος και να ακολουθήσεις τη σωστή στάση. 

Δες αλλιώς την απόρριψη

Lets just be friends okay GIF - Conseguir el mejor gif en GIFER

Ίσως βγήκες ένα ή δύο ραντεβού με κάποιον και μετά εξαφανίστηκε ή σου είπε ότι δεν ενδιαφέρεται. Ή ίσως είχες ξεκινήσει να μιλάς με κάποιον, που τελικά δεν ήθελε να προχωρήσετε παραπέρα. Η πρώτη αντίδρασή σου μπορεί να είναι να απογοητευτείς και να θεωρήσεις ότι έχεις κάτι στραβό. Δεν πρέπει, όμως, να το βλέπεις έτσι. Συνειδητοποίησε ότι το πρόβλημα δεν είναι πως εσύ δεν είσαι αρκετά καλός, αλλά απλά ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δεν ήταν για εσένα. Βάλε στο μυαλό σου ότι τώρα είσαι ένα βήμα πιο κοντά σε εκείνον, που τελικά θα καταλήξεις μαζί του. 

Κάνε ένα διάλειμμα από τα ραντεβού 

Im Dating Myself GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Τα ραντεβού μπορεί να φέρουν τεράστια ψυχολογική πίεση, ειδικά αν δεν πηγαίνουν όπως θα ήθελες. Πάρε, λοιπόν, λίγο χρόνο εκτός. Αντί να ψάχνεις και να βγαίνεις ραντεβού, αφιέρωσε αυτόν τον χρόνο στο να κάνεις πράγματα, που ξέρεις ότι θα σε κάνουν να νιώσεις χαρούμενος και καλά με τον εαυτό σου. Με αυτόν τον τρόπο, όχι μόνο θα αποσυμπιεστείς, αλλά και θα αποκτήσεις την ηρεμία, ώστε να διαπιστώσεις καλύτερα τι μπορεί να πηγαίνει λάθος μέχρι στιγμής και τι πραγματικά θες από έναν δυνάμει σύντροφο. 

Εκτίμησε τον εαυτό σου

Im Beautiful GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Πολλές φορές ο λόγος, που αισθανόμαστε άσχημα όταν τα ερωτικά μας δεν πάνε καλά, είναι ότι περιμένουμε ένα είδος επιβεβαίωσης από τους άλλους ανθρώπους. Ωστόσο, ακόμα κι αν πάρεις από κάποιον αυτή την επιβεβαίωση, σύντομα θα δεις ότι το αποτέλεσμα της ξεθωριάζει σχεδόν αμέσως. Μάθε να δείχνεις εσύ στον εαυτό σου την εκτίμηση, που αναζητάς από τους άλλους. Ένας τρόπος να το κάνεις είναι κάθε φορά, που έχεις την ανάγκη κάποιος να σού δώσει ένα είδος επιβεβαίωσης, να πεις εσύ στον εαυτό σου αυτό που περίμενες από εκείνον. Για παράδειγμα, αν θες κάποιος να σού πει ότι είσαι έξυπνος, απλά επανέλαβε “Είμαι έξυπνος”. Κάν’ το ξανά και ξανά και στο τέλος θα δεις ότι θα βγεις με περισσότερη αυτοπεποίθηση. 

Παρατήρησε και προσάρμοσε τις προσδοκίες σου

9 Problems With Rom-Coms That No One Wants To Admit – Page 9

Κυρίως εξαιτίας των μυθιστορημάτων και του Hollywood, έχουμε μία παράξενη προσδοκία αναφορικά με τα ραντεβού. Συγκεκριμένα, νομίζουμε ότι θα γνωρίσουμε έναν άνθρωπο ή θα βγούμε ραντεβού μαζί του και όλα θα είναι τέλεια και κινηματογραφικά και θα “φωνάζουν” ότι είναι ο μεγάλος έρωτας της ζωής μας. Τα πράγματα, όμως, δεν λειτουργούν έτσι στην πραγματική ζωή. Κι όσο δεν το συνειδητοποιείς, είναι πιθανό να απορρίπτεις ανθρώπους και να νιώθεις απογοήτευση, περιμένοντας κάτι μη ρεαλιστικό. Στο επόμενο ραντεβού σου, λοιπόν, μην πας με το mindset ότι μπορεί να γνωρίσεις τον έναν και μοναδικό. Πήγαινε με μοναδικό σκοπό να γνωρίσεις έναν νέο άνθρωπο. 

Μάθε τον εαυτό σου καλύτερα

The Breakup GIF | Gfycat

Μην βλέπεις τα ραντεβού αποκλειστικά ως ευκαιρία να γνωρίσεις τον άλλον άνθρωπο. Δες τα ως ευκαιρία να μάθεις κάτι νέο και για τον εαυτό σου. Σε αυτό μπορούν να βοηθήσουν ιδιαίτερα τα όχι τόσο πετυχημένα ραντεβού. Παρατήρησε τι μπορεί να σε ενοχλήσει, να μην σού ταίριαξε εσένα ως άνθρωπο ή να ένιωσες ότι καταπατά τα προσωπικά σου όρια. Πάρ’ τα και βάλ’ τα στο κεφάλι σου ως προϋποθέσεις για τα επόμενα ραντεβού ή για το τι θες γενικά και τι όχι σε μία σχέση. Με αυτόν τον τρόπο, πραγματικά ακόμα και το πιο αποτυχημένο ραντεβού δεν θα πάει χαμένο και θα σε βοηθήσει να φτάσεις πιο κοντά στην ευτυχία σου. 

Ζήτα από κάποιον φίλο ή συγγενή να σού κανονίσει με κάποιον

YARN | Let me introduce you to my best friend. | The Lobster (2015) | Video gifs by quotes | 16120213 | 紗

Σε κανέναν μας δεν αρέσει η ιδέα του προξενιού και να επιτρέψουμε σε κάποιον τρίτο να εμπλακεί στην ερωτική μας ζωή. Ωστόσο, ένα φίλος ή ένας κοντινός συγγενής ξέρουν πολύ καλύτερα και εσένα και τις ανάγκες, που μπορεί να έχεις σε μία σχέση, σε σύγκριση με το profile σου στο Tinder ή την τύχη, που θα φέρει κάποιον στο ίδιο μπαρ με εσένα. Δώσε, λοιπόν, μία ευκαιρία στην κρίση τους και ίσως σε εκπλήξουν ευχάριστα.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!