Μόλις βγήκες ένα πολύ καλό πρώτο ραντεβού; Κατ’ αρχάς, συγχαρητήρια, γιατί στους περισσότερους δεν συμβαίνει πολύ συχνά. Κατά δεύτερον, ελπίζουμε η αμέσως επόμενη κίνησή σου να είναι η σωστή. Τι εννοούμε; Αν πραγματικά πέρασες καλά και θες να ξαναδείς αυτόν τον άνθρωπο, το πρώτο που πρέπει να κάνεις αμέσως μετά το ραντεβού, δεν είναι ούτε να αναλύσεις κάθε του λεπτομέρεια με τους φίλους σου, ούτε να ακολουθήσεις τακτικές τύπου “θα περιμένω την επόμενη μέρα/εβδομάδα/μήνα/χρονιά, για να του στείλω μη τυχόν και καταλάβει ότι πέρασα καλά και το πάρει πάνω του”. 

Η σωστή κίνηση είναι να του δείξεις άμεσα το ενδιαφέρον σου. Μόλις, λοιπόν, περάσεις την πόρτα του σπιτιού σου, σήκωσε το κινητό και στείλ’ του ένα μήνυμα. Αν δεν ξέρεις τι να γράψεις, είμαστε εμείς εδώ να σε βοηθήσουμε.

“Έφτασες σπίτι;”

Είναι το πιο απλό που μπορείς να στείλεις. Δείχνει ενδιαφέρον και ανησυχία για τον άλλον, ειδικά αν ξέρεις ότι είχε μεγάλη διαδρομή ή έπρεπε να περπατήσει μόνος του μέσα στη νύχτα. Προφανώς, δεν το στέλνεις αν τον άφησες κυριολεκτικά στην πόρτα του σπιτιού του.

“Πέρασα πολύ καλά. Να το ξανακάνουμε σύντομα!”

Από τη μία, θα του ξεδιαλύνεις το αν εσύ πέρασες καλά και ενδιαφέρεσαι. Από την άλλη, η απάντησή του θα βοηθήσει κι εσένα να καταλάβεις αν εκείνος είχε την ίδια αίσθηση από το ραντεβού σας. 

“Είπες ότι δεν το ‘χεις καθόλου με τη μαγειρική. Οπότε επειδή είμαι καλός άνθρωπος, θα σου μάθω την κρυφή συνταγή μου για την τέλεια μακαρονάδα. Βολεύει το Σάββατο;”

Προφανώς, αυτό το μήνυμα έχει κάποιες προϋποθέσεις, για να το στείλεις. Πρέπει το ραντεβού σου να σου δήλωσε ότι δεν είναι καλός σε κάτι, που εσύ ξέρεις ότι είναι το φόρτε σου. Δεν χρειάζεται να είναι μαγειρική. Μπορεί να είναι οτιδήποτε κολλάει καλύτερα στη συζήτηση και τις ικανότητές σου. 

“Απλά ήθελα να πω γεια και να δω πώς πάει η μέρα σου”. 

Ίσως για κάποιον λόγο δεν είχες τον χρόνο ή την ενέργεια να στείλεις κάτι ακριβώς μετά το ραντεβού. Η επόμενη καλύτερη επιλογή είναι να στείλεις την αμέσως επόμενη μέρα. Αυτό το μήνυμα είναι απλό, λιτό και δείχνει ότι ενδιαφέρεσαι. 

“Θα έδινα στο πρώτο μας ραντεβού ένα 8,5 στα 10. Εσύ;”

Δείχνεις ότι εσύ πέρασες καλά, αλλά αφήνεις περιθώρια στο μέλλον να περάσετε ακόμα καλύτερα. Παράλληλα, από την απάντησή του θα ανακαλύψεις και τη δική του πλευρά. 

“Πέρασα πραγματικά καλά. Μου φάνηκε τέλειο που ….”

Στις τελίτσες βάλε την όποια πληροφορία σου έδωσε για τον εαυτό του και πραγματικά σου φάνηκε τέλεια. Αυτή μπορεί να γίνει και αφορμή να προτείνεις ένα δεύτερο ραντεβού. Για παράδειγμα, έμαθες ότι του αρέσει ένας συγκεκριμένος ζωγράφος, οπότε μπορείς να προτείνεις να πάτε σε μία πινακοθήκη, που έχει έργα του.

“Είπες ότι βγαίνει η τάδε ταινία. Θες να τη δούμε μαζί το Σάββατο;”

Όποτε αναφέρεις κάτι σχετικό με το ραντεβού σας, αρχικά δείχνεις ότι έδινες σημασία. Εκτός αυτού, τέτοιου τύπου αναφορές μπορούν να αποτελέσουν την τέλεια αφορμή να προτείνεις ένα δεύτερο ραντεβού. Φυσικά, δεν χρειάζεται να περιοριστείς στις ταινίες. Για παράδειγμα, μπορεί να ανέφερε ένα νέο μαγαζί με φαγητό, που μπορείτε να τσεκάρετε μαζί. 

“Ευχαριστώ ξανά για ένα τέλειο ραντεβού. Αυτή την εβδομάδα έχω αρκετή δουλειά, αλλά είμαι ελεύθερος το Σάββατο αν θες να ξαναβρεθούμε”. 

Κατ’ αρχάς, ξεκαθαρίζεις ότι πραγματικά πέρασες καλά στο ραντεβού σας. Κατά δεύτερον, ανοίγεις το παραθυράκι για ένα επόμενο ραντεβού. Κατά τρίτον, του κάνεις γνωστό ότι αν σου πει για την Τετάρτη και αρνηθείς, φταίει ότι δεν προλαβαίνεις όντως και όχι ότι δεν θες να τον δεις ξανά. 

“Τσέκαρα το συγκρότημα, που μου είπες. Είναι όντως πολύ καλοί”. 

Στα πρώτα ραντεβού είναι σχεδόν σίγουρο ότι ο άλλος όλο και κάτι θα προτείνει είτε είναι σειρά, είτε μουσική, είτε ταινία. Αυτό το μήνυμα δείχνει τόσο ότι έδινες προσοχή στη συζήτησή σας, όσο και ότι ενδιαφέρθηκες πράγματι να τσεκάρεις κάτι που εκείνος πρότεινε.

“Άκουσα το τραγούδι, που έλεγες. Έχω πάρα πολλές σκέψεις, για να συζητήσουμε την επόμενη φορά που θα βγούμε (ιδανικά το Σάββατο;)”

Αρκετά στην ίδια λογική με το προηγούμενο. Μόνο που εδώ αντί να πεις πώς σου φάνηκε, του ρίχνεις το “τυράκι”, για να κανονίσετε ακόμα ένα ραντεβού. 

“Συγγνώμη αν έδειχνα αφηρημένος! Είχα πολλά πράγματα της δουλειάς στο μυαλό μου, αλλά πραγματικά η βραδιά μαζί σου ήταν ο ιδανικός τρόπος να κλείσει η εβδομάδα”. 

Σε περίπτωση που ήσουν όντως αφηρημένος ή αποσυντονισμένος στο ραντεβού, είναι πολύ πιθανό ο άλλος να πιστεύει ότι βαριόσουν και δεν ενδιαφέρεσαι. Ξεκαθάρισε, λοιπόν, τα πράγματα και προσπάθησε να είσαι όσο πιο ειλικρινής γίνεται. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!