Το τι θεωρείται απιστία μπορεί να γίνει ένα αρκετά περίπλοκο θέμα συζήτησης. Όλοι υποθετικά θα συμφωνήσουμε ότι είναι απιστία αν ο σύντροφός σου σε μία μονογαμική σχέση κάνει σεξ με άλλον άνθρωπο. Είναι, όμως, απιστία το να έρθεις κοντά με έναν άνθρωπο εκτός του συντρόφου σου πλατωνικά; Σε κάποιες περιπτώσεις, η απάντηση είναι ναι. Μάλιστα, υπάρχει και όρος, που ονοματίζει αυτό το είδος απιστίας, και είναι το micro-cheating. 

Συνοπτικά μιλάμε για την περίπτωση, που συνάπτεις συναισθηματική σχέση με κάποιον τρίτο, χωρίς να υπάρχει κάτι σωματικό, όπως φιλιά ή σεξ. Φυσικά, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι micro-cheating να είμαστε φίλοι και να κάνουμε παρέα με άτομα πέραν του συντρόφου μας. Μιλάμε για συναισθηματικές σχέσεις, που έχουν μία ακατάλληλη αίσθηση και παίρνουν μορφή, που θυμίζει αυτή που έχουμε μέσα στην σχέση μας, καταπατώντας την άτυπη συμφωνία αποκλειστικότητας, που έχουμε σε κάποια σημεία με τον σύντροφό μας. Οι πιθανότητες λένε ότι η όλη κατάσταση θα συνοδεύεται και από μυστικοπάθεια και από κάποιου είδους προδοσία. 

Τι μπορούμε να θεωρήσουμε ως micro-cheating;

Ειδικά αν κάποιος είναι ζηλιάρης, είναι εύκολο να εκλάβει ως micro-cheating συμπεριφορές, που στην πραγματικότητα δεν είναι παρά η φιλία μεταξύ δύο ανθρώπων. Παράλληλα, είναι πιθανό εμείς οι ίδιοι να κάνουμε micro-cheating, αλλά να το αρνούμαστε ακόμα και στον ίδιο μας τον εαυτό. 

Τι μπορεί να μετρήσει όντως σαν micro-cheating; Η ανάπτυξη μία τρυφερής ή και ερωτικής ενέργειας-αλληλεπίδρασης με άλλους ανθρώπους. Οι επαναλαμβανόμενες προσπάθειες να κρατηθούν τρυφερές αλληλεπιδράσεις με πρώην ή με άτομα, που βρίσκουμε ελκυστικά. Η τάση να κατατρέχουμε συνεχώς σε ένα συγκεκριμένο άτομο για στοργή, όταν υπάρχει κάποιο θέμα στην σχέση μας. Το ξόδεμα όλης της τρυφερότητας και της ερωτικής μας ενέργειας σε άλλους ανθρώπους, με αποτέλεσμα να μην μένει απολύτως τίποτα για τον σύντροφό μας. 

Cheating GIFs | Tenor

Σημάδια ότι ο σύντροφός σου κάνει micro-cheating

Τα σημάδια ότι ο σύντροφός κάνει micro-cheating είναι αρκετά παρόμοια με αυτά της κλασικής σωματικής απιστίας. Είναι πιθανό να είναι συνεχώς κολλημένος στο κινητό του, σε βαθμό που δεν σού δίνει καμία σημασία. Ίσως αδιαφορεί ή δεν σε ακούει καθόλου, όποτε τού μιλάς ξεκάθαρα για τα συναισθήματά σου και γίνεσαι ευάλωτος μπροστά του. Γίνεται υπερβολικά αμυντικός, αν τον ρωτήσεις σχετικά με μία αλληλεπίδραση, που είχε, ακόμα κι αν δεν υπονοούσες απολύτως τίποτα όταν το έκανες. Ίσως πετάει συνεχώς σπόντες σχετικά με άλλα άτομα, που βρίσκει ελκυστικά, ενώ δεν αναφέρεται ποτέ στα συναισθήματά του για εσένα. Ειδικά σε περιόδους μεταξύ σας έντασης ή πίεσης, απομακρύνεται ή ακόμα και εξαφανίζεται για μεγάλα διαστήματα

When You Catch Them Cheating GIFs - Get the best GIF on GIPHY

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!