Μήπως δυσκολεύεσαι να βρεις ακριβώς πως αισθάνεσαι για το νέο πρόσωπο με το οποίο βγαίνεις τελευταία; Αυτό συναίσθημα αβεβαιότητας στα πρώτα ραντεβού δεν είναι καθόλου παράξενο, αντίθετα είναι εξαιρετικά κοινό και αυτός που μπορεί να μας βοηθήσει να αποσαφηνίσουμε τα αισθήματά μας είναι τελικά ο ίδιος μας ο εαυτός.

Επειδή μάλιστα το τοπίο του σύγχρονου φλερτ είναι μάλλον νεφελώδες, μπορεί να μας πάρει περισσότερο από όσο θα θέλαμε για να καταλήξουμε αν κάποιος μας αρέσει ή όχι. Η νευρικότητά μας μπορεί να πάρει το πάνω χέρι της όλης φάσης και να θολώσει ακόμα περισσότερο την κρίση μας. Βάλε και την πίεση που νοιώθουμε για να πούμε το σωστό πράγμα στην σωστή στιγμή ή να ξεπεράσουμε τις άβολες πιθανές σιωπές και μπορείς να καταλάβεις πόσο δύσκολο μπορεί να γίνει.

Σε ένα αρκετά βοηθητικό άρθρο της, η κλινική ψυχολόγος Dr Roxy Zarrabi, αναλύει τα συνήθη εμπόδια που προκύπτουν στα πρώτα ραντεβού και εξηγεί πως ένα από τα πιο συνηθισμένα είναι το πως ακριβώς νοιώθουμε εμείς οι ίδιοι στην διάρκεια του φλερτ, τόσο όσο είμαστε μαζί με το νέο πιθανό μας ταίρι, όσο και όταν είμαστε μόνοι μας.

Όπως τονίζει μάλιστα η Dr Zarrabi, είναι σημαντικό να μην απορρίψουμε αβίαστα τα οποιαδήποτε σημάδια δυσφορίας μπορεί να έχουμε νοιώσει όσο διαρκεί το ραντεβού μας.

“Όταν βγαίνουμε με ένα νέο άτομο, το να παρατηρήσουμε τον εαυτό μας πως νοιώθει όταν είμαστε μαζί τόσο σωματικά, όσο και συναισθηματικά, μπορεί να μας προμηθεύσει με πολύτιμες πληροφορίες για την αίσθηση της συναισθηματικής μας ασφάλειας απέναντί του” λέει η γιατρός. “Καλό είναι επίσης να καταγράφουμε (στο ημερολόγιό μας καλύτερα), το πως ακριβώς νοιώσαμε όσο ήμασταν μαζί.”

Για να κάνει μάλιστα τα πράγματα λίγο πιο μπερδεμένα, η Dr Zarrabi εξηγεί ότι μπορεί να νοιώθουμε μια σπίθα φλόγας ή χημείας, στην πραγματικότητα όμως αυτό μπορεί να είναι απλά το άγχος μας.

“Το υποσυνείδητό μας έχει την προδιάθεση να έλκεται από ότι είναι οικείο προς εμάς, οπότε αν γνωρίσουμε κάποιον που μας θυμίζει μια παλιότερη σχέση μας, μπορεί να νοιώσουμε μια μαγνητική έλξη προς αυτόν. Μια αίσθηση ότι γνωριζόμαστε από παλιά. Αν δεν έχετε μια υγιή εικόνα για τις ερωτικές σχέσεις ή η σχέση σας με τους γονείς σας ήταν δύσκολη, τότε είναι πιθανό να νοιώθετε άγχος όταν βρίσκεστε με τον νέο φλερτ και αυτό να το μεταφράζετε λάθος ως “χημεία”

Εξαιτίας αυτών των θολών διαχωριστικών γραμμών, μαζί με την τάση μας να δίνουμε μεγάλη βάση στο ένστικτο μας, είναι συχνά χρήσιμο να εμπιστευθούμε καλύτερα το ίδιο μας το σώμα. Όταν βρισκόμαστε κοντά με το νέο αυτό πρόσωπο της ζωής μας, το σώμα μας αντιλαμβάνεται τα συναισθήματά μας πριν καν το μυαλό μας έχει την ευκαιρία να τα καταγράψει. Αυτό κάνει την γλώσσα του σώματος να είναι πιο σίγουρη πυξίδα από το ένστικτό μας.

Πως νοιώθουμε λοιπόν όταν είμαστε με το άτομο αυτό; Είμαστε χαλαροί ή συγκρατημένοι;

Επίσης, πως νοιώθουμε αμέσως μετά το ραντεβού μας; Αισθανόμαστε ότι περάσαμε καλά και ήμασταν ασφαλείς όσο ήμασταν παρέα;

“Όταν δεν είμαστε μαζί, νοιώθουμε ότι υπάρχει κάποια επαφή μεταξύ μας και ότι καταφέραμε να επικοινωνήσουμε σε κάποιο επίπεδο ή μήπως νοιώθουμε αβεβαιότητα ως προς το που στεκόμαστε και αν θα ξαναεπικοινωνήσει μαζί μας;” λέει η γιατρός.

Το να μεταφέρουμε το κέντρο βάρους στο πως νοιώθουμε σωματικά δίπλα στο νέο αυτό άτομο μπορεί να μας φανεί παράξενο στην αρχή, θα βοηθήσει όμως να στρωθεί το έδαφος για πιο ουσιαστικά επόμενα ραντεβού αλλά και θα διασφαλίσει επίσης ότι θα παραμείνουμε πιστοί στα αισθήματά μας και δεν θα ενδώσουμε σε πράγματα που δεν μας ταιριάζουν.

 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!