Όλοι ξέρουμε τα dating apps, με το Tinder να έχει την πρωτοκαθεδρία στην αναζήτηση ραντεβού, συντρόφων και γενικά αλληλεπιδράσεων με πιο ερωτικό πρόσημο. Τι γίνεται, όμως, αν εσύ θες να βρεις ανθρώπους για διαφορετικό σκοπό; Μέσα στον χαοτικό κόσμο, που ζούμε, με συνεχείς δουλειές και υποχρεώσεις, δεν είναι τόσο εύκολο να βρούμε νέους ανθρώπους, που να ταιριάζουμε, για να κάνουμε μαζί τους παρέα και να σχηματίσουμε φιλίες. Συν του ότι κάποιοι από εμάς έχουν πολύ κοινωνικό άγχος, για να καταφέρουν να προσεγγίσουν άτομα στην πραγματική ζωή. 

Ευτυχώς, η εποχή του διαδικτύου έχει τη λύση. Αυτή είναι τα friendship apps, εφαρμογές που ακολουθούν τη λογική των dating apps, αλλά σκοπό έχουν να γνωρίσουμε άτομα με την ελπίδα να γίνουμε φίλοι και όχι να μπλεχτούμε ερωτικά μαζί τους. 

Bumble BFF

BUMBLE BFF FIND YOUR NEW BEST FRIEND | by Bumble BFF | Medium

Κατεβάζεις την ίδια εφαρμογή με το dating app, αλλά όταν στήνεις το προφίλ σου, βάζεις την επιλογή BFF και σβήνεις την dating. Με αυτόν τον τρόπο, θα σού εμφανιστούν μόνο άτομα, που ψάχνουν να βρουν νέους, φίλους όπως και εσύ. Ανεβάζεις φωτογραφίες, γράφεις bio, απαντάς σε τρεις ερωτήσεις και συμπληρώνεις όλα τα κενά, για να φανεί η προσωπικότητά σου. Το chat είναι δυνατό μόνο αν ματσάρεις με τον άλλον. 

Wink

Wink App Review: Everythings Parents Need Know [2022]

Η εφαρμογή έχει αποκλειστικό σκοπό να βρεις φίλους και η δομή της ακολουθεί τη λογική του Tinder. Βάζεις φωτογραφίες, γράφεις bio, συμπληρώνεις τα ενδιαφέροντα σου σε διαφορετικές κατηγορίες και κάνεις swipe left και swipe right, μέχρι να ματσάρεις με κάποιον, για να μπορέσεις να του μιλήσεις. 

Hey! VINA

We Tried Friend-Finding Apps Hey! VINA and Monarq–Here's What Happened

Η εφαρμογή δημιουργήθηκε αποκλειστικά ώστε γυναίκες χρήστες να βρίσκουν γυναίκες φίλες. Το swipe υπάρχει κι εδώ σαν λειτουργία, ενώ εκτός από φωτογραφίες και ενδιαφέροντα, μπορείς να προσθέσεις και σε τι φάση είσαι στη ζωή σου, με τη λογική ότι είναι πιθανό να θες άτομα σε παρόμοιες φάσεις με εσένα, για παράδειγμα ελεύθερα ή παντρεμένα με παιδί. 

Meetup

Meetup App : An App to Discover People

Αν δεν ενδιαφέρεσαι τόσο για διαδικτυακά chats, αλλά θες να βρεις και τρόπους να γνωρίζεις περισσότερο κόσμο με κοινά ενδιαφέροντας διά ζώσης, αυτή η εφαρμογή είναι για εσένα. Βάζεις την τοποθεσία σου και κατευθείαν έχεις πρόσβαση σε όλα τα events, που πραγματοποιούνται κοντά σου από μικρές ομάδες και στα οποία μπορείς να συμμετάσχεις είτε με κάποιο αντίτιμο είτε εντελώς δωρεάν. Φυσικά, μπορείς να κάνεις αναζήτηση βάσει συγκεκριμένων κατηγοριών. 

Friender

Friender - Your life, connected.

Ίσως δεν ψάχνεις απλά κάποιον καινούργιο φίλο, αλλά κάποιον να κάνετε την αγαπημένη σου δραστηριότητα μαζί. Αυτή η εφαρμογή σε βάζει να συμπληρώσεις μία έρευνα στην αρχή και μετά σού εμφανίζει αποκλειστικά άτομα, με τα οποία έχεις τουλάχιστον ένα κοινό ενδιαφέρον. Πατάς like ή dislike και αναλόγως μπορείς να ξεκινήσεις τη συζήτηση και να συστηθείς. 

Yubo

The Yubo social app | Internet Matters

Από τη μία, ακολουθεί την κλασική τακτική των swipes, για να σε βοηθήσει να διαλέξεις υποψήφιους νέους φίλους. Από την άλλη, μπορείς να τσεκάρεις και διάφορες ομάδες με συγκεκριμένα ενδιαφέροντα και να διαλέξεις κάποιον από τους συμμετέχοντές τους. Εκτός από το κλασικό τσατ, περιλαμβάνει και τη δυνατότητα της βιντεοκλήσης, σε περίπτωση που θες να σιγουρευτείς ότι κάποιος είναι αυτός, που λέει, πριν βγείτε. 

MeetMe

MeetMe dating app review: the most popular social networking platform

Η βασική διαφορά με τις υπόλοιπες εφαρμογές είναι ότι δεν χρειάζεται να ματσάρεις, για να ανοίξεις συζήτηση. Σού εμφανίζει όλους όσους έχουν κοινά ενδιαφέροντα με εσένα και βρίσκονται σε κοντινή απόσταση και σού επιτρέπει αμέσως να ανοίξεις το chat με όποιον θέλεις, για να αρχίσεις αμέσως να τον γνωρίζεις καλύτερα. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!