Υποθέτουμε ότι λίγο πολύ σε όλους μας έχει συμβεί. Μάς αρέσει τρελά κάποιος, αλλά αυτός με τον τρόπο του μάς έχει δείξει ότι δεν ενδιαφέρεται και δεν μάς βλέπει ερωτικά. Κι ενώ προσπαθείς να μαζέψεις τα κομμάτια σου, ένα νέο ερώτημα είναι πιθανό να προκύπτει. Είναι καλύτερο να μην τον ξαναδείς ποτέ ή αξίζει να προσπαθήσεις να μείνεις φίλος μαζί του; Φυσικά, δεν υπάρχει μία απόλυτη απάντηση και μόνο εσύ ξέρεις τον εαυτό σου και αν υπάρχει ο κίνδυνος να πληγωθείς ακόμα περισσότερο. Πάντως, αξίζει να θέσεις στον εαυτό σου μερικά ερωτήματα, που ίσως σε βοηθήσουν να ξεδιαλύνεις αν μία μεταξύ σας φιλία είναι καλή ιδέα.

Μήπως προσπαθείς να τον κερδίσεις; 

Απάντησε όσο πιο ειλικρινά μπορείς σε αυτό. Θες όντως να είστε φίλοι; Ή μήπως πιστεύεις ότι με μία φιλία θα καταφέρεις να έρθεις πιο κοντά του και στο τέλος να τον κερδίσεις; Αν το τελευταίο είναι πιο κοντά στην αλήθεια σου, τότε μάλλον δεν είναι καλή ιδέα. Κατ’ αρχάς, μιλάμε για έναν άνθρωπο, που ήδη σε έχει απορρίψει και οι πιθανότητες είναι ότι δεν θα αλλάξει γνώμη και το πολύ πολύ θα σε αντιμετωπίσει ως απελπισμένο ή ακόμα και κολλιτσίδα, αν τού το παίξεις φίλος και καταλήξεις να του την πέφτεις. Κατά δεύτερον, το να τον παραπλανήσεις σχετικά με τις προθέσεις σου δεν είναι και η πιο σωστή κίνηση, αφού και θα χρησιμοποιήσεις ψέματα και θα τον πιέσεις προς κάτι, που σαφώς δεν θέλει. Αντί να μπλέκεις σε δολοπλοκίες και “παιχνίδια”, προσπάθησε σταδιακά να τον ξεχάσεις και συνέχισε με τη ζωή σου. 

GIF s10days matthew mcconaughey kate hudson - animated GIF on GIFER

Σου δίνει αναμεικτα σημάδια;

Σού έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν θα γίνει κάτι παραπάνω μεταξύ σας, το έχεις αποδεχτεί και πλέον εσύ έχεις αποφασίσει ότι σε ενδιαφέρει μόνο η φιλία του. Αυτό δεν σημαίνει ότι μαγικά θα εξαφανιστεί κάθε συναίσθημα, που έχεις για εκείνον. Έτσι, την στιγμή που σού δίνει ένα ενθαρρυντικό σημάδι, εσύ αρχίζεις να μπερδεύεσαι και πιθανώς να ξανακυλάς. Από τη μία, μπορεί να μιλάμε για κάτι, που κάνει χωρίς να το καταλαβαίνει, ώντας υπερβολικά ευγενικός και φιλικός μαζί σου. Από την άλλη, μπορεί να είναι κάτι εσκεμμένο, επειδή σε θέλει ως καβάτζα ή ως μόνιμη πηγή τόνωσης της αυτοπεποίθησής του. Προφανώς, το τελευταίο είναι χειρότερο από το πρώτο και δεν θες έναν τέτοιο άνθρωπο στη ζωή σου. Ακόμα κι αν το κάνει άθελά του, όμως, δεν βοηθάει την ψυχική σου υγεία και είναι καλύτερο να μην έχεις επαφές μαζί του. 

15+1 πράγματα που ξενερώνουν τους άντρες | LOOKmag

Πώς αισθάνεσαι στην σκέψη ότι θα τον βλέπεις με άλλα άτομα; 

Συνοπτικά, αν και μόνο η σκέψη σε ταράζει ή σε πληγώνει, δεν μπορείτε να είστε φίλοι. Αν πράγματι γίνεται φίλοι, θα πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να έρθεις αντιμέτωπος και με την ερωτική του ζωή. Θα γνωρίσει κάποιον και ίσως αρχίσει να σού μιλάει γι’ αυτόν, να σού ζητάει συμβουλές και να σού δείχνει τις συνομιλίες του. Αν μπει σε σχέση, το πράγμα μπορεί να προχωρήσει ακόμα περισσότερο και να φτάσεις να τον βλέπεις μπροστά σου με ένα άλλο άτομο. Σκέψου, λοιπόν, αν μπορείς να το αντέξεις συναισθηματικά, αλλά και αν θα καταφέρεις να είσαι υποστηρικτικός και να μην προσπαθήσεις να σαμποτάρεις την ερωτική του ζωή. Επιπλέον, αν γενικά είσαι αρκετά ανασφαλής ή ζηλιάρης, πρέπει να σκεφτείς την πιθανότητα ότι θα αισθανθείς πως κάτι σού λείπει και γι’ αυτό προτίμησε το άλλο άτομο αντί για εσένα.

The blog is lava

Πόσο μέρος της ζωής σου καταλαμβάνει αυτός ο άνθρωπος;

Αυτό μπορεί να μεταφραστεί σε ακόμα περισσότερες ερωτήσεις: Τον σκέφτεσαι κάθε μέρα; Αναφέρεσαι σε αυτόν ακόμα και σε εντελώς άσχετες συζητήσεις; Googlάρεις συμπεριφορές του, ώστε να δεις αν είναι σημάδι πως ίσως του αρέσεις τελικά; Φτιάχνεις σχέδια με φίλους σου, για να καταφέρεις να τον ρίξεις; Παρακολουθείς τα social media του πολλαπλές φορές μέσα στη μέρα; Είσαι πάνω από το κινητό, περιμένοντας μήνυμά του, και απαντάς αμέσως σε ό,τι κι αν στείλει; Στην ουσία είναι προτεραιότητά σου και ξεπερνά οτιδήποτε άλλο στη ζωή σου; Αν σε οτιδήποτε απ’ όλα αυτά απάντησες θετικά, τότε για την ώρα είσαι υπερβολικά κολλημένος μαζί του ακόμα. Μία φιλία ανάμεσά σας όχι απλώς δεν θα λειτουργούσε, αλλά θα σε έφθειρε και ψυχικά. 

Im Obsessed With Him GIFs - Get the best GIF on GIPHY