Πολλοί, που χρησιμοποιούν dating apps, κάνουν το εξής λάθος. Αντιμετωπίζουν τα άτομα, με τα οποία “ματσάρουν”, ως άτομα στα οποία χρωστάνε χρόνο και ευκαιρίες. Στην πραγματικότητα, όμως, όσοι “ματσάρουμε” ισοδυναμούν περισσότερο με κάποιον που μόλις γνώρισες σε μία παρέα/πάρτι/μπαρ/οπουδήποτε. Με άλλα λόγια, με κάποιον που πρέπει πρώτα να μιλήσεις έστω λίγο, πριν αποφασίσεις ότι αξίζει τον χρόνο σου. Οπότε όχι, αν κάποιος στείλει κάτι που σου “κλωτσάει”, δεν χρειάζεται να συνεχίσεις να του μιλάς γιατί “ματσάρατε” και του έδωσες ελπίδες. “Ματσάρατε” και αυτό απλά σημαίνει ότι ανοίγεις αρχικά την πόρτα μόνο για μία γνωριμία.
Δεν είσαι σίγουρος για το τι από αυτά που σου “κλωτσάνε”, είναι πράγματι λόγοι να κάνεις πίσω; Θα σου δώσουμε μία ιδέα.
Δεν ψάχνετε τα ίδια πράγματα
Είναι πολύ πιθανό κάπου στην αρχή της κουβέντας να γίνει η ερώτηση “Τι ακριβώς ψάχνεις;”. Αν, για παράδειγμα, εσύ απαντήσεις ότι θες σχέση και ο άλλος ότι θέλει κάτι χαλαρό, δεν υπάρχει λόγος να συνεχίσετε τη συζήτηση. Ο μόνος λόγος, που συνεχίζετε να μιλάτε, είναι γιατί και οι δύο πιστεύετε ότι ο άλλος θα αλλάξει γνώμη. Οι πιθανότητες είναι ελάχιστες και μάλλον θα καταλήξετε με πολλά νεύρα ή και πληγωμένη καρδιά.
Το bio γράφει έστω και κάτι ελάχιστα σεξιστικό/ομοφοβικό/χοντροφοβικό κ.ο.κ.
Υποτίθεται ότι στο bio προσπαθούμε να παρουσιάσουμε μία εξωραϊσμένη εκδοχή του εαυτού μας. Αν, λοιπόν, η εξωραϊσμένη του εκδοχή δίνει σημάδια της όποιας μισαλλοδοξίας, μάλλον δεν θες να μάθεις την κανονική του version. Δεν χρειάζεται να είναι κάτι extreme και τρομερά χτυπητό. Μπορεί να είναι κάτι φαινομενικά αθώο, όπως το “θέλω μία γυναίκα που να μην είναι σαν τις άλλες γυναίκες” ή “είμαι 100% αρσενικό”.
Το bio διαφημίζει υπερβολικά την εμφάνισή του
Προφανώς, μιλάμε για dating app και η εμφάνιση είναι το πρώτο που σου τραβάει το ενδιαφέρον. Γι’ αυτό, όμως, υπάρχει η φωτογραφία. Ένα bio που δίνει πολλή βάση στα εξωτερικά χαρακτηριστικά, ειδικά στο ύψος, τα κιλά και τη μυϊκή μάζα, μάς λέει δύο πράγματα. Το ένα είναι ότι ίσως κάτι δεν πάει πολύ καλά και κάτι δεν ισχύει. Το δεύτερο ότι, ακόμα κι αν όλα ισχύουν, μάλλον έχει θεματάκια αυτοπεποίθησης, τα οποία θα πρέπει να αντιμετωπίσεις αν προχωρήσεις μαζί του.
Θέλει να πει ψέματα για το πού γνωριστήκατε
Υπάρχουν πολλοί που δεν τους αρέσει η πιθανότητα γνωριμίας μέσω του διαδικτύου. Ξέρεις τι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι; Μένουν εκτός των dating apps και ψάχνουν την ερωτική τους τύχη στον μη ψηφιακό κόσμο. Από την στιγμή που έχεις αποφασίσει ότι δεν έχεις πρόβλημα να βρεις σύντροφο διαδικτυακά, είναι κάπως γελοίο να ντρέπεσαι γι’ αυτό και να θες να πεις ψέματα ότι γνωριστήκατε αλλού. Μία τέτοια συμπεριφορά υποδεικνύει κάποιον που δεν υπερασπίζεται τις επιλογές του και που ίσως έχει πει και σε εσένα αρκετά ψέματα για πράγματα που ντρέπεται.
Έχεις δει τις απαντήσεις του άλλες 100 φορές
Υποτίθεται ότι μιλάτε για να γνωριστείτε και όχι για να ανταλλάξετε τις ατάκες που κάπου ακούσατε ότι “πουλάνε” περισσότερο στα dating apps. Μερικά παραδείγματα; “Είμαι καινούργιος σε όλο αυτό”, “μου αρέσει να βλέπω ταινίες”, “ψάχνω για έναν παρτενέρ στο έγκλημα”, “μου αρέσουν τα ταξίδια”, “είμαι πολύ χαλαρός”, “μου αρέσει να γελάω” κ.ο.κ.. Μην με παρεξηγείς, κάποια από αυτά μπορεί να είναι όντως αλήθεια. Τα προβλήματα είναι τα εξής: Ότι τα περισσότερα είναι αλήθεια για όλους τους ανθρώπους (σε ποιον δεν αρέσει να γελάει;). Ότι είναι άλλο να τύχει να πει ένα από αυτά και είναι άλλο να αρχίσει να στα πετάει όλα με τη σειρά. Ότι όταν δεν έχουν μία παραπάνω επεξήγηση είναι απλά άχρηστα (ναι, σου αρέσουν οι ταινίες, αλλά ποιες;).
Απαντάει μονολεκτικά
Καταλαβαίνουμε, φυσικά, ότι μπορεί να συμβεί αν δουλεύει και δεν έχει πολύ χρόνο εκείνη την στιγμή, αλλά θέλει να απαντήσει. Αν αυτό συμβαίνει, όμως, όσες φορές μιλάτε, είναι καλύτερο να τον αποχαιρετήσεις. Βαριέται να μιλήσει; Δεν θέλει να πει πολλά για τον εαυτό του; Μιλάει συγχρόνως σε άλλα 20 chats και δεν προλαβαίνει να γράψει πολλά; Δεν έχει σημασία τι από αυτά ισχύει ή αν φταίει κάτι άλλο. Δεν ενδιαφέρεται να σου δώσει έστω λίγο παραπάνω χρόνο, οπότε δεν αξίζει κι αυτός τον δικό σου.
Μιλάει σχεδόν αμέσως για πρώην
Δεν έχει σημασία πώς έχεις γνωρίσει τον άλλον. Κανένας μας δεν θέλει να ξέρει πολλά για τους πρώην, ειδικά πριν καν προλάβει να μπει σε σχέση ή να έχει βγει ένα ραντεβού. Δεν έχει σημασία το πλαίσιο. Μπορεί να είναι “με τον πρώην μου κάναμε αυτό” μέχρι “είσαι πολύ καλύτερος από τον πρώην μου”. Δεν χρειάζεται να μπλέξεις ούτε με κάποιον που ακόμα δεν έχει ξεπεράσει την προηγούμενη σχέση του, ούτε με κάποιον που θέλει επίτηδες να σε βάλει σε ένα πλαίσιο ανταγωνισμού με τον άγνωστο σε εσένα πρώην του. Στην τελική, ακόμα δεν έχεις μάθει αρκετά γι’ αυτόν, οπότε σίγουρα δεν βγάζει νόημα να μάθεις πρώτα όλα τα καλά ή τα κακά του τελευταίου του συντρόφου.
Το bio σε παρακινεί να τους ακολουθήσεις σε άλλα social media
Συγκεκριμένα, με μία φράση τύπου “Δεν μπαίνω πολύ εδώ, οπότε ακολούθησέ με στο Instagram”. Μάλιστα, μπορεί να μην τη δεις στο bio, αλλά στα μόλις δύο μηνύματα που ανταλλάξατε. Γιατί, όμως, έχεις λογαριασμό σε dating app αν δεν τον χρησιμοποιείς; Οι πιθανότητες λένε ότι ή “ψαρεύει” followers ή θέλει να τσεκάρει περισσότερες φωτογραφίες σου πριν σου μιλήσει ή θέλει να έχει ένα μέσο να σε ενοχλεί αν του το ξεκόψεις στο dating app. Γενικά θα σου προτείναμε να μη δίνεις social media πριν βγεις έστω ένα ραντεβού διά ζώσης.
Το bio γράφει ότι δεν θέλει δράματα
Θέλω να σκεφτείς όλους τους ανθρώπους που έχεις γνωρίσει, με τον όποιον τρόπο, στη ζωή σου και έχουν κάνει αυτή τη δήλωση. Αν όχι το 100%, τουλάχιστον η τεράστια πλειοψηφία τους ανήκει σε εκείνους, που βρίσκουν ένα εκατομμύριο τρόπους να σου τεντώσουν τα νεύρα και όταν πλέον αντιδράς σε λένε τρελό και drama queen. Υποθέτω, λοιπόν, ότι δεν χρειάζεσαι κάποιον τέτοιο στη ζωή σου.