Όλοι κάποια στιγμή στη ζωή μας έχουμε ακούσει την ατάκα “Ο έρωτας με έρωτα περνάει” από κάποιον, που μάς παρακινούσε να βρούμε κάτι καινούργιο, για να ξεπεράσουμε τον πρώην μας. Ωστόσο, αυτό συνήθως δεν είναι ιδιαίτερα καλό για τον καινούργιο. Μπαίνει σε μία σχέση με κάποιον, που έχει ακόμα αισθήματα για ένα άλλο άτομο, ενώ οι πιθανότητες λένε ότι η σχέση δεν θα ευδοκιμήσει. Φοβάσαι ότι αυτό συμβαίνει στη δική σου περίπτωση; Λοιπόν, υπάρχουν κάποια σημάδια, που πρέπει να σε βάλουν σε υποψίες ότι είσαι σε μία τέτοια σχέση. 

Μιλάει όλη την ώρα για τον πρώην του

Ναι, είναι απόλυτα φυσιολογικό να αναφερθούμε σε έναν βαθμό στις πρώην σχέσεις μας, όταν ξεκινάμε κάτι με ένα νέο άτομο, και να μοιραστούμε πληροφορίες για το παρελθόν μας. Σε έναν βαθμό, όμως. Αν ο νέος σύντροφός σου μοιράζεται λεπτομέρειες για κάθε τι σχετικά με τον πρώην του, δεν είναι φυσιολογικό. Δεν χρειάζεται να μάθεις ούτε για το αγαπημένο του φαγητό, ούτε πώς πίνει τον καφέ του, ούτε για την σχέση με τη μαμά του, ούτε για την στάση που προτιμούσε στο σεξ, ούτε κάτι παρόμοιο. Οι πιθανότητες λένε ότι είναι ακόμα προσκολλημένος πάνω του.

DAILY LITTLE MIX GIFS — Little Mix – Shout Out to My Ex

Είχε περάσει πολύ μικρό χρονικό διάστημα μεταξύ του χωρισμού του και της γνωριμίας σας

Εννοείται ότι κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικούς χρόνους αναφορικά με το πόσο γρήγορα ξεπερνάει έναν χωρισμό. Σε άλλους μπορεί να παίρνει μήνες ή ακόμα και χρόνια, ενώ άλλοι είναι έτοιμοι να προχωρήσουν πιο σύντομα, ίσως γιατί μέσα τους η σχέση είχε τελειώσει από πολύ πιο νωρίς. Δεν υπάρχει, λοιπόν, ουσιαστικά πραγματικό νούμερο, που μπορούμε να σού πούμε να προσέξεις. Ωστόσο, αν το μεταξύ σας ξεκίνησε πριν καν κλείσει μήνα χωρισμένος, δεν είναι πολύ καλός οιωνός. 

Κρατάνε τα πράγματα επιφανειακά

Αν σε θέλει απλά για να ξεπεράσει τον πρώην του, οι πιθανότητες λένε ότι ο ίδιος δεν το κάνει υποσυνείδητα, αλλά το γνωρίζει πολύ καλά. Γι’ αυτό και θα προσπαθήσει να κρατήσει το μεταξύ σας σε όσο πιο επιφανειακά επίπεδα γίνεται και να μην προχωρήσει κάπου βαθύτερα. Με άλλα λόγια, οι περισσότερες συζητήσεις σας περιστρέφονται γύρω από θέματα, όπως μουσική, ταινίες και σεξ. Αποφεύγει οτιδήποτε σχετικό με πολύ προσωπικές πληροφορίες, με συναισθήματα, με δύσκολες στιγμές της ζωής σας κ.ο.κ.. 

Whats Your Favorite Song Favorite Music GIF - Whats Your Favorite Song Favorite Song Favorite Music - Discover & Share GIFs

Το επίκεντρο της σχέσης είναι το σεξ

Καλό είναι το σεξ, αλλά όχι όταν είναι το μόνο πράγμα, που σάς συνδέει, ενώ εσύ θες περισσότερα. Δεν θέλει να βγείτε, δεν θέλει να γνωρίσει τους φίλους σου, ούτε για αστείο δεν θέλει να γνωρίσει συγγενείς και με το ζόρι θέλει να συζητάτε. Βασικά, το μόνο που θέλει είναι το σεξ και οτιδήποτε άλλο μπορεί να οδηγήσει σε αυτό. Προφανώς, λοιπόν, δεν μιλάμε για μία κανονική σχέση, αλλά στην καλύτερη για σχέση ξεπεράσματος. Κι αυτό αν δεν σε βλέπει απλά σαν friend with benefits. 

Δεν είναι συναισθηματικά διαθέσιμος

Δεν κάνει καμία προσπάθεια συναισθηματικής σύνδεσης. Βασικά, μόλις αυτή πάει να συμβεί, φροντίζει με τον τρόπο του να σε απομακρύνει. Περιληπτικά, δεν γίνεται ποτέ ευάλωτος μπροστά σου, δεν είναι ποτέ δίπλα σου, δεν σε στηρίζει όταν το χρειάζεσαι και γενικά δεν καλύπτει απολύτως καμία συναισθηματική σου ανάγκη. Ο λόγος είναι απλά ότι δεν ενδιαφέρεται να δημιουργήσει συναισθηματικό δεσμό, αφού δεν θεωρεί ότι θα χρειαστεί σε κάτι. 

Emotionally Unavailable People Quotes. QuotesGram

Μέσα σου αισθάνεσαι ότι σε χρησιμοποιεί

Μπορεί να μην τολμάς να το πεις φωναχτά, αλλά μέσα σου κάποιες συμπεριφορές του σε προβληματίζουν και σού δίνουν την αίσθηση ότι σε χρησιμοποιεί. Για παράδειγμα, είναι πολύ νωρίς στην σχέση, αλλά ανεβάζει συνεχώς φωτογραφίες σας και σού δίνει την αίσθηση ότι θέλει να κάνει κάποιον να ζηλέψει. Ή ίσως νιώθεις ότι σε χρησιμοποιεί για το σεξ, αφού περνάτε ώρες μαζί στο κρεβάτι, αλλά είναι σαν να σε κρύβει απ’ όλο τον περίγυρό του. 

Είναι πικρόχολος

Αυτό μπορεί να έχει πολλές εκφράσεις. Ίσως βγάζει κακία όποτε αναφέρεται στον πρώην του. Ίσως μιλά άσχημα για όλο το φύλο ή για όλη την ανθρωπότητα. Ίσως είναι συνεχώς στην τσίτα και εκνευρίζεται γενικά με το παραμικρό. Σε κάθε περίπτωση, μπορεί να σημαίνει ότι δεν έχει ξεπεράσει τον πρώην του ή ακόμα και ότι είναι σεξιστής, μισάνθρωπος ή/και οξύθυμος. Καμία, βέβαια, από τις εναλλακτικές δεν είναι καλή. 

same gifs Page 20 | WiffleGif

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!