Κανείς δεν είπε ότι το να βγαίνεις ραντεβού είναι εύκολο. Για την ακρίβεια, είναι από τα δυσκολότερα πράγματα σε αυτή τη ζωή. Ποτέ δεν μπορείς να προβλέψεις πώς ακριβώς θα πάει, ό,τι μα ό,τι και να κάνεις έχεις πάντα την ίδια αγωνία – η οποία ας το παραδεχτούμε, προτού εγκαταλείψεις το σπίτι θα σε οδηγήσει στην τουαλέτα πολλές φορές – και δεν είσαι ποτέ πραγματικά προετοιμασμέν@.

Ειδικά για αυτό το τελευταίο όμως, είπαμε να φροντίσουμε εμείς. Παρακάτω ακολουθούν τα 7 βασικά πράγματα που πιθανότατα ξεχνάς πριν από ένα ραντεβού. Στα θυμίζουμε για να τα μεταφέρεις σε ένα post it στο ψυγείο παρέα με μερικές συμβουλές μετά από χρόνια στο κουρμπέτι του dating.

3 καλές αφορμές για κουβέντα

Στατιστικά μιλώντας, η συζήτηση θα πέσει, κάποια στιγμή, σε μια αμήχανη σιωπή. Συνεπώς, καλό θα ήταν να έχετε στη φαρέτρα σας τουλάχιστον 3 καλά θέματα συζήτησης. Θυμάστε το κόλπο της Rachael για το απόλυτο πρώτο ραντεβού, όπου και ρωτάει το συνοδό της το πολύ απλό “Πού μεγάλωσες;” και μετά τον ανοίγει λες και είναι σουφλέ σοκολάτας που απλά το έχεις ακουμπήσει με το κουταλάκι κάνοντάς τον να μιλήσει για τα παιδικά του χρόνια; Ορίστε, σας δώσαμε μόλις το ένα.

Μια εύκολη διέξοδο

Σε περίπτωση που τα τρία θέματα που θα ξεκινήσουν κουβέντα δεν πιάσουν ή αν το ραντεβού σας αρχίζει να σας εξηγεί τι είναι NFTs, φροντίστε να έχετε μια εύκολη διέξοδο. Τι μπορεί να είναι αυτή; Κοιτάξτε διακριτικά το ρολόι σας και πείτε ότι έχετε κάτι σημαντικό να κάνετε νωρίς το πρωί και άρα πρέπει να είστε στο κρεβάτι σας άμεσα. Εναλλακτικά, μπορείτε να έχετε συνεννοηθεί προηγουμένως με έν@ φίλ@ να σας καλέσει για κάτι έκτακτο αν δει ότι δεν του έχετε στείλει στην πρώτη ώρα του ραντεβού ένα thumbs up στο messenger.

To ξυραφάκι

Σηκώστε το χέρι σας αν ανήκετε στην ομάδα “αποφάσισα να μην ξυριστώ πριν από ένα ραντεβού για να μην καταλήξω στο κρεβάτι μαζί του, αλλά αυτό δεν με σταμάτησε και τώρα βρίσκομαι στο μπάνιο του χρησιμοποιώντας ένα αμφιλεγόμενο ξυράφι που βρήκα στο ντουλαπάκι” ή στο άλλο group που είχε ποντάρει στο κακό σενάριο, ότι δηλαδή όλα θα πάνε στραβά και δεν ήθελε να γυρίσει σπίτι ψελλίζοντας “I shaved for nothing”, αλλά η ζωή είχε άλλα σχέδια. Σε κάθε περίπτωση, ένα ξυραφάκι είναι, ρίξτε το εκεί μέσα στην τσάντα σας, εδώ έχετε ακόμα εκεί μέσα το εισιτήριο από την προβολή του “Avengers: Endgame”.

Disclaimer: Όλα αυτά φυσικά ΑΝ σας αρέσει να ξυρίζεστε. Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα αν επιλέγετε να μείνετε μακριά από το concept.

Πείτε σε κάποιον πού βρίσκεστε

Φυσικά, το πιο σημαντικό είναι να νιώθουμε ασφαλείς. Πείτε στ@ κολλητ@ πού έχετε δώσει ραντεβού έτσι ώστε κάποιος να ξέρει πού θα είστε. Και για τον ίδιο λόγο μην ξεχάσετε…

Ένα κινητό που η μπαταρία του δεν είναι στο 10 τοις εκατό.

Και για άλλους πολλούς λόγους εδώ που τα λέμε. Γενικά φορτίζετε τα κινητά σας άνθρωποι!

Επικεντρωθείτε στο αν πραγματικά σας αρέσει ή όχι

Κι όχι στο αν τους αρέσεις ή όχι εσύ. Είναι ένα από τα βασικότερα πράγματα που ξεχνάμε σε ένα πρώτο ραντεβού κι δύο μήνες μετά ξυπνάμε στο πλευρό ενός ατόμου που αναρωτιόμαστε πώς μας μάγεψε ενώ δεν έχουμε κανένα κοινό.

Την ψυχραιμία σου

Το καλύτερο δηλαδή “αξεσουάρ” για ένα πρώτο ραντεβού. Όντες ψύχραιμοι είστε αυτόματα και καλύτεροι κριτές. Επίσης, κανένας δεν θέλει να βγει ραντεβού με κάποι@ πού τρέμει σαν το ψάρι. Είστε υπέροχα, γοητευτικά πλάσματα και θα τα πάτε περίφημα. Η αυτοπεποίθηση είναι το κλειδί!