Οι συνεντεύξεις για δουλειά είναι ξεκάθαρα από τις πιο αγχωτικές καταστάσεις, που έχουμε όλοι βρεθεί. Έχεις στο μυαλό σου να πετύχεις μία σειρά διαφορετικών παραγόντων, ενώ παράλληλα παίζεται το να βρεις επιτέλους εισόδημα ή το να αφήσεις μία δουλειά, που δεν σου κάνει πια. Κάποιος θα υπέθεται ότι τα πράγματα γίνονται πιο εύκολα, όταν η συνέντευξη είναι ψηφιακή, μιας και την κάνεις από την άνεση και την ασφάλεια του χώρου σου. Ωστόσο, τα πράγματα δεν είναι έτσι. 

Έρευνα της ερευνητικής εταιρείας Lighthouse έχει δείξει ότι το 80% όσων αναζητούν δουλειά θεωρούν τις ψηφιακές συνεντεύξεις το ίδιο ή και περισσότερο αγχωτικές σε σχέση με τις διά ζώσης. Ο λόγος; Σκέψου ότι έχεις όλα τα άγχη των απλών συνεντεύξεων και πρόσθεσε σε αυτά κι άλλα, όπως η πιθανότητα να κολλήσει το internet ή η συσκευή σου, η μεγαλύτερη δυσκολία οικοδόμησης μίας σχέσης συμπάθειας και ο περιορισμός της δυνατότητας να σπάσεις τον πάγο. Αυτό, βέβαια, δεν σημαίνει ότι όταν έρθει η ώρα να περάσεις από ψηφιακή συνέντευξη θα πρέπει να βαλτώσεις. Ακολούθησε μερικές απλές συμβουλές και όλα θα πάνε καλά. 

Μην ξεχνάς όλες τις συμβουλές που έχεις πάρει για τις διά ζώσης συνεντεύξεις

Πρέπει να θυμάσαι ότι δεν μιλάμε για συνέντευξη δουλειάς με εντελώς νέους “κανόνες”. Μιλάμε για μία συνέντευξη, που ακολουθεί όλες τους “κανόνες” της διά ζώσης και απλά προστίθενται σε αυτούς κάποιοι ακόμα. Με άλλα λόγια, κάνε την έρευνά σου για την εταιρεία και τη θέση που διεκδικείς, εξάσκησε τις απαντήσεις σου στις στάνταρ ερωτήσεις, προετοίμασε δικές σου ερωτήσεις σχετικά με τη θέση, πρόβαρε το βιογραφικό σου και να έχεις αυτοπεποίθηση. 

Talk To Myself GIFs | Tenor

Διάβασε καλά τις οδηγίες 

Ένα από τα βασικά προβλήματα γενικά της ψηφιακής βιντεο-επικοινωνίας είναι ότι φαίνεται όλοι να είναι συνεννοημένοι να μη σου πουν να μπεις στην ίδια πλατφόρμα. Αυτό σημαίνει ότι κάθε φορά θα πρέπει να μαθαίνεις διαφορετικά βήματα και διαδικασίες, για να μπεις σωστά και στην ώρα σου στη συνέντευξη. Το καλό είναι ότι συνήθως η ίδια η εταιρεία σού στέλνει τα βήματα, που πρέπει να ακολουθήσεις. Οπότε φρόντισε να τα μάθεις και να τα τηρήσεςι κατά γράμμα. Μπορεί απλά να πρέπει να βάλεις έναν κωδικό, αλλά μπορεί και να πρέπει να έχεις ένα συγκεκριμένο software στον υπολογιστή σου.

Instructions GIFs | Tenor

Έλεγξε όλα τα τεχνολογικά σου μέσα από νωρίς

Μην περιμένεις να το κάνεις πέντε λεπτά πριν τη συνέντευξη. Μία με δύο ώρες πριν, φρόντισε να έχεις ελέγξει ότι η κάμερα και το μικρόφωνό σου λειτουργούν κανονικά, ότι ο υπολογιστής σου δεν κολλάει, ότι το διαδίκτυο είναι σταθερό και ότι η πλατφόρμα που χρησιμοποιείς δεν εμφανίζει κάποιο πρόβλημα. Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα έχεις μόνο χρόνο πιθανώς να το διορθώσεις, αλλά και να ενημερώσεις έγκαιρα την εταιρεία σε περίπτωση που το πρόβλημα δεν φαίνεται να λύνεται άμεσα. 

Can Not Connect To Internet GIFs - Get the best GIF on GIPHY

Βρες έναν ήσυχο χώρο χωρίς περισπασμούς

Αυτό σημαίνει δύο πράγματα. Ότι δεν θέλεις περισπασμούς, που να τραβούν τη δική σου προσοχή και να σε κάνουν να φαίνεσαι αφηρημένος. Ούτε, όμως, και περισπασμούς, που ίσως κάνουν δυσκολότερη την επικοινωνία για τον συνομιλητή σου. Οπότε βρες ένα σημείο στο σπίτι σου, όπου δεν κανένας άλλος δεν θα ακούγεται και δεν θα σε ενοχλήσει, αλλά και κλείσε παράθυρα, επιπλέον καρτέλες στον browser σου και κινητά. Αν δεν είναι εύκολο να βρεις ήσυχο σημείο μέσα στο σπίτι σου, δοκίμασε κάποιες εφαρμογές, που μπορούν να περιορίσουν τους ήχους από το υπόβαθρο, όπως το Krisp. 

Tag For Job Fail Gif : Decker Restortion Dust Village. Nervous Job Interview Europe Language Cafe. Revisiting The Opening Cases Of L A Noire Kotaku Australia - LowGif

Φτιάξε το περιβάλλον σου

Ναι, πολλές πλατφόρμες έχουν την επιλογή να θολώσεις το background σου, ώστε οι άλλοι να μη βλέπουν τι γίνεται πίσω σου. Ωστόσο, δεν θα στο προτείναμε. Στις συνεντεύξεις, δεν θέλουν μόνο να μιλήσουν μαζί σου για το βιογραφικό σου, αλλά να πάρουν όσες περισσότερες πληροφορίες γίνεται γενικά για εσένα. Με άλλα λόγια, φρόντισε το background σου να καθρεφτίζει την εικόνα του εαυτού σου, που θες να περάσεις. Κατ’ αρχάς, καθάρισε την όποια ακαταστασία. Κατά δεύτερον, άρχισε να προσθέτεις. Θες να δείξεις τις σπουδές σου; Βάλε στον τοίχο τα πτυχία σου. Θες να δείξεις ότι είσαι οικογενειάρχης; Βάλε φωτογραφίες με την οικογένειά σου. Θες να δείξεις διανοούμενος; Βάλε τα αγαπημένα σου βιβλία, σε σημείο που να φαίνονται. Και ούτω καθεξής. Α, και φρόντισε να φωτίζεται καλά το πρόσωπό σου. 

Cleaning Room GIFs | Tenor

Ντύσου πιο επαγγελματικά

Ναι, πρέπει να φροντίσεις και το κάτω μέρος του outfit. Δεν έχει σημασία, αν ο συνομιλητής σου σε βλέπει με το ζόρι από τη μέση και πάνω. Σημασία έχει να μπεις και εσύ ο ίδιος στη σωστή ψυχολογία. Και δεν θα το καταφέρεις αν κάτω από το πουκάμισο και το σακάκι σου φοράς πιτζάμες. Δεν το θεωρείς σημαντικό; Έρευνα του 2015, πάντως, συμφωνεί μαζί μας, αφού έδειξε ότι, όταν φοράς πιο επίσημα ρούχα, η απόδοσή σου ανεβαίνει. 

14 Ways To Motivate Yourself To Get Dressed While You WFH

Κράτα την οπτική επαφή

Ένα μεγάλο μέρος της διά ζώσης επαφής αναγκαστικά θα χαθεί. Δεν υπάρχει, όμως, λόγος να χαθούν όλα τα χαρακτηριστικά της. Η οπτική επαφή μπορεί να υπάρξει και είναι εξαιρετικά σημαντική, για να δείξεις αυτοπεποίθηση και να έχεις αμεσότητα. Κόψε, λοιπόν, τη συνήθεια να μιλάς και να κοιτάς στην οθόνη τον εαυτό σου ή τον συνομιλητή σου. Για να δώσεις την αίσθηση της οπτικής επαφής σε μία ψηφιακή συνέντευξη, θα πρέπει να κοιτάς μέσα στην κάμερα όλη την ώρα. 

Watch Jim looking at the camera compilation GIF on Gfycat. Discover more john krasinski GIFs on Gfycat | John krasinski, Gif, Camera

Μην προσπαθείς να είσαι τέλειος

Τι εννοούμε; Καμιά φορά, όσο κι αν προσπαθήσεις να περιορίσεις τους περισπασμούς, πράγματα συμβαίνουν. Είναι ανθρώπινο και απόλυτα φυσιολογικό. Οπότε αν το κουδούνι χτυπήσει, αν ο σκύλος σου αρχίσει να γαβγίζει ή αν το μωρό σου κλάψει, απλά να είσαι ειλικρινής για το τι συμβαίνει, χωρίς πανικούς και ντροπές. Μάλιστα, αν ξέρεις ότι κάτι είναι πιθανό να συμβεί, όπως το κλάμα του μωρού, μπορείς να εξηγήσεις εκ των προτέρων ότι έχεις κάνει ό,τι μπορείς, για να μην έχετε περισπασμούς, αλλά είναι πιθανό το μωρό να ακουστεί κάποια στιγμή. 

YARN | Would you mind taking your free hand off the doorbell? | Who's Harry Crumb? | Video gifs by quotes | 8249feac | 紗