Όλοι έχουμε υπάρξει “πρωτάκια” στο σεξ. Αυτό είναι αδιαμφισβήτητο. Για να φτάσεις στο σημείο που περνάς πραγματικά καλά πρέπει να αποκτήσεις εμπειρία, να εξερευνήσεις την σεξουαλική σου φύση, και γενικά να “τριφτείς” (pun intended;) με το όλο θέμα, όπως σαφώς ισχύει με τα πάντα.

Όσο βέβαια και να εξελιχθεί ο καθένας προσωπικά σε ό,τι έχει να κάνει με το σεξ, υπάρχει και πάλι ο κίνδυνος να μην περάσει καλά την επίμαχη στιγμή. Πότε; Όταν δεν μιλάς στον εκάστοτε παρτενέρ σου για αυτά που θες από αυτόν πάνω στο σεξ. Δεν είναι, βέβαια, και κάτι παράξενο αυτό, αφού ακόμα παλεύουμε να ξεπεράσουμε το στίγμα που φέρει οτιδήποτε σεξουαλικό. Οπότε το να νιώθει κάποιος άνετα να μιλήσει ανοιχτά για αυτά, που τον κάνουν να πάθει τσότσο στο κρεβάτι, με την θετικότερη των έννοιων, είναι κάτι που για όλους προϋποθέτει προσπάθεια. Παρακάτω, λοιπόν, σου έχουμε όλα τα τιπς για να γίνεις ο μάστερ της επικοινωνίας στο σεξ.

© Claudia van Zyl / Unsplash

Μάθε να ζητάς αυτά που θες

Μπορεί να μην έχουν όλοι τεράστια εμπειρία στο κρεβάτι αλλά όλοι ξέρουν πάνω κάτω τι είναι αυτό που τους ανάβει, είτε συναισθηματικά, είτε σωματικά. Αν λοιπόν θες να περάσεις καλά, δεν έχεις παρά να το ζητήσεις. Κατά την διάρκεια του σεξ, με ερωτικό χαμηλόφωνο τόνο είναι το ιδανικό. Αν όμως δεν νιώθεις ακόμα έτοιμος για κάτι τέτοιο, μπορείς να πεις αυτά που θες από τον παρτενέρ σου, πριν την σεξουαλική πράξη ή και σε ανύποπτο χρόνο, αν έχεις τέτοια άνεση. Το κλειδί είναι τα baby steps!

Sex Diabetes Fitness: can we talk about them? - URevolution

© Michael Mullan 

Μην ντρέπεσαι

Λόγω του πουριτανισμού που ρέει άφθονος δυστυχώς ακόμα στην κοινωνία μας, όπως προείπαμε, ακόμα έχουμε στο νου μας το σεξ σαν κάτι που δεν “αγγίζουμε” με λέξεις. Και αυτό το συναίσθημα ισχύει επί δέκα, αν κάποιος έχει λίγο πιο ιδιαίτερες ή ακόμα και εκκεντρικές και φετιχιστικές σεξουαλικές φαντασιώσεις. Αν ανήκεις σε αυτή την κατηγορία, σε παροτρύνουμε να μην ντρέπεσαι να το εκφράσεις στον εκάστοτε παρτενέρ σου. Άλλωστε το σεξ είναι για τον καθένα προσωπική υπόθεση. Αν αυτό που ανάβει εσένα αρέσει και στον άλλο, γιατί να μην το προσπαθήσεις; Στην χειρότερη θα βρεθείς αντιμέτωπος με μια κάπως αμήχανη στιγμή. Και τι έγινε;

Βρες τον σωστό παρτενέρ

Η δική σου σεξουαλική απελευθέρωση και ενδυνάμωση σε ό,τι έχει να κάνει και με την επικοινωνία, δυστυχώς θα πέσει στο κενό, αν δεν έχεις απέναντί σου τον κατάλληλο παρτενέρ. Αν, λοιπόν, εκφράσεις αυτά που θες σε κάποιον και εκείνος σε αντιμετωπίσει με αμηχανία ή αρνηθεί κατηγορηματικά να κάνει αυτά, που θα ήθελες, καλό είναι να μην το συνεχίσεις. Αντί αυτού, είναι προτιμότερο να βρεις κάποιον που σε αποδέχεται όπως είσαι, και του ταιριάζει η δική σου προσέγγιση, τόσο η σεξουαλική, όσο και η επικοινωνιακή.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!