Αν κοιμάσαι με κάποιο άλλο πρόσωπο στο ίδιο κρεβάτι, γνωρίζεις καλά ότι οι νύχτες του καλοκαιριού μπορούν να γίνουν καυτές και όχι πάντα από το ερωτικό πάθος. Η ζέστη κάνει την νυχτερινή συνύπαρξη δύσκολο πράγμα και μπορεί να κάνει τα σεντόνια μας μούσκεμα από τον ιδρώτα.

Η θερμοκρασία του δεύτερου σώματος στην ίδια κρεβατοκάμαρα χειροτερεύει την κατάσταση τις νύχτες του καλοκαιριού με καύσωνα και είναι φορές που κανείς από τους δύο δεν κοιμάται καλά.

Πως μπορούμε λοιπόν να βρούμε δροσιά;

Κάνουμε ένα δροσερό ντους

Ρίχνουμε την θερμοκρασία των σωμάτων μας, κάνοντας και οι δύο ένα δροσερό ντους πριν ξαπλώσουμε, όχι όμως και τόσο δροσερό ώστε να μας ξυπνήσει και να κάνει τον ύπνο δυσκολότερο.

Προσέχουμε τα σκεπάσματα

Αν και είναι αυτονόητο, διώχνουμε από το κρεβάτι μας σκεπάσματα όπως πικέ κουβέρτες, ριχτάρια κλπ και κοιμόμαστε χωρίς σκέπασμα ή με ένα λεπτό σεντονάκι. Αποφεύγουμε επίσης τα συνθετικά σεντόνια και κρατάμε τα πόδια μας ξεσκέπαστα, καθώς είναι από εκεί και από το κεφάλι που χάνουμε την περισσότερη σωματική θερμότητα.

Κοιμόμαστε χωριστά

Αν δεν έχουμε κάποιον τρόπο να δροσιστούμε, όπως κλιματιστικό ή ανεμιστήρα, ίσως να είναι καλή ιδέα αν χωρίσουμε τα τσανάκια μας για τις νύχτες με καύσωνα και ο ένας από τους δύο να κοιμηθεί στον καναπέ. Αν ο καύσωνας κρατήσει για μέρες, το κάνουμε εναλλάξ.

Δροσίζουμε τα σεντόνια

Οι θερμοφόρες λειτουργούν και με κρύο νερό ακριβώς όπως και με το ζεστό. Γεμίζουμε θερμοφόρες με παγωμένο νερό και τις βάζουμε πάνω στα σεντόνια μας για να τα δροσίσουμε. Τις βγάζουμε όταν πάμε να ξαπλώσουμε.

Διαλέγουμε φυσικά υφάσματα

Αν θέλετε να φοράτε νυχτικό ή πιτζάμες και το καλοκαίρι, διαλέξτε κάτι ελαφρύ και από φυσικά υλικά, όπως το βαμβάκι που θα επιτρέψει στον ιδρώτα να εξατμιστεί και δεν θα τον φυλακίσει πάνω στο σώμα, όπως ένα συνθετικό ύφασμα. Το ίδιο ισχύει και με τα σεντόνια μας. Τα πολυεστερικά σεντόνια θα μας ιδρώσουν περισσότερο και θα κρατήσουν τον ιδρώτα φυλακισμένο ανάμεσα στο κρεβάτι και το σώμα μας. Εντελώς άβολο.

Κρατάμε το δωμάτιο σκοτεινό στην διάρκεια της ημέρας

Τα μισόκλειστα παντζούρια και οι κουρτίνες θα εμποδίσουν τον ήλιο να μπει στην κρεβατοκάμαρα και να την ζεστάνει περισσότερο στην διάρκεια της μέρας μετατρέποντάς την σε θερμοκήπιο.

Παγωμένο νερό μπροστά στον ανεμιστήρα

Αν έχετε έναν ανεμιστήρα στο υπνοδωμάτιο που σας φαίνεται ότι απλά μετακινεί τον θερμό αέρα προς τα εσάς, τότε μπορείτε να βελτιώσετε την απόδοσή του τοποθετώντας ένα μπουκάλι παγωμένου νερού μπροστά του. Αυτό θα κάνει τον αέρα που φεύγει από τ0ν ανεμιστήρα πιο δροσερό και θα σας ανακουφίσει.

Αφήνουμε τα παράθυρα ανοιχτά την νύχτα

Κάνουμε δηλαδή το αντίθετο με αυτό που κάναμε στην διάρκεια της μέρας για να αφήσουμε τον δροσερότερο νυχτερινό αέρα να μπει μέσα στο υπνοδωμάτιο. Αν μάλιστα υπάρχει κάπου μέσα στο σπίτι ένα αντιμέτωπο παράθυρο, το ανοίγουμε κι αυτό για να κάνει ρεύμα. Αυτό είναι πιο εύκολο να γίνει για σπίτια που έχουν σίτες στα παράθυρα και δεν βρίσκονται πάνω σε θορυβώδεις δρόμους.

Χρησιμοποιούμε ένα body spray

Υπάρχουν αρκετά άοσμα body spray ή body mist στο εμπόριο που μπορούν να μας φανούν χρήσιμα και στην κρεβατοκάμαρα εκτός από την παραλία. Ψεκάζουμε το σώμα μας πριν πέσουμε για ύπνο, όπως και τα σεντόνια μας για έξτρα δροσιά. Δεν ξεχνάμε να πίνουμε και αρκετό νερό.

Βάζουμε τα σεντόνια στο ψυγείο

Δεν είναι και η ευκολότερη λύση, είναι όμως μια κάποια βοήθεια το να βάλουμε για λίγες ώρες τα σκεπάσματα στο ψυγείο να δροσίσουν. Τα στρώνουμε αμέσως πριν ξαπλώσουμε. Θα μας βοηθήσουν να κοιμηθούμε ευκολότερα.

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!