Πολλά και διάφορα μπορούμε να πούμε πως όλοι έχουμε συνήθως στο μυαλό μας την γιορτινή περίοδο. Πόσα μελομακάρονα και κουραμπιέδες θα καταφέρουμε να καταπιούμε το λεπτό, πόσες χριστουγεννιάτικες ταινίες θα προλάβουμε να δούμε σε ένα μήνα, πού θα κάνουμε ρεβεγιόν, τι στο καλό θα φορέσουμε στο said ρεβεγιόν και βέβαια τι είδους δώρα θα πάρουμε στους αγαπημένους μας. Υπάρχουν ωστόσο και κάποιοι για τους οποίους το τελευταίο ερώτημα δεν είναι τόσο απλό.

Gif By GIF

 

Μιλάμε βέβαια για την κατηγορία δώρου “τι θα πάρω στο ταίρι μου” η οποία μπορεί να ακούγεται σχετικά απλή, όμως εύκολα ως και ύπουλα στην πράξη μπορεί να αποδειχτεί πολύ πιο δύσκολη. Τι εννοούμε; Κάθε σχέση, ιδίως εν έτει 2021, είναι διαφορετική. Οι παράγοντες τώρα που διαφοροποιούν το κάθε ταίρι αφορούν κυρίως την φύση του νταλαβερίσματος, επιστημονικά μιλώντας, και το χρόνο που αυτό συμβαίνει. Κοινώς. Κάνεις dating ή είσαι σε μια σχέση με αποκλειστικότητα; Και αν είσαι μαζί μαζί με κάποιον, για πόσο καιρό; Σύμφωνα λοιπόν με αυτά τα επιστημονικά επιλεγμένα κριτήρια που με πολλή έρευνα (not) βρήκαμε για εσάς, έχουμε παρακάτω τον απόλυτο οδηγό δώρων ανάλογα με το είδος της σχέσης σας.

Merry Christmas GIF by CBC

 

Έχετε βγει τρια ραντεβού

Εντάξει, ας πούμε πως η ύπαρξη και τρίτου ραντεβού μεταξύ δυο ανθρώπων δε σημαίνει πολλά, πέραν του ότι υπάρχει μια κάποια συνεννόηση και χημεία. Και καθώς εικάζουμε πως μόλις τ@ γνώρισες, η δική μας άποψη είναι να μην τ@ πάρεις (προφανέστατα) τίποτα. Αν ωστόσο δεν μπορείς να κρατηθείς, στείλε ένα μήνυμα την Πρωτοχρονιά για χρόνια πολλά, και “χάρισε” του έτσι την ικανοποίηση ότι τον σκέφτηκες χρονιάρες μέρες, δεν είναι και λίγο.

Season 1 Couple GIF by Martin - Find & Share on GIPHY

 

Βγαίνετε έναν με δυο μήνες αλλά είστε ήδη exclusive

Ένας με δυο μήνες θα λέγαμε πως είναι μικρό διάστημα για να δεσμευτεί κάποιος σε αποκλειστική σχέση, αλλά σα θέλει η νύφη και ο γαμπρός, εμείς περισσεύουμε. Πάμε λοιπόν να δούμε τι θα κάνεις σε αυτή τη περίπτωση. Δεν γνωρίζεστε αληθινά πολύ καιρό, αλλά όπως φαίνεται είστε ήδη αρκετά σημαντικοί ο ένας για τον άλλο. Πάρε λοιπόν ένα δώρο αλλά μην καταξοδευτείς κιόλας. Διάλεξε κάτι του τύπου βιβλίο ή κέρασέ τ@ ένα θέατρο και είσαι οκ.

Here It Is Season 6 GIF by Friends - Find & Share on GIPHY

 

Βγαίνετε πάνω από έξι μήνες αλλά δεν είστε exclusive

Και εδώ είναι που τα πράγματα αρχίζουν να μπερδεύονται φίλες και φίλοι. Γιατί; Ξέρεις ήδη αρκετά καλά τον άλλον, οριακά έχετε και ένα μικρό (καλά κρυμμένο) δέσιμο, αλλά δεν είστε “the one” που έλεγε και η Carrie στα μικράτα της. Εμείς πιστεύουμε ότι, εφ’ όσον από καμία πλευρά δεν έχει δηλωθεί ένα μεγαλύτερο ενδιαφέρον για κάτι παραπάνω, καλό είναι να διατηρηθεί αυτή η δυναμική. Κοινώς, μια από τις φορές που θα βρεθείτε “για ταινία” πήγαινέ τ@ ένα κουτί σοκολατάκια, και πολύ είναι. Αν η κατάσταση είναι η ίδια μέχρι τον Φλεβάρη, επανέλαβε για του Αγίου Βαλεντίνου.

Holly Logan GIF

 

Σχέση με αποκλειστικότητα από τέσσερις ως οχτώ μήνες

Ντάξει εδώ έχουμε το ευκολάκι, δε θέλει πολλή σκέψη. Ναι θα πάρεις δώρο, όχι δε χρειάζεται να τρελαθείς στο ψάξιμο. Ένα ωραίο μαλακό πουλοβεράκι, ένας δίσκος του αγαπημένου τ@ καλλιτέχνη, ή ένα κόσμημα και τα συναφή είναι ταμάμ.

Oh My What GIF by Apple TV

 

Σχέση με αποκλειστικότητα από χρόνο και πάνω

Αν εδώ αναρωτιέσαι ακόμα για τα τι και τα πως, μάλλον κάτι δε πάει καλά. Δεν είμαστε βέβαια εδώ εμείς για να κρίνουμε αλλά για να σε βοηθήσουμε. Οπότε. Σαφώς και θα πάρεις δώρο, και μάλιστα καλό. Προσοχή, δεν εννοούμε απαραίτητα ακριβό, όμως σίγουρα θα πρέπει να είναι ένα δώρο που δείχνει ότι ξέρεις το ταίρι σου, τα ενδιαφέροντά του, τις ανάγκες του, τις βαθιές επιθυμίες του. Κάτι που να φαίνεται πως δεν ήταν τυχαίο, πως υπήρχε ένα συγκεκριμένο σκεπτικό από πίσω. Αυτό που λέμε αληθινά προσωπικό δώρο. Μπορεί να είναι από ένα τίσερτ με μια στάμπα πάνω που παραπέμπει σε κάποιο inside joke σας, μέχρι το ταξίδι των ονείρων του. Δεν έχει σημασία το κόστος, αλλά η σκέψη από πίσω. Αν δεν μπορείς να σκεφτείς κάτι που είναι προσωπικό και του αρέσει, προσπάθησε να παρατηρήσεις τις καθημερινές του συνήθειες, τι το κάνει χαρούμενο και ποια είναι τα γούστα του σε ταινίες, μουσική και φαγητό που ίσως δεν είχες προσέξει. Όχι μόνο θα βρεις κάπου εκεί μέσα την ιδανική ιδέα για δώρο, αλλά θα μάθεις και πράγματα για τον άνθρωπο που είσαι μαζί που ίσως σε κάνουν να τον αγαπήσεις περισσότερο.

Juno Temple Love GIF by Apple TV

Αυτά με τα χριστουγεννιάτικα δώρα και τις σχέσεις, ελπίζουμε να σας βοηθήσαμε, και να μην γίνουμε η αιτία για κάποιον χωρισμό. Καλά Χριστούγεννα!