Δεν θες να τ@ν αφήσεις στο “Διαβάστηκε”; Ας είμαστε ειλικρινείς, υπάρχουν δεκάδες λόγοι για τους οποίους δεν θέλουμε να φαίνεται ότι έχουμε διαβάσει ένα μήνυμα. Θέλουμε να τσουρουφλίσουμε κάποιον παίζοντας το αδιάφορ@, ενώ στ’ αλήθεια περιμέναμε πάνω από το κινητό για το λυτρωτικό “γκλίνκ” του Messenger; Λάβαμε μόλις ένα “απολογητικό” μήνυμα για τους λόγους που κάποι@ θέλησε να μας βγάλει από τη ζωή του; Ή μόλις πήραμε ένα μήνυμα που από την προεπισκόπηση καταλαβαίνουμε ότι δεν μπορούμε να διαχειριστούμε αυτή τη στιγμή; Εδώ, όλοι οι τρόποι για να μην φαίνεται ότι έχετε διαβάσει κάποιο μήνυμα σε Messenger και Instagram, τις πλατφόρμες που χρησιμοποιούμε περισσότερο από άλλες για chatting. 

Όχι WiFi – Αγνοείστε κάποιον σαν είναι 1995 και πάλι 

Ο πιο εύκολος τρόπος για να διαβάστε μηνύματα στο Messenger, αλλά και το Instagram χωρίς να φαίνεται ότι το έχετε κάνει είναι όταν αυτό έρθει να απενεργοποιήσετε το WiFi και τα δεδομένα του κινητού και μετά να μπείτε να το διαβάσετε. Αφού ολοκληρώσετε βγείτε από την εκάστοτε εφαρμογή και ενεργοποίησε και συνδεθείτε ξανά στο διαδίκτυο. Λειτουργεί επίσης και με το να βάλετε απλά το κινητό σας σε λειτουργία πτήσεις και να ακολουθήσετε τα ίδια βήματα. 

Περιορίστε έναν λογαριασμό στο Instagram

Ένα φοβερό κουμπάκι στο Instagram ήρθε να δώσει τη λύση. Πηγαίνοντας στο προφίλ κάποιου που θέλετε να διαβάζετε τα μηνύματά του χωρίς να το αντιλαμβάνεται, πατάτε στο πεδίο Following / Ακολουθείτε. Βρείτε την ένδειξη Restrict/ Περιορισμός. Πατώντας την τα μηνύματα θα μεταφέρονται αυτόματα στα Αιτήματα και δεν θα λαμβάνετε ειδοποιήσεις για αυτά, άρα να θυμάστε ότι πρέπει να μπαίνετε manually για να βλέπετε αν έχετε λάβει κάτι από το συγκεκριμένο άτομο. Θα μπορείτε να διαβάσετε τα μηνύματα, αλλά ο χρήστης του λογαριασμού που έχετε περιορίσει δεν θα μπορεί να δει αν έχετε διαβάσει το μήνυμα ή πότε και αν είστε ενεργοί στο Instagram. Δεν είναι ούτε πλοκ, ούτε τιλίτ! Ο χρήστης δεν ενημερώνεται για αυτή σας την ενέργεια κι εσείς ζείτε ζωή μαγική. Επίσης το Restrict ενεργοποιεί και μία ακόμα προστασία. Ο περιορισμένος λογαριασμός θα μπορεί για παράδειγμα να σχολιάσει ένα post σας, αλλά μόνο αν εγκρίνετε εσείς το σχόλιο θα μπορούν να το δουν οι υπόλοιποι ακόλουθοί σας. 

Προεπισκόπηση μηνυμάτων – Το προφανές

Είναι αυτό που ενδεχομένως δεν περιμένατε εμάς να σας πούμε και κάνετε ήδη, άρα γνωρίζουμε όλοι ότι δεν είναι το πιο πρακτικό σε περίπτωση που το μήνυμα που δεν θέλετε να διαβάσετε άμεσα είναι αυτό που λέμε στη γλώσσα των social media, σεντόνι. Σε κάθε περίπτωση,  μπορείτε να δείτε την προεπισκόπηση του μηνύματος στον πίνακα ειδοποιήσεων, χωρίς να ανοίξετε το ίδιο το παράθυρο διαλόγου, αλλά αυτό λειτουργεί μόνο για σύντομα μηνύματα. 

Σε λογισμικό iOS έχετε τη δυνατότητα να κάνετε με το δάχτυλό σας προς τα αριστερά τον πίνακα ειδοποιήσεων, να πατήσετε το κουμπί “Παρακολούθηση” και να εμφανιστεί ακόμη μεγαλύτερο κείμενο. Μια παρόμοια δυνατότητα προσφέρεται από πολλές συσκευές Android, αλλά αν το μήνυμα είναι πολύ μεγάλο, τότε δεν μπορείτε να το διαβάσετε, όπως ήδη έχουμε πει, μέχρι το τέλος. Θα πάρετε όμως μία καλή ιδέα για να ξέρετε αν πρέπει να “πανικοβληθείτε” τώρα ή να το αφήσετε για αργότερα. 

Πάντως μην πείτε πως όλα αυτά τα tips σας τα δώσαμε εμείς. Σσσσς! Ας είναι το μυστικό μας. 

@oneofusgr

If you're here, you're one of us!